f3Rd@ Odesláno 8. září 2008 Odesláno 8. září 2008 Cau, jak to je kdyz si chci delat ridicak na A (motocykl bez omezeni)? Na strankach jedne autoskoly, jsem nasel, ze musim byt drzitelem ridicckeho prukazu na slabsi motorku (treba AM). Je to pravda? Musim si delat 2 ridicaky nebo je to blbost a muzu si rovnou udelat A-cko? Citovat
KeiTynka Odesláno 8. září 2008 Odesláno 8. září 2008 Myslim, ze si muzes udelat primo A. To co psali na strankach ty autoskoly se podle me tykalo jen rozsireni. Citovat
Pata Odesláno 8. září 2008 Odesláno 8. září 2008 udelas si A s omezenim do 25kw a nasledne delas jen rozdilovou zkousku (jizdy s komisarem) na motorce nad 25kw btw - co planujes koupit? Citovat
asaad Odesláno 8. září 2008 Odesláno 8. září 2008 Původně zaslal: f3Rd@ Cau, jak to je kdyz si chci delat ridicak na A (motocykl bez omezeni)? Na strankach jedne autoskoly, jsem nasel, ze musim byt drzitelem ridicckeho prukazu na slabsi motorku (treba AM). Je to pravda? Musim si delat 2 ridicaky nebo je to blbost a muzu si rovnou udelat A-cko? Zalezi na tom kolik ti je let...Ja mam ridicak do 25kw(to je do 21let potom muzes na silnejsi) a vprubehu zari du rovnou na jizdu s komisarem,bez testu.To rozsireni stoji 2tisice... Citovat
Pata Odesláno 8. září 2008 Odesláno 8. září 2008 asaad: predpokladam, ze f3Rd@ ma vek na A neomezene jinak podle novely uz musis mit pred tim poslednim rozsirenim par jizd, ale vis jak to dneska chodi... Ja tu motorku z autoskoly taky poprve videl az pred inspektoratem Na druhou stranu jsme tam prisli jenom dva v kombinezach, zbytek jezdil v mikinach nebo kratkem rukavu Citovat
Guest Scratch Odesláno 8. září 2008 Odesláno 8. září 2008 muj pripad, pro jistotu jeste pantofle a kratasy Citovat
asaad Odesláno 8. září 2008 Odesláno 8. září 2008 Původně zaslal: Pata asaad: predpokladam, ze f3Rd@ ma vek na A neomezene jinak podle novely uz musis mit pred tim poslednim rozsirenim par jizd, ale vis jak to dneska chodi... Ja tu motorku z autoskoly taky poprve videl az pred inspektoratem Na druhou stranu jsme tam prisli jenom dva v kombinezach, zbytek jezdil v mikinach nebo kratkem rukavu JJ to jsem tam nedopisoval.Bral jsem to jako samozrejmost ze si musis dat jeste jizdy pred zkouskou.Ja je budu mit taky,nebojte Jinak ja uz sem 2 roky za hranici kterou potrebuju na silnejsi motorku,takze to mam taky v klidu. Citovat
Pata Odesláno 8. září 2008 Odesláno 8. září 2008 asaad: ja to mel taky tak, k ridicaku na neomezene A jsem se prinutil, az stala Honda v garazi Citovat
asaad Odesláno 8. září 2008 Odesláno 8. září 2008 Původně zaslal: Pata asaad: ja to mel taky tak, k ridicaku na neomezene A jsem se prinutil, az stala Honda v garazi taky planuju ale nevim co Citovat
Pata Odesláno 8. září 2008 Odesláno 8. září 2008 asaad: jaky se Ti libi styl? kolik mas zkusenosti a penez? klidne ICQ Citovat
Gargamell Odesláno 8. září 2008 Odesláno 8. září 2008 Strašně jsem chtěl řidičák na motorku. Mým snem byla CBR 600... ale když to vidím tak se prostě bojim. Ne, že udělám chybu já, ale spíš, že budu platit za chybu druhého. Taky nemám to srdce přidělat svému okolí starosti a strah pokaždé když bych vyjel. Jak matka, tak přítelkyně, sestra... třeba časem. Momentálně mám na co šetřit - asi budu brzy řešit bytovou otázku. Jednou mi to ale ovládne - pokaždé se otočím za mašinou. Citovat
Pata Odesláno 8. září 2008 Odesláno 8. září 2008 Gargamell: co si budeme povidat, taky mam strach, ale... nejde to moc popsat, tohle se musi zazit Citovat
Gargamell Odesláno 8. září 2008 Odesláno 8. září 2008 Původně zaslal: Pata Gargamell: co si budeme povidat, taky mam strach, ale... nejde to moc popsat, tohle se musi zazit Naprosto, to chápu. Lépe řečeno věřím. Věřim, že to je Vášeň a srdeční záležitost. Ještě mám v životě jeden sen a tím je starý Mustang (1968) - toho když vidím, tak se mi také zrychluje tep. Citovat
Guest Scratch Odesláno 8. září 2008 Odesláno 8. září 2008 ja chci naked bike, nic silnyho :-) Citovat
hloze-ja Odesláno 8. září 2008 Odesláno 8. září 2008 Všechny Vás chápu a můj postoj je stejnej jako Gargamellův, ale bohužel od jistý doby na to nesednu. Takže přeju všem hodně štěstí, chladnou hlavu a myslete za druhé, ale stejně to nemá cenu. Nejlepší je sedět za 50-kou pancířem... Naše silnice a chování na silnici nejsou na motorky připravený (a některý motorkáři taky ne). Sorry za Citovat
f3Rd@ Odesláno 8. září 2008 Autor Odesláno 8. září 2008 kolega v praci delal na jare a rikal, ze to muzu delat rovnou, tak ted nevim. Chci kupovat CBR nebo ninju, ale neco staryho, at me tak nemrzi, az to nekde polozim Citovat
brslen Odesláno 8. září 2008 Odesláno 8. září 2008 Jeste ze nemusim delat ridicak na masinu mam to neomezene jeste za stara.Ale nejsou šušně na nejakeho chopera obsah tak 1100 Citovat
Kurt Odesláno 8. září 2008 Odesláno 8. září 2008 f3Rd@: jde to dělat \"najednou\" - jde jen o to, že děláš 2 závěrečné jízdy (nejdřív na slabší mašině a když splníš, děláš hned i na silnější). Citovat
OK406 Odesláno 8. září 2008 Odesláno 8. září 2008 Výňatek ze zákona číslo 361/2000 Sb. : § 81 Skupiny a podskupiny řidičských oprávnění (1) Řidičské oprávnění k řízení motorových vozidel se dělí podle skupin a podskupin. (2) Řidičské oprávnění skupiny A opravňuje k řízení motocyklů s postranním vozíkem nebo bez něj. (3) Řidičské oprávnění podskupiny A1 opravňuje k řízení lehkých motocyklů o objemu válců nepřesahujícím 125 cm3 a o výkonu nejvýše 11 kW. § 83 Věk (1) Řidičské oprávnění lze udělit jen osobě starší a) 15 let, jedná-li se o řidičské oprávnění skupiny AM, b) 16 let, jedná-li se o řidičské oprávnění podskupiny A1, d) 18 let, jedná-li se o řidičské oprávnění skupin A, B, B+E, C, C+E a podskupin C1 a C1+E, e) 21 let, jedná-li se o řidičské oprávnění skupin A, D, D+E a podskupin D1, D1+E. (2) Řidičské oprávnění skupiny A udělené osobě podle odstavce 1 písm. d) opravňuje pouze k řízení motocyklů o výkonu do 25 kW nebo s poměrem výkon/hmotnost nepřesahujícím 0,16 kW/kg nebo motocyklů s postranním vozíkem a s poměrem výkon/hmotnost nepřesahujícím 0,16 kW/kg. (3) Řidičské oprávnění skupiny A udělené osobě podle odstavce 1 písm. e) opravňuje k řízení motocyklů o výkonu nad 25 kW nebo s poměrem výkon/hmotnost přesahujícím 0,16 kW/kg nebo motocyklů s postranním vozíkem a s poměrem výkon/hmotnost přesahujícím 0,16 kW/kg. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.