Hafity Odesláno 5. září 2008 Odesláno 5. září 2008 106ka by měla mít tři odvzdušňováky. Jeden na chladiči, na druhé straně od nalévacího hrdla. Další na tělese termostatu imbus č. 5. A nakonec na hadici topení taková čepička jak na ventilek od kola. Napřed to zkus pořádně odvzdušnit a teprve potom jdi dál. Jako první odvzdušni chladič.... Citovat
Welis Odesláno 7. září 2008 Autor Odesláno 7. září 2008 tak nakonec to fakt byl asi ten vzduch v chladící soustavě po odvzdušnění chladiče a radiotoru topení je vše OK, ostatní odvzdušňovcí šroby sem nenašel. Díky moc... P.S. někde je na foru je téma šplouchání to šplouchání je předzvět zavzdušnění, při šplouchání je pravděpodobně v radiotoru topení vzduch a ohříváním voda buble a vzduchová kapsa se zvětšuje pak přestane šplouchat a jsme zavzdušnění. Citovat
Alesek Odesláno 8. září 2008 Odesláno 8. září 2008 hele já jsem měl ten samej problém tak jsem to odvzdušnil asi týden bylo vše OK, pak jsem to totálně uvařil, takže muselo nový těsnění pod hlavu vyměnilo se to za 5 min12 jak se říká páč už chybělo kousek a musel bych schánět novej motor, taky jsem tady o tom jeden topis uvedl. Citovat
Welis Odesláno 9. září 2008 Autor Odesláno 9. září 2008 ty yo ani mě nestraš, kolik tě stálo to přetěsnění ?... Citovat
lordlacik Odesláno 9. září 2008 Odesláno 9. září 2008 Nechcem ti maľovať čerta na stenu ako sa hovorí, ale presne toto sa stalo mne. V originál servise Peugeot v Prešove mi vymenili celý chladič a ventilátor, ale asi neodvzdušnili dobre, takže sa mi žačalo jemne prehrievať, ale nič vážne, len slabulinko sem tam preblikla kontrolka teploty, ale v pohode. Potom to buľkotanie pod spolujazdcom a nonstop išiel ventilátor, mašina sa samozrejme prehriala, zmiešal sa olej s chladiacou kvapalinou a naopak a som skončil, podfúklo tesnenie. Mašina v servise (už nie orig. Peugeot-NIKDY VIAC!!!) a výmena všetkých tesnení. nového oleja a novej kvapaliny, rozvody, gufero... Čistá radosť, radšej fušerský servis a viem komu mám rozbiť papuľu, ale takto, každý je šéf a neni komu nasrac ako sa hovorí. Sory za výraz ale som naštvaný. NIKDY NEDÁVAJTE AUTO DO ORIGINÁLNEHO SERVISU PREDTÝM, NEŽ SI HO ODSKÚŠATE!!! Citovat
lordlacik Odesláno 9. září 2008 Odesláno 9. září 2008 Len za rozvody by to malo byť okolo 11.000, olej som mal svoj Valvoline Maxlife, ešte ho nemám, takže presnú cenu eštelen uvidím. Citovat
Welis Odesláno 9. září 2008 Autor Odesláno 9. září 2008 wau tak to bych na pul roku prisel o auto nez bych na to nasetril ... ale zase bych setril za ujety km takze bych nasetril mnohem rychlejc :-) Citovat
Alesek Odesláno 9. září 2008 Odesláno 9. září 2008 hele automechanik je známej, takže já jsem platitl jen materiál, což mě vyšlo na 4700,- tři sta jsem mu nechal za tu práci když si nic neřekl, ale říkám u mě to bylo opraavdu za pět minut dvanáct jink byl motor KO Citovat
Welis Odesláno 9. září 2008 Autor Odesláno 9. září 2008 4 alesek tak dík za zprávu budu to hlídat zatím sem ho proáth pořádně a kontrolka ani neblikla ani ventiltor se neroztočil Citovat
Alesek Odesláno 9. září 2008 Odesláno 9. září 2008 a hlavně u mě by to nebylo tak drahý, jenže jak se tam vytvořil velikej tlak, tak to vystřelilo odvzdušnovací ventil na chladiči, a to víčko strhlo ten plastovej závit, takže jsem musel za 2200,- kupovat novej chladič, má to vybroušenou hlavu a komplet přetěsněný, takže snad to bude OK, voda ani olej se neztrácí. Všechno bylo způsobeno tím, že kdyby tam byl prostě ukazatel teploty chladící kapaliny, tak je to Ok, tak bych ušetřil za ten chladič, páč takovej tlak by se tam určo nevytvořil. Bohužel to u 106tek nedomysleli a do těch soc verzí dávali pouze kontrolku. Citovat
Welis Odesláno 9. září 2008 Autor Odesláno 9. září 2008 jasný taky mám jen kontrolku ale když se rosvítí tak zastavim, hh při odvzdušnování sem si tím ventilkem udělal pěknej vodotrysk sem dojel ventilator běžel a tak sem si říkal že by to mohlo mít dost tlaku a pěkně jít odvzdušnit tak točim tím ventilkem a pořád nic si říkam to snad není možný a najednou lup a ventilek letěl kamsi a voda cca 2m nad auto no nic dostal sem to do obliceje ale nastesti ta první dávka nebyla moc horká nebo vychladla po ceste.. nečekal sem že ten ventilek reaguje až uplne nahore kdyz uz sem ho v ruce nedrzel :-D Citovat
Welis Odesláno 10. září 2008 Autor Odesláno 10. září 2008 tak sem našel novinku a doufám že to půjde spravit a nebudu muset oupit novej chladič, tedka sem dvakrat spozoroval jak mi zchadice odtika voda alou na silnici utíká to na straně řidiče dole tam jak je vypouštěcí šroub, ale kolem šroubu to bylo suchý spíš to teklo jeětě o kousek níž da se to něčim zadělat nebo je tam něakej šroub nebo mi rez sežral kus chladiče ?.... Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.