Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

Takze , najeto za tri dny po rovinach/988km/, ve ctyrech, poloprazdny kufr , klima zapnuta, hlavne mimo mesto 80 : 20

PP 5,7

km / litry 5.618

to uz by slo, ale byl to des, jezdit se takhle neda:bojim

• O 1 měsíc později...
Odesláno

Cesta Holandsko - Ostrava(pres Polsko) a Ostrava - Pha a zpatky - Holandsko, 3000km,spotreba 7.1, plny kufr tam a zpet, 4 osoby, jel jsem co to slo, nerikam, ze by to neslo rychlejc, ale mi staci tech 150-160;)

• O 3 týdny později...
Odesláno

je to \"hrůza\" my co jsme dali za své LVÍČE o pár desítek tisíc vís, abychom ušetřili za naftu, a teĎ nám to tak vrací. Ještě že moje Hdi má spotřebu \"jenom\" 6,8 l/100 km. To kamošovo lvíče 307 CC SPORT a jeho 12 litrů benzínu, furt se mám líp :o)) Ale SW je taky pekny ale CC je CC

Odesláno

Plzeňsko je vůbec zajímavá oblast, co se týká cen benzínu. Před 5ti rokama jsem jezdil do Třemošné a to jsem málem skřípal zubama. Teď jezdí do Plzně můj potomek a taky říká, že je rozdíl v ceně okolo 2Kč/l.

• O 5 týdnů později...
Odesláno

Pročítal jsem si manuál (potřeboval jsem něco zjistit) a dostal jsem se na stránku s průměrnou spotřebou. 5.4 l/100km :bojim to není možný, jak jezdí když já mám spotřebu 7,7 l/100km. Tak jsem si vynuloval palubní počítač a řekl jsem si že udělám malý test. Jízda se dala přirovnat nějakýmu autobusákovy, který šetři káždý deci nafty. Jezdit se v normálním provozu tak nedá!! Kilometr před městem vyřadit, pomalý rozjezdy:bojim Dostal jsem se na hodnotu 5,9 l/100km. Takže nevím jak a kde soudruzi ve Francii jezdí a podle čeho určují tu hodnotu. Ke každému autu by měly dávat Francouze, aby nám ukázal jak jezdit za 5,4 l/100km. Možná bysme se pobavili :D

307 SW 2.0 HDi 110k

Odesláno

Možná je to tím, že jsi vyřadil :D To nevíš (máš palubní poč. tak asi víš), že když vyřadíš, máš spotřebu asi 2l/100km, ale když tam rychlost necháš a nešlapeš na pedál plynu, tak máš spotřebu 0l/100km a ještě brzdíš motorem, což znamená štření brzdového systému (destičky) :D Tohle má na svědomí zázračný a všemi opěvováný systém vstřikování Comon Rail :P

Odesláno

2Destiny : kdyz vyradim , tak spotreba je 0.6 l a dojedu dal, nez kdyz setrim desticky :D a brzdim motorem

2Bohumil: a koncis tankovani po prvnimvypnuti nebo docukavas do plna ? A vzdycinky stejne ? A vzdycinky u stejne pumpy ?

:D

presne mereni neexistuje:mad:

nekde na austr. PUG netu bylo mereni spotreby a dostali se pod 6l, bylo tam i popsano kolik km a pri jakem pomeru, ale uz nevim kde to bylo:mad:

Odesláno

Jasně, pokud jedeš z kopce a víš, že pak zase pojedeš do kopce, tak nemá cenu nechávat rychlost. Z kopce to sice nic nežere, ale pak do kopce zase musíš o to víc přidat plyn. V tomto případě nevyřazovat.

Ale když jedeš z kopce a pod kopcem je semafor s červenou, tak se vyplatí tam nechat rychlost. Z kopce to nic nežere a dole nemusíš tolik brzdit. Takže šetříš destičky. :papa

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...