Guest h8mespk Odesláno 19. srpen 2008 Odesláno 19. srpen 2008 zdravim, mam p 405 1.9 td r.v. 95... mam dotaz ohledne zhavicich svicek: chtel bych vedet kde se presne nachazi, jakej je cca interval na jejich vymenu a jestli vymenu zvladnu sam nebo to musim hodit do servisu (auto mam zhruba rok a nalital jsem s nim 35 tisic - predtim byly zhavicky novy) Citovat
Dundee Odesláno 19. srpen 2008 Odesláno 19. srpen 2008 Já mám v autě žhavky už skoro dva roky (cca 55 tisíc km) a zatim držej dobře. Jsou přístupný celkem dobře, jen ta jedna je za čerpadlem, tak to chce větší úsilí, ale výměnu zvládneš sám doma;) Snad ti pomůžou alespoň orientačně kolečka na fotce;) Citovat
mio Odesláno 19. srpen 2008 Odesláno 19. srpen 2008 Mě vydržely 4 roky , naj.70000 km.(BOSCH) Citovat
Guest h8mespk Odesláno 19. srpen 2008 Odesláno 19. srpen 2008 diky moc za odpovedi... myslim si, ze to stejne bude tema zhavickama, protoze kdyz to nazhavim treba 6x tak to auto chytne na poprvy a pokud to nazhavim jenom jednou tak se vubec nechyta a predtim to startovalo okamzite na jeden zatah.... samozrejme si myslim, ze pricin muze byt daleko vic, ale tohle je asi nejpravdepodobnejsi... u svicek brisk se uvadi 15 000 cyklu coz uz mohlo bez problemu byt Citovat
Guest M-A-X Odesláno 19. srpen 2008 Odesláno 19. srpen 2008 Kup svicky Bosch. Mam takovej pocit ze se tam davaly i z vyroby. A svicky se daji zmerit v jakym sou stavu Citovat
dýzl Odesláno 19. srpen 2008 Odesláno 19. srpen 2008 Je jedna jednoduchá zkouška zda jsou funkční.Po demotáži ji připojí dráta na batrku a pokud se rozžhaví je OK pokud ne tak je KO,nebo bez demotáže-odpojíš přívod,vezmeš delší kabel,jehož konec připojíš na bateku a druhým škrtáš po jednotlivých žhavkách-pokud zajiskří je OK pokud ne tak je KO. Citovat
mio Odesláno 19. srpen 2008 Odesláno 19. srpen 2008 Původně zaslal: dýzl Je jedna jednoduchá zkouška zda jsou funkční.Po demotáži ji připojí dráta na batrku a pokud se rozžhaví je OK pokud ne tak je KO,nebo bez demotáže-odpojíš přívod,vezmeš delší kabel,jehož konec připojíš na bateku a druhým škrtáš po jednotlivých žhavkách-pokud zajiskří je OK pokud ne tak je KO. Tak takhle bez demontáže z motoru jsem to taky zkoušel a všechny byly ok.Vyndal jsem je a vyzkoušel druhou metodu,připojit na baterku ale ten spodek žhavičky se jakoby nerozpálil ,zkrátka žhavily ale dvě o trochu méně.Koupil jsem nové a starty jedna báseň.Jak PEUGEOT Diesel nejde na drc tak vždy nejsnadnější výměna žhavicích svíček.Pak to ostatní.... Citovat
Guest h8mespk Odesláno 20. srpen 2008 Odesláno 20. srpen 2008 no zkusim ten prvni zpusob, vytahnu je ven a uvidim... akorat jsem zvedavej jak se k nim dostanu, to bude docela o nervy asi Citovat
Dundee Odesláno 20. srpen 2008 Odesláno 20. srpen 2008 Původně zaslal: h8mespk no zkusim ten prvni zpusob, vytahnu je ven a uvidim... akorat jsem zvedavej jak se k nim dostanu, to bude docela o nervy asi Chce to trpělivost a šikovný prsty (hlavně za čerpadlem) Neni to žádná drasťárna. P.S.: Taky jsem kupoval Bosch a brzy budu zase (už se jim moc nechce:))... Citovat
dýzl Odesláno 20. srpen 2008 Odesláno 20. srpen 2008 Tak takhle bez demontáže z motoru jsem to taky zkoušel a všechny byly ok.Vyndal jsem je a vyzkoušel druhou metodu,připojit na baterku ale ten spodek žhavičky se jakoby nerozpálil ,zkrátka žhavily ale dvě o trochu méně.Koupil jsem nové a starty jedna báseň.Jak PEUGEOT Diesel nejde na drc tak vždy nejsnadnější výměna žhavicích svíček.Pak to ostatní.... Mně to fungovalo , s tím,že vadná se mi po vyjmutí ani trochu nezahřála.Jak na P405,tak i na Seatu Ibiza17GLD.U té jsem při první výměně žhavek musel rozebrat i vývěvu,jinnak jsem se na jednu nedostal,U 405 je to brnkačka. Citovat
Guest Lubk0 Odesláno 20. srpen 2008 Odesláno 20. srpen 2008 To sa cudujem. Mne sa porucha zhaviacich sviecok prejavila tak, ze ked jedna odisla, tak mi proste motor chytil na brnk ale na 3 valce, chvilu sa triasol, klepotal a pak sa pridal aj 4 valec a vse ok ... To este na starym puntu. Nechapu jak by mohli byt vsetky naraz KO, alebo az tak opotrebovane ze na prvy krat nenastartuju.... Citovat
dýzl Odesláno 20. srpen 2008 Odesláno 20. srpen 2008 Ani na ibize ani na pežotu mi neodešli všechny čtyři.Ibiza nechytal bez žhavek ani vlétě a na provozní teplotě-vždy jen po nažhavení (pokud se vyznáš v motorech fiatu-měl 1714ccm a říkali mu brazilec,lepší byl novější z ritma a dalších s obsahem 1698ccm) a odešli dvě současně,nebo jsem to zjistil až se k ní přidala další.U 405 jsem zkoumal,proč chytala při -15°c na 3-4 pokus a přišel jsem na jednu špatnou. Citovat
Guest Lubk0 Odesláno 21. srpen 2008 Odesláno 21. srpen 2008 Ja jsem mne fiata 1.7 TD o objemu 1698 Cm - bolo to v punte r.v. 96 Mne sa najskor pokazila jedna, chytal na 3 valce + biely dym z vyfuku. Alternativne som tam dal jednu pouzity zhavicku. Nasiel som tu zlu, a vymenil. Potom to islo asi mesiac, a zas to iste, tak som tam dal vsetky nove, a bol pokoj ... Ale proste i ked som mal zhaviku zlu, auto naskocilo bez problemov, len na menej valcov ako by malo. V lete som ani zhavit nepotreboval ... A auto som raz skusal nastartovat bez zhaviciek, a celkom ma to prekvapilo, ale islo to. Rano som prisiel k autu, omietol som sneh, sadol som donho, otocil klucikom hned do polohy start a asi na 10 obratku nastartoval Citovat
Guest h8mespk Odesláno 21. srpen 2008 Odesláno 21. srpen 2008 tak zhavicky vymeneny, kupoval jsem znacku starline - jiny tady v obchode nemeli za 149 jednu, takze mne cela vymena prisla na 800 i s praci... nejdriv jsem myslel, ze si to vymenim sam, ale za tim cerpadlem to bylo pekne zradny a nemel jsem ani potrebny naradi, abych se tam dostal, takze jsem to radsi odvezl do servisu kde na tom delal hodinu a vzal si 200 - to zas tak strasny neni Citovat
Dundee Odesláno 21. srpen 2008 Odesláno 21. srpen 2008 A jakej je výsledek po výměně? Jsem zvědavej. kolik Starline vydrží. Mě třeba komplet uložení př. nápravy (mimo uložení stabilizátoru a jednoho spodního čepu) drží už dva roky (něco přes 50 tkm) Citovat
Guest h8mespk Odesláno 22. srpen 2008 Odesláno 22. srpen 2008 vysledek? ted to startuje bez problemu tak jsem taky zvedavej jak dlouho budu mit klid Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.