geos Odesláno 26. srpen 2008 Odesláno 26. srpen 2008 Zdravím všechny, chtěl by\\ch se poradit a slyšet pár názorů co byste dělali Vy. Z mého předešlého auta sem si nechal elektrony (fakt hezké). Chtěl jsem je prodat, ale něják není zájem (všude jich je jak........) no ale to je jedno. Ted přemýšlím, že bych je namontoval na moje nové auto tedy Peugeotka 207 SW. Zdánlivý problém je, že mají jinou rozteč : 4x100. Peugeot má 4x108 takže by to vyřešila změna rozteče pomocí těch distančních podložek. Jenže skutečný problém je ET. Na elektronech mám ET 35 . Nové elektrony na Peugeota mají mít dle konfigurátorů ET 25. A distanční podložky jsou minimálně 20mm tlusté tj. výsledek bude ET 15. A ted nevím, vejde se kolo do podběhu, nebude drhnout při zatáčení??? Velikost elektronů je R 15 guma 185/65. Takže stejná co je na ocelových discích. Hmmmm co myslíte? Dík Geos Citovat
fousadlo Odesláno 31. srpen 2008 Odesláno 31. srpen 2008 Tobě neporadím sám v tom tápu. Třeba ty nebo někdo poradí mě. Ve velkém techničáku je v kolonce nápravy napsáno: 6.0. J15.4 ET23; 185/65 R15 88T a dole v kolonce další záznamy je napsáno: Variabilní provedení vozidla: 6.0 J15.4 ET23; 185/65 R15 88H. Co je to 88 T nebo H a jaký je v tom rozdíl? Ctěl bych na jaře koupit elektrony, tak jaké? Tohle není moje parketa Citovat
robozv Odesláno 1. září 2008 Odesláno 1. září 2008 Co je to 88 T nebo H a jaký je v tom rozdíl? skus toto http://www.az-pneu.sk/index.php?goto=technik#zatez Citovat
čakom Odesláno 1. září 2008 Odesláno 1. září 2008 Při zatáčení to dřít nebude. Ale může to dřít pří větším propružení o lemy. Těžko říct. Citovat
AnotherOne Odesláno 1. září 2008 Odesláno 1. září 2008 Existujú aj skrutky pre zmenu rozteče. Potom by si nemusel dávať podložky. Citovat
geos Odesláno 1. září 2008 Autor Odesláno 1. září 2008 Původně zaslal: fousadlo Tobě neporadím sám v tom tápu. Třeba ty nebo někdo poradí mě. Ve velkém techničáku je v kolonce nápravy napsáno: 6.0. J15.4 ET23; 185/65 R15 88T a dole v kolonce další záznamy je napsáno: Variabilní provedení vozidla: 6.0 J15.4 ET23; 185/65 R15 88H. Co je to 88 T nebo H a jaký je v tom rozdíl? Ctěl bych na jaře koupit elektrony, tak jaké? Tohle není moje parketa H a T je rychlostní limit pneumatiky tj. jak rychle můžeš na dané pneu jet. Geos Citovat
geos Odesláno 1. září 2008 Autor Odesláno 1. září 2008 Původně zaslal: AnotherOne Existujú aj skrutky pre zmenu rozteče. Potom by si nemusel dávať podložky. Vím, ale podle informací co jsem našel na netu takto lze změnit rozteč v rozmezí do 2 milimetrů a při změně rozteče z 108 na 100 to asi nevyjde. Nebo víš kde by šlo sehnat šrouby co tuto změnu obsáhnou? Citovat
geos Odesláno 1. září 2008 Autor Odesláno 1. září 2008 Původně zaslal: čakom Při zatáčení to dřít nebude. Ale může to dřít pří větším propružení o lemy. Těžko říct. Dnes jsem to zkoušel nasadit nanečisto zatím bez podložky jen jak to bude vycházet a došel jsem k podobnému závěru tak furt nevvím, no zase tak naložený nejezdím abych seděl na silnici tak by to mohlo vyjít? Asi do toho půjdu a prostě to výjde nebo ne, hmmmm Citovat
AnotherOne Odesláno 1. září 2008 Odesláno 1. září 2008 Původně zaslal: geos Původně zaslal: AnotherOne Existujú aj skrutky pre zmenu rozteče. Potom by si nemusel dávať podložky. Vím, ale podle informací co jsem našel na netu takto lze změnit rozteč v rozmezí do 2 milimetrů a při změně rozteče z 108 na 100 to asi nevyjde. Nebo víš kde by šlo sehnat šrouby co tuto změnu obsáhnou? Máš pravdu, len okolo 2mm. Citovat
Ticcino Odesláno 1. září 2008 Odesláno 1. září 2008 to geos: Změny ET o 10mm bych se nebál. Zas až tak natěsno to tam nebude. Citovat
geos Odesláno 3. září 2008 Autor Odesláno 3. září 2008 Ahojky, tak objednáno, pak dám vědět jak to dopadlo, jestli to bude OK snad ano:mrk Citovat
geos Odesláno 19. září 2008 Autor Odesláno 19. září 2008 Ahojky všichni:super tak jsem už na svého Pažouta;) namontoval elektrony, které jak snad sami uvidíte stojí za to. Distanční podložky se změnou rozteče mají tloušťku 20 mm a převádějí z rozteče 4x108 na 4x100 Z podběhů kola skoro nekoukají takže je to v pohodě. Sem rád, že to takto vyšlo. Žádnou změnu na chování auta směrem k horšímu to nemělo. Spíše více sedí v zatáčkách což je lepší a vliv na čepy by to mít taky zásadní nemělo. Tak uvidíme za pár desítek tisíc.... Zatím jsem spokojený. Ještěš odkaz kde můžete vidět fotky: www.geos.rajce.net Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.