Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

spotreba


lamancha

Recommended Posts

Jak jste na tom panove se spotrebou ?Nedavno jsem prekrocil 10tis, no a ze by to klesalo /spotreba/ tak to nic moc. Zase na druhe strane kdyz jezdim skrz cele Nemecko a republiku tak to vychazi od 6.5 do 6.9 a to se moc nebrzdim, takze co se me tyce tak jsem spokojen.A take jsem si vsiml, ze tak nejak ustaly narky na 307, tak bud si lidi zvykli, nebo uz je to vychytany.Pic:papa

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 3 týdny později...

Tak spotreba u 307 :cool: Nenapsal jsi co mas za motor, coz je u udaju spotreby asi dost dulezity :D Ted jsem testoval spotrebu u me 307 (mam 2.0 HDi 90) Najeto 51000 km. Vcetne rezervy jsem na jednu nadrz ujel 980 Km, prevazne na dalky + neco malo po meste. Maximalni rychlost byla 150Km/h (to jen pri predjizdeni) prumerna pak kolem 115m/h Pazout 307 ma nadrz na 55litru (+ -) takze ted trochu matematiky: podle techto udaju vysla spotreba na 5.6l/100Km coz pri soucasne cene 23,90 Kc/1litr nafty dela 1,30 Kc na 1 Km. JSEM SPOKOJEN :papa Takovy vysledek lze dosahnout pouze pokud se Ti podari drzet motor v otackach kolem 2.500 az 2.800 coz odpovida priblizne rychlosti kolem 120Km/h Priznam se, ze je to celkem prace udrzet takovou rychlost. Mam trochu tezkou nohu na plynu a cestovni rychlost pro me je kolem 160Km/h :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 2 týdny později...

Ceeece a co tam obute? Original kola nebo nejaky zverstvo? Nemas nahodou bouchnuty disk? Dela mi to presne to same taky kolem 130, ale ja jdu tento tyden na opravu disku, protoze hazi. Vyvazit kolo cele, jde v pohode, aby nehazelo vertikalne, ale ja mam bouchuty disk a hazi v horizontalni ose. To zpusobuje ty vybrace! U me je to asi jeste razantnejsi protoze tam mam obute 215/40/17 a to je celkem mazec, to pak staci malinko a uz to vybruje s volantem.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pic, nazev disku si nepamatuji - nejake hlinikace - ne z bazaru, gumy Bridgestone 205/55. Ale co me desi, ze to same dela dalsimu znamemu, prezul ze zimnich plechacu na ALU a je v tom. Nechal jsem kola znovu vyvazit, je to lepsi, ale stale to citim, hlavne na volnobehu, dal jsem to do servisu uvidim co s tim machri vymysli

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak to mi pak dej vedet, jak to dopadlo. To mi fakt zajima, co Ti na to reknou. Mimochodem mam opraveny disk, vyvazeny kola, prezuto a dnes ve 130ti na dalnici opet mensi vibrace do volantu. To uz fakt nevim, co s tim mam delat. Asi na to kaslu. Kazdopadne, kdyz jsem mel disk v oprave, hodil jsem to na 3 dny na zimaky a jelo to v pohode. Zimaky mam 185/55, holt asi to auto fakt neni staveny na takovy obuti, co tam mam ted a prenasi pak kazdou nerovnost nebo jemne nevyvazeni do volantu. Dej mi tedy pak vedet, jak dopadnes a co Ti renou servicemani. (mimochodem sekce 307 v modelech je docela mrtva, co?)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

V servise to zatim nemam, protoze cekam na telefon, ze jsou pripraveni mi to opravit - cekaji na nahradni dily, to se ale tyka toho PP,kotoucu a ne toho chveni kol. Protoze se hned ptali, jestli mam kola vyvazene u nich, tak cekam , ze to znovu \"vyvazi\" a budu na tom stejne jako Ty a dalsi. Mas pravdu, ze v \"Modelech\" o 307 krome vykriku nestastniku jake je to hrozne auto nic neni, jestli \"sprechtis\" anglicky tak se koukni na http://www.carsurvey.org/model_Peugeot_307.html - dozvis se tam, ze jsme si fakt koupili pitome auto, ale asi jsem vadnej /nebo mi nic nezbyva/, suma sumarum, i kdyby cert na koze jel, ja jsem spokojenej. /jo, mam ho koupeneho, provozovaneho a servisovaneho v Holandsku/

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahojte, mám 2 měsíce P-307 s benzínem 1.6, spotřeba byla zpočátku 7,6 lt, ale nyní klesá. Teď jsem na 7,2 lt. Je to asi o zvyku a způsobu jízdy. Co týká kol, při koupi tam byly zimáky 195x15 na oceláčích a bylo to bez vibrací. Letní mám ten samý rozměr a protože na Al disky zatím nemám, musel jsem to přezout a je to opět v pohodě. Mimochodem, na dalnici jsou úseky, kde vibruje úplně včechno (okolo Jihlavy a Rohlenka).

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mas pravdu, ze na nekterych usecich takove podruznosti jako chveni volantu uplne zanikaji - a to nejen u nas, pokud si chces uzit tankodrom, neznam lepsi nez zhruba 50km z polsko-nemeckeho prechodu Jelenia Gora smerem na Wroclaw, Hitler to postavil a od te doby s tim nikdo nic neudelal, jel jsem 50 a desil jsem se kdy se mi neco urve, zaplatpanbu, ze jsem tam nejel s moji starou feldou. Jinak Ti preju at ti pazoutek slouzi .

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nazdar 307čkáři, nízkoprofiláče na velkých ráfcích vypadají velmi atraktivně, ale mají chybu. Nejsou na jízdy po našich silnicích. Fouká se to na vyšší tlak a tak je cítit každý kamínek. Víc trpí ložiska, čepy, ..., ale paráda je paráda, to uznávám. Přeji všem hodně pohodovýh km a co nejmíň vymetených děr.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ten stav silnic me vytoci vzdycky nejvic, misto opravy tak cedule se snizenou rychlosti, kdyz oprava, tak z diry vznikne kopec, kdyz dalnice, tak pres sezonu 40km uzavirek, protoze se dela jen kdyz je pekne. Znamej jel se mnou a divil se proc je znacka \"prace na silnici\" a nikdo tam nepracuje, snazil jsem se mu vysvetlit, ze je sobota a lidi tam budou pracovat az v pondeli, byl to holt hlupak, nemohl to pochopit a jeste mel provokativni reci, ze to by se u nich stat nemohlo. Hloupej australan.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 3 týdny později...

Se zárukou na spotřebu to bude asi problém. Ona je 307čka dost těžké auto a když se tomu přidá, tak to jede. Pro kontrolu a odlehčení nohy občas sledujte okamžitou spotřebu na palubním compu. Jinak mě nic jiného nenapadá. (Kromě kontroly a seřízení v servisu).

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ja jsem myslel, ze by nam jako ti mechanici ukazali jakse tim da jezdit s tou spotrebou co udavaji, jinak samozrejme souhlasim se vsim co jsi napsal, dost se to treba projevilo na moji ceste 1200km s PP a bez PP - spotreba byla o litr vetsi, protoze na me nekoukal vycitave udaj o okamzite spotrebe

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 3 týdny později...

Po delší odmlce oživuji téma spotřeba. Já se svého Jeana nemůžu dostat níž. Furt se mě pohybuje od 7,5 do 7,2/100. (benzín 1,6 krátký). Jezdím normálně, průměrné zatížení osobami 2-3, snažím se mít lehkou nohu, ale asi mám těžký boty, neboco. Jak jste na tom ostatní ?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ja uz to uvadel nekolikrat,

2.0HDi, 110k,

kombinovana 6km mesto a 20 \"mezimesto\" a pojidky ve meste = 6.7-7.1

1200km - jedu ja - 150-180 = 6.8

1200km - jede manzelka 130-150 = 6.3-6.5

Je to vic nez pisou, ale co se da delat, kdyz jsem si to hlidal 6km mesto + 20mezi* - tak jsem se dostal na 5.5

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...