MichalPetriksk Odesláno 10. září 2008 Odesláno 10. září 2008 Mam ten isti problem a premeriaval som to tam ale prut mi tam nejde a neviem čo dalej Citovat
fifowole Odesláno 21. prosinec 2011 Odesláno 21. prosinec 2011 Ja mam stejny problem, vyresili jste to kluci? Na tehle konektorech co je tu jejich fotka taky nenamerim na ruzovem dratu nic (meril jsem ten z hnedeho konektoru?). Jinak kontrolka predni i zadni mlhovek sviti, takze pojistka by mela byt v poradku, predni mlhy sviti v pohode. Poradi nekdo kde je dalsi konektor tohodle svazku smerem do auta, abych to nemusel odstrojovat odzadu cele? Venku pred barakem na sidlisti je totiz celkem zima, mokro a nepritulno [Edited on 21/12/11 15:24 by fifowole] Citovat
Pefox Odesláno 21. prosinec 2011 Odesláno 21. prosinec 2011 Ahoj, mne tiež prestali svietiť zadné hmlovky, a nevedel som prísť na to, kde je chyba. Potom mi niekto poradil, že by to mohlo mať, súvis s ťažným zariadením, a aj malo:). Na ťažnom zariadení auta som mal zlepené relé, ktoré vypína zadné hmlovky na vozidle, ked je pripojený prívesný vozík. Rozhýbal som ho a je po probléme. Citovat
fifowole Odesláno 21. prosinec 2011 Odesláno 21. prosinec 2011 aha, tak ja se zkusim podivat, jak to vypada? to je nekde primo v zasuvce u taznyho to rele? Citovat
DVORY02 Odesláno 22. prosinec 2011 Odesláno 22. prosinec 2011 taky mám takovej problém :-D taky mi svítí kontrolka na budíkách i pojistky jsou OK a taky jsem proměřoval z kabiny do kufru a žádný proud a ani žádný přerušení kabelů směrem do kufru v kabině mi to nějak nejde do hlavy že by se tak najednou přerušil někde kabel když se s ničím nehýbe... ale jak tu někdo psal o tom tažném tak jsem ho měl a sundal a kabely mám smotané i s relé ale nevím jestli se mi automaticky odpojovali při zapojení vozíku.. to musím ještě zjistit Citovat
Pefox Odesláno 22. prosinec 2011 Odesláno 22. prosinec 2011 Ja mám to relé v kabeláži od tažného za pravým zadným svetlom čo je v karoserii. Rozhýbal som to tak, že som strkal a vyťahoval , vydlicu od prívesu do zásuvky na aute pri zapnutých zadných hmlovkach. Na nejaký 3 krát som počul ako začalo cvakať relé pri zadnom svetle. Na aute mám tú obyčajnú 7 pólovú zásuvku. Citovat
fifowole Odesláno 25. prosinec 2011 Odesláno 25. prosinec 2011 ja tam zadne rele nemam na ty zasuvce.. zjistil jsem ze svazek pokracuje smerem do auta do dalsiho konektoru ktery je u ridice pod plastem na odkladani nohy,ale zatim jsem se nedostal k promereni. Citovat
Dano406 Odesláno 26. prosinec 2011 Odesláno 26. prosinec 2011 Relé v zásuvce:myslim . V zásuvce je pružný kontakt který rozepne zadní mlhovky při připojení vidlice.Nejspíš je zoxidovaný.Je třeba rozebrat,očistit,nakonzervovat.Stejný problém jsem tak vyřešil já.Jestli je nějaké jiné relé netuším. Citovat
fifowole Odesláno 29. březen 2012 Odesláno 29. březen 2012 no.. tak jsem rozebral zasuvku.. pote co se ulomily vsechny tri total shnile srouby kteryma byla prisroubovana a pote co jsem ji \"rozlouskl\" se ze zasuvky vysypalo asi 30 gramu \"neceho\", naskytl se mi velice zalostny pohled.. Jinak predstavte si ze jsem asi pred 2 mesicema jel s vozikem a vse na voziku fungovalo! takze ted par dotazu: 1) myslite ze tam nekde taky je to rele? Napeti k mlhovce jsem tam taky nameril na oranzovem dratu v te zasuvce.. ale rele jsem tam zadne nenasel. 2) ma smysl davat tam znova 13ti pinovou zasuvku (nejak nemuzu sehnat), nebo staci klasicka ceska 7mi pinova? 3) existuje nejake schema podle ktereho zapojim novou zasuvku na prislusne draty? 4) neslo by to nejak jednoduse vyresit aby mi hlavne svitila mlhovka na aute, zkratka to rele kdyztak nejak obejit? potrebuju na STK konektor u svetla zadne rele nema a tady jsem taky nikde napeti od mlhovky nenameril .. vsem predem diky za pomoc, Citovat
Dano406 Odesláno 29. březen 2012 Odesláno 29. březen 2012 Pročti si toto V zásuvce není relé,ale jenom kontakt který se rozpojí. Jestli dát 13 pin nebo ne je na zvážení,já ji měl tak jsem ji tam nechal.Dá se koupit redukce z 13 pin na 7 pin a obráceně. Zapojení třeba tady http://www.karavan.cz/schema-zapojeni_jaeger.html Citovat
fifowole Odesláno 29. březen 2012 Odesláno 29. březen 2012 diky za odpoved. Redukci 13na7 samo mam. Procetl jsem ale nemam u leveho zadniho svetla zlutej konektor o dvou pinech jak popisuje \"Oni\", draty v pruchodce u zadnich dveri mam OK, takze zbyva varianta kterou popisuje \"Karel Č\": \"Tak jsem nejříve proměřil zásuvku u tažného zařízení. Tam bylo napětí. Takže jsem šel po kabelu a zjistil, že růžový kabel od pojistek (ozn.22+), který napájí mlhovky je rozdělen a pokračuje do zásuvky oranž a šedý. Na oranž. bylo napětí a na tom šedém, co vede zpátky na světla nikoli. Takže jsem je propojil a už to svítí. \" a diky za popis te zasuvky, snad ji nekde sezenu uz ve dvou autopotrebach ji nemeli. Citovat
a.l.k.a Odesláno 31. březen 2012 Odesláno 31. březen 2012 mel bych dotaz trochu mimo..maji na breaku svitit 2 mlhovky nebo jen jedna? me sviti jen leva. kdysi na 306 jsem se docetl ze staci jen dat druha zarovka a jdou obe, neni to neco podobneho? Citovat
Dano406 Odesláno 31. březen 2012 Odesláno 31. březen 2012 Svítit musí minimálě jedna a to na levé straně.Někde stačí dodat žárovku a svítí,někde se musí dotáhnout i drát. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.