Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno
Původně zaslal: Pe.Tr

Osram NB i CB mě zklamaly ,ted jdu do Philips BV

Teaz som cital dasie forum ohladom ziaroviek a tam borci odporucaju aj tieto ziarovky:

EUFAB GOLD LINE

Bosch Xenon Blue

Jeden chlapik tam pise,ze ...citujem \" Mam dobre skusenosti s Bosch Xenon Blue. Vydrzali mi 1,5 roku. Svietivost lepsia, svetlo na ceste biele, zvonku pohlad na svetlo bledomodre.

Philips Blue vision boli drahe a slabe, vydrzali mi 1 rok, rozdiel oproti beznej ziarovke maly.

Osram Cool blue, neodporucam, vydrzali malo a nesvietili tak, ako som si myslel, maly vykon, iba o trosku belsie svetlo.

Po vsetkych mojich experimentoch som ostal u klasike: normalna ziarovka.

Ten financny rozdiel oproti \"modrym\" ziarovkam je velky, ale efekt bol len o trosku lepsi. \"

je to zo stranky : http://www.go4sound.sk/forum.php?forum=4&id=55415&fpage=1

Odesláno

ja kvalitu neřeším , přijde to totiž do dalkovych a do mllhovek , jen potřebuji efekt bílého světla , popř modreho ale už od žárovky ne až někde v dáli jako eufaby ,

Bosh jsem jeste nezkousel , uvidime po philipseh.

Odesláno

ja kvalitu neřeším , přijde to totiž do dalkovych a do mllhovek , jen potřebuji efekt bílého světla , popř modreho ale už od žárovky ne až někde v dáli jako eufaby ,

Bosh jsem jeste nezkousel , uvidime po philipseh.

... komu neni rady tomu neni pomoci stejne skoncis na xenonech :D

Odesláno
Původně zaslal: MrVain

KELVIN /°K/ - jednotka oznacujuca farbu svetla H4,H7 cca 3000 K, xenon HID 6000 - 12 000 K 6000K = denne svetlo

Ne, je to jednotka udávající teplotu chromatičnosti bílého světla, tedy konkrétně zastoupení jednotlivých vlnových délek v bílém světle (což je směs všech vlnových délek viditelného spektra). Teplotu chromatičnosti (jinak také barevnou teplotu) řešíš jen u bílého světla (ano, tam spadá i světlo běžné žárovky); u barevného světla nelze určit, z principu je to nesmysl.

Žárovky mívají kolem 3200K, xenonové výbojky od 3000K (\"žluté\" speciály na závody ve špatném počasí) přes 4300K (všechny \"originální\" automobilové xenony v prvovýrobě) až po 16 000K.

//edit: PP205: v dálkových bude mít xenony těžko, leda, že by vestavěl bixenonové projektory. :) Ale je fakt, že Petr je všeho schopnej... :D

[upravil dne 18/8/08 Fakir]

Guest minimaxa
Odesláno

Původně zaslal: minimaxa

označení barev podle diagramu chromatičnosti dle DIN 5033

2700K interna

3000K warm white

3500K white

4000K cool white

5400K daylight

6500K cool daylight

8000K sky white

tak našel :D

silný :xvul

ja vždy domů kupoval žárovky cool white které měli 4000k , ted jsem v krizi páč už nějakou dobu to udávají v lumenech a vše je to v teplé barvě, kua dělaji se ještě coolky? bavím se o usporkách.

mám tady od philipse úsporky daylight 570 lumenů - svítivost, 6500 K - teplota světla - barva - jsou jasné jako denní světlo - prostě daylight :D chceš?

Odesláno
Původně zaslal: NO3IA

tak jsem se nakrkl a koupil v Lidlu H7 tesla blue za 120,- a i tam je rozdíl ve svítivosti a bělosti

za stodvadsať na nekup to ako to svieti???

Odesláno
Původně zaslal: MrVain

Původně zaslal: NO3IA

tak jsem se nakrkl a koupil v Lidlu H7 tesla blue za 120,- a i tam je rozdíl ve svítivosti a bělosti

za stodvadsať na nekup to ako to svieti???

120 za zkoušku a dva kusy,to tak nebolí a rozdíl o proti obyč žárovkám tam je,svítí víc a jsou o hodně bělější

• O 4 týdny později...
Odesláno

Pekně ti kecaji dole, mám s nimi zkušenost, v 100watech problem neni auto to zvladne policie ti uz vubec problem delat nebude a sviti trošinku víc běleji nez klasika nestoji za kup vydrzí cca 2 mesíce měl jsem 4 sady s kolegy a jsou na hov.o jsou to shity z číny

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...