Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Ako správne jazdiť na Peugeote 207 s motorom 1,4e 16v VTi 95k

Recommended Posts

Odesláno

Chcel by som Vás poprosiť o praktické rady. Vo svete motorizmu som začiatočník, pred vyše mesiacom som si kúpil nové auto - Peugeot 207 s motorom 1,4e 16v VTi 95 koní, predtým som príležitostne jazdil na Škode Fabia s motorom 1,2. Kedže toto je úplne iný motor, ako mala Fabia, uvítal by som od Vás praktické rady, pretože som sa stretol s rôznymi názormi ako jazdiť. Predajca mi doporučoval udržiavať otáčky motora medzi 2500 až 3000, rýchlosť preraďovať pri otáčkach nad 3000 a hlavne na začiatku mám podľa predajcu obetovať vyššiu spotrebu, aby bolo auto \"zabehnuté\" pri vyšších otáčkach. Stretol som sa ale s ďalším názorom, že sa mám riadiť podľa zvuku motora a môžem jazdiť aj na nižších otáčkach, teda pod 2500. Rád by som teda vedel, ako by to malo byť správne, keby mi napísal niekto praktické skúsenosti, ev.pri akej rýchlosti (aj keď viem že je rozdiel keď jazdím po rovine alebo do kopca) môžem preradiť vyššiu rýchlosť.(Na Fabii som bol zvyknutý preraďovať pri 40km/h na trojku, pri 60-ke na štvorku a pri 80 km rýchlosti som zaraďoval päťku. Vopred všetkým ďakujem za odpovede.

Odesláno

To ozzy1956: vďaka, pozriem

To jozefsv:

nie prvý krát v aute nesedím, len bohužial nenarodil som sa s takými skúsenosťami ako Ty. Asi si už zabudol, že aj Ty si raz začínal a získaval skúsenosti, niekto Ti niečo poradil a prišlo Ti to vhod. Nuž empatia a tolerancia zrejme nie je Tvoja najsilnejšia stránka, tak na tom popracuj.

Odesláno

Riaď sa citom, podľa toho, ako auto ťahá a reaguje. Môžeš radiť aj pod 2500, a občas ho trochu vytoč. Ten motor si sám povie, koľko chce.

Ťažko je poradiť presné otáčky. Existujú motory (rovnaký objem), ktorým vyhovujú nízke otáčky, a iné, ktoré na nízke proste neberú, treba ich vytočiť. Možno odpovie niekto, kto má presne motor ako Ty. Ale riaď sa citom a pôjde to dobre.

Odesláno
Původně zaslal: Blue Lion

To ozzy1956: vďaka, pozriem

To jozefsv:

nie prvý krát v aute nesedím, len bohužial nenarodil som sa s takými skúsenosťami ako Ty. Asi si už zabudol, že aj Ty si raz začínal a získaval skúsenosti, niekto Ti niečo poradil a prišlo Ti to vhod. Nuž empatia a tolerancia zrejme nie je Tvoja najsilnejšia stránka, tak na tom popracuj.

je pravda ze ma ucili na aute ked som mal 13.dam ti dobru radu.jazdi ako doteraz na inych autach.snad nechces aby ti dal niekto navod kedy si mas prehadzovat rychlosti...

jazdit,jazdit,jazdit,jazdit a prides nato

alebo myslis ze je toto auto takmer lietadlo oproti fabii?to nie je ziadna jadrova fyzika

Odesláno

Neboj se toho,do toho přídeš,poslouchej motor a sem tam jednim okem jukni na otáčkoměr při řazení,jak nahoru tak dolu,na lepší se zvyká rychlejc,držim pěsti:);):papa

Odesláno
Původně zaslal: Mishanthrope

Proti fabce je 207 opravdu letadlo :D

Mozem suhlasit

Ak chces radu, tak sa neboj motor obcas vytocit na vyssie otacky, aby nebol lenivy.

Bolo uz povedane, vela jazdit a motor ti to povie aj sam.

Odesláno
Ak chces radu, tak sa neboj motor obcas vytocit na vyssie otacky, aby nebol lenivy.

A vyššie myslíš koľko? 3000 - 4000, alebo aj viac?

Inak všetkým ďakujem za odpovede a názory.:papa

[upravil dne 17.8.2008 Blue Lion]

Odesláno

Ako pisal ozzy, pozri si otacky v technicaku (riadok 16-17) a riad sa podla nich, mozes ich aj prekrocit, ale neprehanaj to moc (nie vzdy ked radis, len obcas, nech si zvyka:D), vsetko s citom a pocuvaj motor.:super

Odesláno

čau ,

mám ten motor v 207 SW a jsem moc spokojen , manželka jezdí docela pomalu s miminkem , ale vždy s klimou a já to i proženu .

Ty otáčky se liší já se držím teorie že motor musí jít lehce at to nebručí není podtočený ,ale zase ho bezdůvodně hnát do omezovače taky nemá smysl .

při klidné jízdě se ti odmění rozumnou spotřebou .

Já mám průměr 5,9 l /100 km a to je slušné .najeto jen cca 4000 km .

daja535

Odesláno

Musis pocuvat motor, citit co to s autom robi.....najlepsie bude ked nato prides sam....zistis co to auto potrebuje.....treba jazdit, jazdit, jazdit............ to je zaklad.....to som hovoril aj ja svojej priatelke pred dvomi mesiacmi...kupil som jej C3 1,4 Hdi Exclusive....sice je to motor o inom ako benzin v 207 ale zaklad je citi to......a prides na to....to sa proste neda naucit tým ze ti to clovek povie...kazda situacia si pyta ine riesenie na ktore po case prides......... tak ti zelam vela stastych kilometrov :papa

• O 2 týdny později...
Odesláno

Jen se neboj ho dostat klidne i na 5500, jak naucis kone tahat tak bude jezdit. Osobne jsem zastancem toho motor spise vytocit bude tahat dobre i dole ale nebude linej kdyz budes potrebovat predjet a bude chodit ochotne a lehce do otacek, uz jsem takto preucil svoji 206. Ten motor ma hlavne VVT-i tak si o toceni vylozene rika, jsou spis vysokootackovy motory.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...