Kelfik Odesláno 8. září 2008 Odesláno 8. září 2008 Zdravím, mám stále problémy s víkem ventilů, netěsní mi, nedaří se mi ho tam přidělat tak aby dosedlo na hlavu motoru, je tam tak blbý patent na tom. Jak se to má složit aby to bylo v pořádku?? Těsnění je tam nový, už jsem to víko i zkusil trochu vyklepat, ale pořád to moc nejde. Nechápu jak se to má dotáhnout aby to bylo OK je to jen tenký plech který se hned ohne. [upravil dne 8.9.2008 Kelfik] Citovat
Pata Odesláno 8. září 2008 Odesláno 8. září 2008 Nazdar pod vikem je takovy plech a mezi tim plechem a vikem jsou dve snad gumove? zarazky, ktere strcis do toho plechu a funguji jako doraz. Mas nove tesneni? Viko muze byt klidne zkroucene, ony ty 2 srouby moc neudrzi Mozna bych zauvazoval nad silikonem ...nam to z 309tky taky prolina Citovat
Kelfik Odesláno 8. září 2008 Autor Odesláno 8. září 2008 to mají být gumový dorazy?? To je tvrdý jak šutr jedna je už naprasklá a vypadá to jak bakelit. Zkroucený určitě není, protože předtím to bylo dobrý a kontroloval jsem to na rovné desce. prostě nasadím víko na hlavu a po celém obvodu je tak 3mm mezera Citovat
Pata Odesláno 8. září 2008 Odesláno 8. září 2008 Kelfik: v tom pripade to mas spatne nasazene. Ty dorazy musis strcit do vylisku v tom plechu, co je pod vikem Citovat
Kelfik Odesláno 8. září 2008 Autor Odesláno 8. září 2008 no když to tam ale usadím ten plech i ty dorazy tak jak nasazuju to víko tak s tím zase pohnu. Je to patent na 2 věci teda . Není na to nějaký fígl? Už s tím víkem bojuju od loňska, pořád to prosakovalo, ted jsem si řekl, že to spravím a je to ještě horší. Bylo to i zalepený červeným silikonem, ale to jen o něco zlepšilo. I když to víko s těsněním viditelně sedí na celé ploše hlavy tak stejně po dotažení šroubů a nastartování a protůrování to je o ničem, prosakuje to všude kolem. Citovat
pastorek Odesláno 8. září 2008 Odesláno 8. září 2008 Nieje to víko prehnuté? Skús ho v mieste skrutiek z vnútra vyklepať. Citovat
Hafity Odesláno 9. září 2008 Odesláno 9. září 2008 Fígl na to mám, ale nevím, jak bych to popsal.... Citovat
Kelfik Odesláno 9. září 2008 Autor Odesláno 9. září 2008 hafity: tak sem s ním, pokus se nějak vysvětlit. Jinak už jsem udělal to že jsem víko vyklepal ještě, nasadíl víko a dotáhnul až jsem ucítil větší odpor těch dorazu už, ale furt to není ono to víko, pořád je to malý přítlak. Citovat
wesox Odesláno 10. září 2008 Odesláno 10. září 2008 ahoj, ten patent neni zas až tak špatnej, dřív se ty vymezovací podložky dělaly z toho bakelitu, ale potom dost často praskaly, teď už jsou kovový. Zkontroluj jestli jsou dobře dotažený ty 2 štefty v hlavě, potom nasaď ten rozstřikovej plech, na to ty nymezovací podložky a pak tam nasaď to víko, ty otvory nesmí být prohlí dovnitř! spíš je vyklepni lehce ven, pokud máš to víko vyrezlí a je zeslabený tak je lepší sehnat nový ( to neni problém), pak to víko lehce dotáhni, velikým dotahováním nic neutěsníš, naopak se ti bude zvětšovat mezera mezi hlavou a víkem, nedávej tam žádnej silikon, je nebezpečí , že se ti dostane do oleje a ucpe mazací kanálky, tak tohle je můj názor. Citovat
Hafity Odesláno 10. září 2008 Odesláno 10. září 2008 V zásadě souhlasím s wesoxem. Teď jde o to, jaké vymezovací podložky tam máš. Jestli ty bakelitové, které jsou jakoby trochu nacvaknuté v tom meziplechu, nebo ty kovové. Potom taky záleží, jak už je moc víko a meziplech zdeformované. U těch bakelitových jsem je usadil do toho meziplechu a dírou po nalévacím hrdle jsem si zahnutým drátem přidržel meziplech s podložkama k víku dírou v meziplechu. Dělal jsem to takhle vícekrát a vždy to vyšlo. Lepší, než silikon je nové těsnění. V druhošce je okolo kilča.... Citovat
Kelfik Odesláno 10. září 2008 Autor Odesláno 10. září 2008 těsnění tam mám cca 10 měsíců starý, jak sjem tam měnil těsnění pod halvou a další věci. pak sjem to nějak blbě nasadil dotáhnul dost, ten plech se prohnul dovnitř, to jsem ale netušil, cestou vycákal tak litr oleje, pak mi to kamarád vyklepal trochu a dal tam silikon červený ale stejně se fur trochu oleje ztrácelo a motor je od něj celej zasranej, ted jsem si řekl, že to spravím, ale furt to není ono, blbě to vymysleli teda. jinak mám bakelit, ejdna už je naprasklá jak sjem to utahoval. právě že vždy jak nasazuju už to víko tak drbnu do toho plechu a zase se to celý posune Citovat
Hafity Odesláno 11. září 2008 Odesláno 11. září 2008 No a právě proto jsem si vymyslel tuhle mojí fintičku, protože bez ní se mi stávalo, že jsem drbnul.... Citovat
Kelfik Odesláno 11. září 2008 Autor Odesláno 11. září 2008 aha, už mi to došlo, nejdřív poskládáš víko a pak ho komplet nasadíš, díky, vyzkouším, to tam dával postupně, ono to drželo jak sjem to vyndával jak to bylo přilepený k sobě ale pak už to povolilo. Citovat
Hafity Odesláno 11. září 2008 Odesláno 11. září 2008 Původně zaslal: Kelfik aha, už mi to došlo, nejdřív poskládáš víko a pak ho komplet nasadíš, díky, vyzkouším, to tam dával postupně, ono to drželo jak sjem to vyndával jak to bylo přilepený k sobě ale pak už to povolilo. No asi tak nějak. Prostě jsem vzal ten meziplech, do něj jsem nasadil ty bakelitový bazmeky, opatrně přiklopil vlastním víkem se sundanou zátkou, prostrčil drát skrzevá díru po zátce a malou dírou v meziplechu a šup tam se sestavou.... Pokud je ale víko nějak moc zdeformované, tak bych to pro jistotu podpořil tím silikonem, i když je těsnění nové. Silikon při správné aplikaci dokázal utěsnit i neutěsnitelnou dvanactsettrosku.... Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.