MatrixChose Odesláno 11. červenec 2009 Odesláno 11. červenec 2009 Nebo je třeba taky ten motor už po smrti a prostě hřeje se víc. Citovat
NO3IA Odesláno 12. červenec 2009 Odesláno 12. červenec 2009 podle mně se to chová uplně opačně,právě že ve městě a na couračkách by mohl vařit,kdyby bylo něco špatně,ale na dlouhé trase by se to mnělo uchladit už jen vzduchem,ikdyž je to stoupák. Citovat
pastorek Odesláno 12. červenec 2009 Odesláno 12. červenec 2009 Původně zaslal: NO3IA ...právě že ve městě a na couračkách by mohl vařit,kdyby bylo něco špatně... Tak v tom prípade nieje nič zle iba by mal jazdiť pomalšie. Ale nie. Princíp fungovania chladenia je asi takýto: Motor podľa účinnosti a množstva paliva vytvára odpadové teplo. Po meste chodíš s menšími otáčkami a tie sa menia. Otáčky motora zabezpečujú i cirkuláciu vody ktorá sa chladí náporom vzduch, prípadne je nápor nahradený ventilátorom. Pri jazde po diaľnici je rozdiel iba v tom že máš stabilne vysoké otáčky motora. Tým by mala byť väčšia cirkulácia vody a chladenie má zase väčší nápor vzduchu. Ak je pravda čo sa tu kennax popísal o opravách a nových dieloch tak ma napadá jedine nesprávne tesnenie pod vodnou pumpou obmedzujúce prietok, zlé odvzdušnenie, nevhodná chladiaca zmes, vadný alebo zle nasadený termostat. Prípadne ak má to auto nejak upravenú masku a nárazník tak či tam nebude problém. [upravil dne 12/7/09 pastorek] Citovat
Honza G. Odesláno 18. srpen 2009 Odesláno 18. srpen 2009 Mě jednou praskla hadice mezi chladičem a expanzní nádobkou a od té doby sleduji teplotu. Z předchozího auta jsem byl zvyklý, že po zahřátí byla teplota konstantní ať se dělo co se dělo, ale to mělo dva 45cm větráky. Mám správnou chladicí směs a dost jsme si vyhráli s odzvdušněním. Chladiče mám dva za sebou (druhý od klimatizace), auto má najeto 30 tis. 1,4 16V (chip tunning). Zkušenosti mám podobné, normálně se teplota drží na 90, když na to šlápnu tak je někde nad 100 a při popojíždění v koloně je to nejhorší (motor v tahu v malé rychlosti, při stání na volnoběh teplota klesá) to je okolo 110 a tam spíná ventilátor. Taky je pravda, že ukazatel teploty je dost živý, při rozjezdu teplota rychle klesne na 90. I v servisu mě uklidňovali, že to je OK a že jsou auta i s vyšší provozní teplotou. Trochu mě uklidňuje, že i při této \"naměřené\" teplotě se chladicí směs \"nevaří\" (to vysvětlují tlakem uzavřeného okruhu). Je fakt že ručička v červeném nebyla, ale stejně se mi její poloha těsně před červeným polem nelíbí. [upravil dne 18/8/09 Honza G.] Citovat
ozzy56 Odesláno 18. srpen 2009 Odesláno 18. srpen 2009 provozní teplota posledních typů motorů se zvyšuje--hlavně z důvodu vyšší účinnosti a taky kvalitnějších těsnících materiálů... Citovat
barenst Odesláno 25. srpen 2009 Odesláno 25. srpen 2009 me to dela podobne a je to ukazatelem teploty ,test je jednoduchy zahrej motor a pokud bude u cerveneho tak by voda nemevarit , jinak provozni je neco vic pod 90 pri 105 a vic musis vudet v expancce ze ta voda vari , nebo ji rovnou zmer nejakym teplomerem . dalsi zavada muze byt chladic , treba ucpany . Citovat
Silenoz Odesláno 29. únor 2012 Odesláno 29. únor 2012 Situace je dnes asi taková....postupně: 1. nová pumpa 2. srovnaná hlava a vyměněno těsnění pod hlavou 3. nový chladič 4. termostat a stále se hřeje . Po výměně termostatu je to ždibínek lepší....na okreskách, když jsem to schválně dost honil a vytáčel, šlo to ke 100°, ale na dálníci při jízdě cca 5 minut do delšího kopce 150km/h to zase lezlo až k čevené . Takže už fakt nevím . Můj mechanik říká, že mu připadá, že je ten motor trošku přečipovanej (dovezeno trošku přituněný z Belgie), takže možná proto seriový chladič to neuchladí (ale důkaz a možnost to zjistit nemáme). Jaký jiný (větší) chladič by tomu mohl pomoci? Chtěl bych se tě zeptat, zda jsi tento problém již vyřešil. Mám naprosto stejný problém přes rok s mojí Xsarou Break 1.6 16V. zkoušel jsem různé věci měnit (termostat vyndat, tlakovou zkoušku těsnění hlavy, svíčky, čidla,...), testovat vše možné na autodiagnostice a na nic jsem doposud nepřišel Citovat
Honza G. Odesláno 1. březen 2012 Odesláno 1. březen 2012 dalsi zavada muze byt chladic , treba ucpany . Trochu jsem na tuto diskuzi pozapoměl. Před časem mi nuseli vyměnit čerpadlo klimatizace a při té příležitosti přišli na to ža mám špatný chladič, nevím sice přesně co, ale vyměnili ho a od té doby mám s přehříváním pokoj, ani na dálnici, ani ve frontě za veder se nic nehřeje a teplota se drží na 90°. Citovat
ChouLu Odesláno 1. březen 2012 Odesláno 1. březen 2012 ja mam 1.1i a na dalnici, kdyz to tocim kolem tech 160-170, coz je cca 4.5k ot. tak tu teplotu dostavam na cca 102°C... Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.