dkp Odesláno 19. srpen 2008 Odesláno 19. srpen 2008 Zdravím, uz asi 2000km sa mi ozíva zo zadu z pravej strany hukot od kolesa. predpokladam, ze to bude lozisko kolesa. asi nezostáva nic ine len ho vymenit. chcem si vsak zaobstarat lozisko este pred rozobratim. brat google pomohol ale len do istej miery. nasiel som totiz dve loziska, obe zo stajne SKF. 1. VKBA3680 2. VKBA3585 pomozte prosim. ktore mam objednat? to prve je lacnejsie, ale to druhe podla vyobrazenia je aj s telesom naboja, co by mohlo byt, kedze tam mam kotucove brzdy. ale isty si nie som. aha, este auto: P 307 SW, 1,6 benzin 80kW, 06/2005 - bez faceliftu. Citovat
P607Olda Odesláno 19. srpen 2008 Odesláno 19. srpen 2008 Může to být také pneumatika. Zvedni kolo a rukou zatoč, jestli uslyšíš hučení. Nebylo by nic blbějšího, než měnit ložisko zbytečně. Citovat
dkp Odesláno 19. srpen 2008 Autor Odesláno 19. srpen 2008 Původně zaslal: P607Olda Může to být také pneumatika. Zvedni kolo a rukou zatoč, jestli uslyšíš hučení. Nebylo by nic blbějšího, než měnit ložisko zbytečně. ...ak toto bude pneu tak ju asi zjem ........stupnuje sa to totiz po cca 500km vzdy vacsi hukot, tak neviem. podla mna jedine lozisko. a pocut to uz pri 20km/hod Citovat
dkp Odesláno 19. srpen 2008 Autor Odesláno 19. srpen 2008 Původně zaslal: P607Olda Může to být také pneumatika. Zvedni kolo a rukou zatoč, jestli uslyšíš hučení. Nebylo by nic blbějšího, než měnit ložisko zbytečně. ...aj ked teda je pravda, ze tam mam nove gumy cca 3000km Citovat
vendelinek Odesláno 19. srpen 2008 Odesláno 19. srpen 2008 Zkus tam dát rezervu,projeď to a pak se uvidí čim to je,kdyby to bylo ložisko,tak když to zdvihneš a s citem snim budeš hejbat do strany a dolu ,nahoru ,tak budeš cejtit jemnou vůli,pak je to ložisko Citovat
dkp Odesláno 19. srpen 2008 Autor Odesláno 19. srpen 2008 Původně zaslal: vendi.stejskal Zkus tam dát rezervu,projeď to a pak se uvidí čim to je,kdyby to bylo ložisko,tak když to zdvihneš a s citem snim budeš hejbat do strany a dolu ,nahoru ,tak budeš cejtit jemnou vůli,pak je to ložisko ...dik za radu. vecer to samozrejme vyskusam. stale si vsak myslim, ze by to malo byt lozisko. zacalo to totiz tak, ze pri kazdom brzdeni vyhlasovalo chybu ABS a ESP. potom hlasit chyby prestalo a zacalo hucat. odvtedy chybu ani raz a urobil som s tym asi 2000km. kde je umiestnene cidlo ABS? nie je nahodou na lozisku??? Citovat
dkp Odesláno 19. srpen 2008 Autor Odesláno 19. srpen 2008 na tomto linku su vyobrazene obidve loziska. ktore z nich to je??? http://www.auto-pilot.cz/obchod/peugeot/307-sw-3h-03-02-/1.6-16v-1587ccm-80kw-109hp-03-02-/dily-naprav-a-rizeni/loziska/zadni-naprava-2.html Citovat
dkp Odesláno 19. srpen 2008 Autor Odesláno 19. srpen 2008 takze test prevedeny. najprv som posadil manzelku dozadu a sli sme sa previest. nebol som si totiz uplne isty, ci je to prava strana. manzelka jasne stanovila, ze je to lava strana, a nie prava. zdvihol som lave zadne kolo a pri toceni hucalo. tak pocutelne, ze aj laikovi musi byt jasne, ze ten zvuk tam nema co robit. pre istotu a aj pre porovnanie som test zopakoval aj na pravej strane. tam to bolo v poriadku, jednoducho sepot kvetin takze poprosim machrov so skusenostami: ide tam lozisko ktoreho domec je telesom naboja, alebo to mensie s normalnym vonkajsim kruzkom??? (obidve mozno vidiet na linku o prispevok vyssie) Citovat
BoneDaddy Odesláno 19. srpen 2008 Odesláno 19. srpen 2008 Dej sem VIN kód auta. Podle originál čísla by se to mělo poté dát určit. Citovat
ozzy56 Odesláno 19. srpen 2008 Odesláno 19. srpen 2008 Při vadném zadním ložisku se mění celý náboj s ložiskem. (samotné ložisko se nemění) Citovat
dkp Odesláno 19. srpen 2008 Autor Odesláno 19. srpen 2008 Původně zaslal: BoneDaddy Dej sem VIN kód auta. Podle originál čísla by se to mělo poté dát určit. VF33HNFUC84120838 Citovat
BoneDaddy Odesláno 19. srpen 2008 Odesláno 19. srpen 2008 V serviceboxu toto psaní 01 4246 Z9 NÁBOJ KOTOUČE DIAM 249 EP 9 a tento obrázek: Převedlo to toto číslo SKF: VKBD1011 nalezeno pres OE cislo: 4246.Z9 Ř: 249 mm, typ brzdoveho kotouce: plný, tloustka brzd. kotouce: 9,0 mm, Vnitrni prumer: 25 mm, Počet děr: 4, Doplnkovy vyrobek/ doplnkove info 2: s integrovanym loziskem Čili jestli tomu dobře rozumím, tka pravdu má ozzy- je to komplet ložisko s kotoučem. Pokud někoho pletu, opravte mě!! Tímto si nejsem vůbec jist. Děkuji [upravil dne 19/8/08 BoneDaddy] Citovat
dkp Odesláno 19. srpen 2008 Autor Odesláno 19. srpen 2008 pani a kluci. toto mi nepasuje. toto sa mi nezda. ak je lozisko integrovane do kotuca, tak chytim pod krk nejakeho francuzseho inziniera. prisaham fakt. inak podla service boxu to tak fakt vyzera. predajcovia ND mi tvrdia telefonicky opak. asi mi nezostava nic ine len to stiahnut dole a objednavat az potom. co pri tuzbe po najlesej cene bude znamenat aj tyzden bez auta. kua vdaka za pomoc, ale vyzera to tak, ze musim konat sam cize konat. aj tak este raz vdaka za kazdu radu Citovat
BoneDaddy Odesláno 19. srpen 2008 Odesláno 19. srpen 2008 Původně zaslal: dkp pani a kluci. toto mi nepasuje. toto sa mi nezda. ak je lozisko integrovane do kotuca, tak chytim pod krk nejakeho francuzseho inziniera. prisaham fakt. Tak to se ještě ozvy na Laguna klubu až půjdeš na toho inženýra, dvojková laguna to tak má stoprocentně. Citovat
dkp Odesláno 19. srpen 2008 Autor Odesláno 19. srpen 2008 ...len nechapem, ze auto-pilot.cz, autokelly.sk aj cz a este zo dva nenetove shopy maju vo svojej ponuke pre P307SW 1,6b 80kW, 05/2005 lozisko s nabojom na ktory sa podla mna kotuc skrutkuje. a zaroven maju v ponuke samostatne zadne brzdove kotuce (predne su ine - odvetrane) [upravil dne 19.8.2008 dkp] [upravil dne 19.8.2008 dkp] Citovat
BoneDaddy Odesláno 19. srpen 2008 Odesláno 19. srpen 2008 Tak pro jistotu zavolej do Peugeotu a zeptej se jestli se dá koupit samostatně ložisko nebo jak to tam je. Za to nic nedáš. Citovat
pastorek Odesláno 19. srpen 2008 Odesláno 19. srpen 2008 Původně zaslal: dkp ...len nechapem, ze auto-pilot.cz, autokelly.sk aj cz a este zo dva nenetove shopy maju vo svojej ponuke pre P307SW 1,6b 80kW, 05/2005 lozisko s nabojom na ktory sa podla mna kotuc skrutkuje. a zaroven maju v ponuke samostatne zadne brzdove kotuce (predne su ine - odvetrane) [upravil dne 19.8.2008 dkp] Ktoré potrebuješ zistíš jednoducho po demontáži kolesa. Jeden typ je ložisko s nábojom a na ňom skrutkami chytený kotúč. Na taj stránke čo si vložil link je to prvé a drahšie. Druhý typ je brzdový kotúč s nábojom a do toho ide to lacnejšie ložisko. Ten systém je tu na obrázku s brzdou. Ktoré potrebuješ zistíš podľa skrutiek na kotúči. [upravil dne 19/8/08 pastorek] Citovat
dkp Odesláno 20. srpen 2008 Autor Odesláno 20. srpen 2008 Původně zaslal: pastorek Ktoré potrebuješ zistíš jednoducho po demontáži kolesa. Jeden typ je ložisko s nábojom a na ňom skrutkami chytený kotúč. Na taj stránke čo si vložil link je to prvé a drahšie. Druhý typ je brzdový kotúč s nábojom a do toho ide to lacnejšie ložisko. Ten systém je tu na obrázku s brzdou. Ktoré potrebuješ zistíš podľa skrutiek na kotúči. [upravil dne 19/8/08 pastorek] presne takto si to vysvetlujem aj ja. uvazujem tak, ze kedze nemam na kotuci ziadne skrutky tak brzdovy kotuc je vlastne jedno teleso s nabojom, ktory sluzi zaroven ako domec pre lozisko a tym padom tam bude to lacnejsie z tych dvoch co som sem hodil na tom linku na auto-pilot.cz. co by bola vlastne najlacnejsia alternativa. da sa totiz zohnat za cca 1500Sk, teda ak mate kontakt priamo na distributora lozisiek SKF. ani by som s tym tolko nelaboroval a stiahol to dole, ale za cenu co som uviedol zohnat lozisko trva najmenej tyzden a nechcem byt tolko bez auta, kedze je mozne, ze lozisko sa mi po demontazi vysype a spetna montaz stareho loziska uz nebude mozna. ale vidim to tak, ze aj tak musim najprv demontovat, aby som nekupil nejaku blbost a veskera moja snaha o zlacnenie bude korunovana predrazenim Citovat
pastorek Odesláno 20. srpen 2008 Odesláno 20. srpen 2008 Podrobnejšie som to pozeral a malo by to byť ložisko SKF VKBA3680. Sedí to i s Elitom kde ho majú za 2400. Citovat
dkp Odesláno 21. srpen 2008 Autor Odesláno 21. srpen 2008 volal som do peugeotu a na 99% by to malo byt VKBA 3585. objednal som ho a ked pride dam to dole. dam vediet potom ci som sa trafil Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.