Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Identifikácia ložiska zadného kola - P307

Recommended Posts

Odesláno

Zdravím,

uz asi 2000km sa mi ozíva zo zadu z pravej strany hukot od kolesa. predpokladam, ze to bude lozisko kolesa. asi nezostáva nic ine len ho vymenit. chcem si vsak zaobstarat lozisko este pred rozobratim. brat google pomohol ale len do istej miery.

nasiel som totiz dve loziska, obe zo stajne SKF.

1. VKBA3680

2. VKBA3585

pomozte prosim. ktore mam objednat? to prve je lacnejsie, ale to druhe podla vyobrazenia je aj s telesom naboja, co by mohlo byt, kedze tam mam kotucove brzdy. ale isty si nie som. aha, este auto: P 307 SW, 1,6 benzin 80kW, 06/2005 - bez faceliftu.

Odesláno
Původně zaslal: P607Olda

Může to být také pneumatika. Zvedni kolo a rukou zatoč, jestli uslyšíš hučení. Nebylo by nic blbějšího, než měnit ložisko zbytečně.

...ak toto bude pneu tak ju asi zjem :) ........stupnuje sa to totiz po cca 500km vzdy vacsi hukot, tak neviem. podla mna jedine lozisko. a pocut to uz pri 20km/hod

Odesláno
Původně zaslal: P607Olda

Může to být také pneumatika. Zvedni kolo a rukou zatoč, jestli uslyšíš hučení. Nebylo by nic blbějšího, než měnit ložisko zbytečně.

...aj ked teda je pravda, ze tam mam nove gumy cca 3000km

Odesláno

Zkus tam dát rezervu,projeď to a pak se uvidí čim to je,kdyby to bylo ložisko,tak když to zdvihneš a s citem snim budeš hejbat do strany a dolu ,nahoru ,tak budeš cejtit jemnou vůli,pak je to ložisko

Odesláno
Původně zaslal: vendi.stejskal

Zkus tam dát rezervu,projeď to a pak se uvidí čim to je,kdyby to bylo ložisko,tak když to zdvihneš a s citem snim budeš hejbat do strany a dolu ,nahoru ,tak budeš cejtit jemnou vůli,pak je to ložisko

...dik za radu. vecer to samozrejme vyskusam. stale si vsak myslim, ze by to malo byt lozisko. zacalo to totiz tak, ze pri kazdom brzdeni vyhlasovalo chybu ABS a ESP. potom hlasit chyby prestalo a zacalo hucat. odvtedy chybu ani raz a urobil som s tym asi 2000km.

kde je umiestnene cidlo ABS? nie je nahodou na lozisku???

Odesláno

takze test prevedeny. najprv som posadil manzelku dozadu a sli sme sa previest. nebol som si totiz uplne isty, ci je to prava strana. manzelka jasne stanovila, ze je to lava strana, a nie prava.

zdvihol som lave zadne kolo a pri toceni hucalo. tak pocutelne, ze aj laikovi musi byt jasne, ze ten zvuk tam nema co robit. pre istotu a aj pre porovnanie som test zopakoval aj na pravej strane. tam to bolo v poriadku, jednoducho sepot kvetin :)

takze poprosim machrov so skusenostami: ide tam lozisko ktoreho domec je telesom naboja, alebo to mensie s normalnym vonkajsim kruzkom??? (obidve mozno vidiet na linku o prispevok vyssie)

Odesláno

V serviceboxu toto psaní

01

4246 Z9

NÁBOJ KOTOUČE

DIAM 249 EP 9

a tento obrázek:

xf42e15axt3.jpg

Převedlo to toto číslo SKF: VKBD1011

nalezeno pres OE cislo: 4246.Z9

Ř: 249 mm, typ brzdoveho kotouce: plný, tloustka brzd. kotouce: 9,0 mm, Vnitrni prumer: 25 mm, Počet děr: 4, Doplnkovy vyrobek/ doplnkove info 2: s integrovanym loziskem

Čili jestli tomu dobře rozumím, tka pravdu má ozzy- je to komplet ložisko s kotoučem.

Pokud někoho pletu, opravte mě!! Tímto si nejsem vůbec jist.

Děkuji

[upravil dne 19/8/08 BoneDaddy]

Odesláno

pani a kluci. toto mi nepasuje. toto sa mi nezda. ak je lozisko integrovane do kotuca, tak chytim pod krk nejakeho francuzseho inziniera. prisaham fakt.

inak podla service boxu to tak fakt vyzera. predajcovia ND mi tvrdia telefonicky opak. asi mi nezostava nic ine len to stiahnut dole a objednavat az potom. co pri tuzbe po najlesej cene bude znamenat aj tyzden bez auta. kua

vdaka za pomoc, ale vyzera to tak, ze musim konat sam ;) cize konat. aj tak este raz vdaka za kazdu radu

Odesláno
Původně zaslal: dkp

pani a kluci. toto mi nepasuje. toto sa mi nezda. ak je lozisko integrovane do kotuca, tak chytim pod krk nejakeho francuzseho inziniera. prisaham fakt.

Tak to se ještě ozvy na Laguna klubu až půjdeš na toho inženýra, dvojková laguna to tak má stoprocentně.:D

Odesláno

...len nechapem, ze auto-pilot.cz, autokelly.sk aj cz a este zo dva nenetove shopy maju vo svojej ponuke pre P307SW 1,6b 80kW, 05/2005 lozisko s nabojom na ktory sa podla mna kotuc skrutkuje. a zaroven maju v ponuke samostatne zadne brzdove kotuce (predne su ine - odvetrane)

[upravil dne 19.8.2008 dkp]

Odesláno
Původně zaslal: dkp

...len nechapem, ze auto-pilot.cz, autokelly.sk aj cz a este zo dva nenetove shopy maju vo svojej ponuke pre P307SW 1,6b 80kW, 05/2005 lozisko s nabojom na ktory sa podla mna kotuc skrutkuje. a zaroven maju v ponuke samostatne zadne brzdove kotuce (predne su ine - odvetrane)

Ktoré potrebuješ zistíš jednoducho po demontáži kolesa. Jeden typ je ložisko s nábojom a na ňom skrutkami chytený kotúč. Na taj stránke čo si vložil link je to prvé a drahšie. Druhý typ je brzdový kotúč s nábojom a do toho ide to lacnejšie ložisko. Ten systém je tu na obrázku s brzdou. Ktoré potrebuješ zistíš podľa skrutiek na kotúči.

[upravil dne 19/8/08 pastorek]

Odesláno
Původně zaslal: pastorek

Ktoré potrebuješ zistíš jednoducho po demontáži kolesa. Jeden typ je ložisko s nábojom a na ňom skrutkami chytený kotúč. Na taj stránke čo si vložil link je to prvé a drahšie. Druhý typ je brzdový kotúč s nábojom a do toho ide to lacnejšie ložisko. Ten systém je tu na obrázku s brzdou. Ktoré potrebuješ zistíš podľa skrutiek na kotúči.

[upravil dne 19/8/08 pastorek]

presne takto si to vysvetlujem aj ja. uvazujem tak, ze kedze nemam na kotuci ziadne skrutky tak brzdovy kotuc je vlastne jedno teleso s nabojom, ktory sluzi zaroven ako domec pre lozisko a tym padom tam bude to lacnejsie z tych dvoch co som sem hodil na tom linku na auto-pilot.cz. co by bola vlastne najlacnejsia alternativa. da sa totiz zohnat za cca 1500Sk, teda ak mate kontakt priamo na distributora lozisiek SKF.

ani by som s tym tolko nelaboroval a stiahol to dole, ale za cenu co som uviedol zohnat lozisko trva najmenej tyzden a nechcem byt tolko bez auta, kedze je mozne, ze lozisko sa mi po demontazi vysype a spetna montaz stareho loziska uz nebude mozna.

ale vidim to tak, ze aj tak musim najprv demontovat, aby som nekupil nejaku blbost a veskera moja snaha o zlacnenie bude korunovana predrazenim :D

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...