Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno
Původně zaslal: berger

Helou vsetci,

ako citam, tak citam, nikto nepise o novej 1,4 16V 66 kW. Ja som si ju kupil 01/05 a som s nou spokojny. Spotreba mimo mesto max 5,5 l a v kombinovanej spotrebe som sa este nedostal nad 6,5 l, fantazia! Taha ako dive, necakal som :) (naftaci, prosim nekamenujte ma, som skromny). Vacsi benzin som nechcel, lebo uz pekne zere, a naftak je u nas tak o 100 tis. drahsi. Na 307 ma stve zatial iba jedna vec a to je kratka 5 rychlost. Sem tam sa pri 80-90 kmh pristihnem, ako chcem hodit 5 a ona tam uz je. Tot vsjo.

Trochu mě znervozňuje užitečná hmotnost pro auto s tímhle motorem.

U ceníku Breaka píšou, že je jen 392 kg, oproti 506 kg u auta s motorem 1.6.

U mý 306ky mám s 1.4 motorem užitečnou hmotnost 495 kg a musím říct, že ji občas využijeme (výlet ve 4 lidech s kolama na střeše). Je pravda, že v těch nových tabulkách se udává hmotnost auta včetně řidiče, což asi znamená, že do údaje užitečný hmotnosti se hmotnost řidiče nepočíta. I tak to ale je míň než má 306ka.

To tam teď dávaj nějaký slabší pružiny pérování že to tolik neunese?

[upravil dne 29/9/05 stembi]

Odesláno

Nazrad Hnipak,

mam kratku 307 a spotreba bola hrozna iba prvych 1000 km v zime v meste (9!!!). Motor je dost pruzny, hoci prvotny nabeh kruotaku je posadeny trosku vyssie. Taha v podstate v celom spektre otacok, no citelny nabeh zacina nad 2300 a vrcholi pri 3200-3300 (presne podla papierov), takze kvoli dynamike ho netreba prilis vytacat, v meste uplne staci do 2500, dalsi kvalt sa dobre chyta. Inak pri predbiehani sa citi veselo (najme na 3 a 4) aj nad 3500 a taha pekne az do 5500-6000 (to uz ides cca 130 kmh na 4.). Ani krivka nabehu vykonu nie je zla, je pekne rovna, ziadne skoky ani kopance pocas akceleracie. Po motorickej stranke ho mam velmi rad, aj ked v kopcoch sa uz prejavuje vyssia hmotnost auta. Jazdim v poslednej dobe medzi Olomoucom a Hradcom Kralove po tych dlhych kopcoch. Ide celkom fajn (samozrejme, ti ktori mate vacsie benziny a HDIcka sa teraz asi smejete :P), ked treba, 4. vsetko zachrani.

Objemovo ho mozem porovnat iba s Fabiou 1,4 MPi 8V (4valec, nie tie 3valcove traktory). Ta mala lepsiu dynamiku na 1.-4. ale to je dane hmotnostou vozidla, trosku aj inym sprevodovanim. V meste, ked som si chcel trochu posantit, je s Fabiou vacsia sranda (mal som tam nizke gumy). Inak P307 kratka je napriek makkemu podvozku prekvapivo stabilna v zakrutach aj na standardnych gumach (195/65 R15)!

Cao, berger

Odesláno

Ahoj stembi,

pohotovostna hmotnost auta sa vzdy udavala s vodicom o hmotnosti 70 (75?) kg a naplnami (tak ucia v autoskole :) ), to znamena, ze mas dost rezervu na naklad. Skor by si mal davat pozor na rozlozenie hmotnosti na jednotlive napravy. Inak osobne si myslim, ze ked nalozis do kufra (resp. medzi napravy) aj 500 kg, autu to nemoze uskodit (na kratsie vzdialenosti isto nie), pokial nechodis po nejakych extremnych nerovnostiach.

PS:

Nielen pruziny robia nosnost auta. Dolezite su tlmice a pevnost napravy. Nejaka automobilka montuje dokonca paket na zle cesty (nemyslim ze je to Skoda) a ten obsahuje okrem zvysenej svetlosti podvozku aj pevnejsie uchytenie naprav a zavesov kolies.

Odesláno

Moc diky za vycerpavajici odpoved!

Koukal jsem ze kombik je o cca 300 kg tezsi nez u 306... mam (v 308Break) 1.4 55 kW ktera jede pekne kdyz jsem (polo)prazdnej, pri vetsim zatizeni (4 lidi a veci) uz je to takova lemra :P, u 307 bych to i pres trochu vetsi vykon a kroutak videl podobne, mozna hur :cool:

Myslim ze se mi asi bude hodne libit az zacnou do peugeotu montovat 1.6-ky od BMW (hlavne ta atmosfericka 85 kW), to bude zrejme nejlepsi benzin co kdy peugeot ve svych autech mel :D

Cus.

Odesláno
Původně zaslal: Hnipak

Koukal jsem ze kombik je o cca 300 kg tezsi nez u 306... mam (v 308Break) 1.4 55 kW ktera jede pekne kdyz jsem (polo)prazdnej, pri vetsim zatizeni (4 lidi a veci) uz je to takova lemra :P, u 307 bych to i pres trochu vetsi vykon a kroutak videl podobne, mozna hur :cool:

Myslim ze se mi asi bude hodne libit az zacnou do peugeotu montovat 1.6-ky od BMW (hlavne ta atmosfericka 85 kW), to bude zrejme nejlepsi benzin co kdy peugeot ve svych autech mel :D

Cus.

hele Hnípáku a nepředběhl jsi se svou 308 trochu dobu? :aut;):super:D

Odesláno
Původně zaslal: stembi

:aut Ja to chtel opravit ale nenasel jsem tlacitko Edit tak jsem si rek\' kaslu na to toho si nikdo nevsime.. ty jses hroznej stoural :P

Odesláno

:aut Ja to chtel opravit ale nenasel jsem tlacitko Edit tak jsem si rek\' kaslu na to toho si nikdo nevsime.. ty jses hroznej stoural :P

Tlačítko \"edit\", je u příspěvku, kterej jsi napsal a jsi přihlášenej pod svým jménem, vpravo, hnedle vedle tlačítka \"quote\".

Nevšiml, nevšiml, uvědom si, že jsi na PEUGEOT klubu, tady lidi sledujou označení aut jako ostříži....:aut

Odesláno

Tlačítko \"edit\", je u příspěvku, kterej jsi napsal a jsi přihlášenej pod svým jménem, vpravo, hnedle vedle tlačítka \"quote\".

Nevšiml, nevšiml, uvědom si, že jsi na PEUGEOT klubu, tady lidi sledujou označení aut jako ostříži....:aut

Ja tam to tlacitko proste nemam :aut

screenshot

Odesláno

Ja tam to tlacitko proste nemam :aut

screenshot

Tak to asi bude tím, že nemáš členskou kartu. Jinak nevim. Já tam to tlačítko mám.

Odesláno

Cus.

No to mas recht, ked je plna, tak sa citis ako v 1000MB - stlacis plyn na podlahu ... a cakas :) O tych 1.6 od BMW som este nepocul, odkial to mas?

Odesláno

1. spotřebu měřím a počítám od plné po plné (plná nádrž je trojí vypnutí pistole), tak si myslím, že přesnost bude v řádech decilitrů.

2. s Pežotkem jezdím půl roku, najel jsem asi 11.000 km, auto je tři roky starý. Ze začátku a ještě v zimě jsem se nedostal pod 7 litrů (spotřeba kolem 7,2l/100km). Teď jezdím kolem 6,6 litrů (couračky po Vysočině), na delší jízdy i 6,2-6,3l/100km s průměrnou rychlostí kolem 50km. (Do Chorvatska přes Maďary jsem měl spotřebu 5,8 l/100km s prům. rychlostí 57 km/hod.!)

P.S. Je pravda, že počítač ukazuje vždy spotřebu o 2-3 deci menší.

3. Určitě existuje rozdíl mezi našimi silnicemi a zahraničními, co se kvality týče. Proto si myslím, že Francouzi ty spotřeby v techničáku klidně můžou dokázat.

Schválně, kdo jezdí zahraničí: Zkuste změřit spotřebu zvláš? v ČR a zvláš? v cizině. Taky by mě to zajímalo.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...