omegaalfa Odesláno 20. srpen 2008 Odesláno 20. srpen 2008 Nechá se u origo alu equinoxe 6,5*16 et 31 na P307 zaměnit a zlegalizovat rozměr pneu 225/50/16 místo v TP uvedeném 205/55/16 - tj. zapsat nový rozměr do TP ? má nebo vydává peugeot nějaký typový list k origo kolům kde by tato alternativa byla povolená ? Citovat
AnotherOne Odesláno 20. srpen 2008 Odesláno 20. srpen 2008 Už sa to tu niekoľkokrát riešilo aj keď nie pre tvoje auto. Prvý krok je osloviť Peugeot, čo tam môžeš mať, ak neuspeješ je možnosť vypýtať si typový list od výrobcu alu, že kolesá vyhovujú. So získaným papierom potom na magistrát. Existuje aj neoficiálna skratka, iste tušíš aká. Citovat
Blizzard Odesláno 20. srpen 2008 Odesláno 20. srpen 2008 Původně zaslal: AnotherOne Už sa to tu niekoľkokrát riešilo aj keď nie pre tvoje auto. Prvý krok je osloviť Peugeot, čo tam môžeš mať, ak neuspeješ je možnosť vypýtať si typový list od výrobcu alu, že kolesá vyhovujú. So získaným papierom potom na magistrát. Existuje aj neoficiálna skratka, iste tušíš aká. má to jeden háček... typový list ti výrobce alu dá jenom tehdy pokud si u něj nějaká kola na své auto podle tabulek koupíš Citovat
AnotherOne Odesláno 20. srpen 2008 Odesláno 20. srpen 2008 Původně zaslal: Blizzard Původně zaslal: AnotherOne Už sa to tu niekoľkokrát riešilo aj keď nie pre tvoje auto. Prvý krok je osloviť Peugeot, čo tam môžeš mať, ak neuspeješ je možnosť vypýtať si typový list od výrobcu alu, že kolesá vyhovujú. So získaným papierom potom na magistrát. Existuje aj neoficiálna skratka, iste tušíš aká. má to jeden háček... typový list ti výrobce alu dá jenom tehdy pokud si u něj nějaká kola na své auto podle tabulek koupíš No veď áno, zrejme si nejaké kolesá ide v tomto rozmere kúpiť, načo ináč by to chcel do techničáku. Citovat
Blizzard Odesláno 20. srpen 2008 Odesláno 20. srpen 2008 Původně zaslal: AnotherOne Původně zaslal: Blizzard Původně zaslal: AnotherOne Už sa to tu niekoľkokrát riešilo aj keď nie pre tvoje auto. Prvý krok je osloviť Peugeot, čo tam môžeš mať, ak neuspeješ je možnosť vypýtať si typový list od výrobcu alu, že kolesá vyhovujú. So získaným papierom potom na magistrát. Existuje aj neoficiálna skratka, iste tušíš aká. má to jeden háček... typový list ti výrobce alu dá jenom tehdy pokud si u něj nějaká kola na své auto podle tabulek koupíš No veď áno, zrejme si nejaké kolesá ide v tomto rozmere kúpiť, načo ináč by to chcel do techničáku. já to pochopil tak že alu už asi má a chce tam teď dopsat jiný zozměr gumy než na které teď jezdí... Citovat
AnotherOne Odesláno 20. srpen 2008 Odesláno 20. srpen 2008 Původně zaslal: Blizzard Původně zaslal: AnotherOne Původně zaslal: Blizzard Původně zaslal: AnotherOne Už sa to tu niekoľkokrát riešilo aj keď nie pre tvoje auto. Prvý krok je osloviť Peugeot, čo tam môžeš mať, ak neuspeješ je možnosť vypýtať si typový list od výrobcu alu, že kolesá vyhovujú. So získaným papierom potom na magistrát. Existuje aj neoficiálna skratka, iste tušíš aká. má to jeden háček... typový list ti výrobce alu dá jenom tehdy pokud si u něj nějaká kola na své auto podle tabulek koupíš No veď áno, zrejme si nejaké kolesá ide v tomto rozmere kúpiť, načo ináč by to chcel do techničáku. já to pochopil tak že alu už asi má a chce tam teď dopsat jiný zozměr gumy než na které teď jezdí... Aha, máš pravdu. Origo alu a iný ako origo rozmer pneu. Citovat
omegaalfa Odesláno 21. srpen 2008 Autor Odesláno 21. srpen 2008 přesně tak - kola by zustali stejný a jsou již v TP zapsaný jako alternativa jde mi jen o změnu rozměru pneu. A for je v tom že jde o origo equinoxe, tak mě zajímalo (protože k novýmu autu žádnej typovej list nebyl) zda je možný ho dostat od dealera....co kdyby si šel koupit alu do peugeotu jako náhradní díl - daj mu k tomu typovej list nebo ne ? a pokud existuje typovej list k alu equinoxe 6,5*16 et 31 na P307 jestli je v něm jako varianta možná 225/50/16 ....protože u 99,9% alu je v typovým listě možnost jak 205/55 tak 225/50 R16 ale bohužel mám origo kola - tak to nemohu nechat zapsat na magistrátu tady již několikrát omletým způsobem Citovat
Pe.Tr Odesláno 26. srpen 2008 Odesláno 26. srpen 2008 Peugeot nedovolí nic jineho než je dáno výrobcem kdanému VIN vozu . Citovat
čakom Odesláno 29. srpen 2008 Odesláno 29. srpen 2008 Původně zaslal: Pe.Tr Peugeot nedovolí nic jineho než je dáno výrobcem kdanému VIN vozu . JJ už jsem to zkoušel přes PČR a nic. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.