Tusy Odesláno 14. srpen 2008 Odesláno 14. srpen 2008 Ahoj všichni, mám takový malý problém..před měsícem jsem si koupila 206, rv 99 a po pár týdnech mi začala chcípat..děje se to jen ráno, když jedu do práce, tak sednu,nastartuju a hned se začnou dít věci..otáčky lítaj od 500 do 1100 a neustálý se a potom,když se rozjedu, tak když vyřadím na neutrál nebo jen přeřadím,tak se otáčky dostanou až skoro na nulu a chcípne to.. hned to zase naskočí, ale zase při přeřazení nebo neutrálu to chcípne..takhle to trvá do tý doby,než ujedu pár km... jezdím denně od baráku do vesnice do krámu cca.2 km a potom už se otáčky ustálej při neutrálu na 900 a je klid..odpoledne když jedu domu z práce cca po 9 hodinách, tak to zatím chytne a otáčky hned udrží na těch 900 a nechcípá..jen ráno.. nevíte co by to mohlo být.. v servisu na nic nepřišli, že prej je diagnostika čistá a nikde nic nenašli..v úterý jedu do servisu znova..tak nevím:myslim Citovat
Georginho_cz406 Odesláno 14. srpen 2008 Odesláno 14. srpen 2008 Vítej v klubu :-) Už totu řešíme poměrně dlouho! Nejprve bych začla s pročištěním krokového motorku a čidel. U tebe je to možná čidle teploty nasávaného vzduchu. Jinak se to řeší zde: a nebo zde: Doporučuji přečíst! Kolik má autí nalítáno? Jaký je motor? Diesel nebo papá benzín? Citovat
Tusy Odesláno 14. srpen 2008 Autor Odesláno 14. srpen 2008 No je to benzín.. a nalítáno má chudák dost.. přes 220 000...brázdil německý dálnice jako divej.. kouknu na ty odkazy..díky moc zatím;) Citovat
P607Olda Odesláno 14. srpen 2008 Odesláno 14. srpen 2008 To bude ten krokový motorek. Vyčištění pomůže (aspoň se přesvědčíš, že je to tím) ale jen dočasně. My jsme po půl roce museli koupit nový, asi 1500. Pustíš se do toho sama? Pomocí fotek by to šlo zvládnout... Citovat
Tusy Odesláno 14. srpen 2008 Autor Odesláno 14. srpen 2008 Sama určitě ne, sem na tyhle věci levá, minulej tejden sem měnila baterku a upadla mi matička do motoru,tak sem si jí chtěla šroubovákem posunout aby spadla na zem a nechala sem v tom motoru i te šroubovák..to by nedopadlo dobře :-) přetlumočím mé poznatky tomu volovi v tom servisu a snad teda to on svede..doufám, že to bude rychle opravený, protože sem každý ráno pěkně na nervy když jedu jak nováček v autoškole a chcípám na každým kroku..uvidíme..každopádně je to dobrej nápad..a co je to startovací rampa??? Citovat
P607Olda Odesláno 14. srpen 2008 Odesláno 14. srpen 2008 Zapalovací rampa (nikoli startovací) je sestava vysokonapěťových cívek zalisovaných dohromady. Je to častá závada (viz hledej SAGEM nebo ELECTROFIL), ale myslím, že to nebude Tvůj případ. To by kuckalo v zátahu a volnoběh by byl klidný - normální. Dobrá rada a důležitá: pokud si o servisu myslíš, že je vůl, tak tam nechoď - škoda nervů a peněz. Hledej jiného, ať už tady na fóru, nebo se poptávej všech známých v okolí, kam kdo chodí. Ten současný (neschopný) servisák bude akorát funět, co mu to radíš, seš nějaká chytrá... To nemá cenu. Citovat
Guest Lubk0 Odesláno 14. srpen 2008 Odesláno 14. srpen 2008 Prese tak... Hladaj iny servis... I ked verim ze krokovy motorcek by si zvladla ocistit aj sama Je hned navrchu a drzi ho len par srobikov Mne ho stacilo vycistit, a zatial super. Ale nemal som take problemi. Mne len otacky kolisali do 850 po 950 az 1000 v tom rozmedzi Citovat
Tusy Odesláno 15. srpen 2008 Autor Odesláno 15. srpen 2008 No táta mi sehnal nějakýho jinýho servismana, tak sem na něj zvědavá v úterý..včera odpoledne sem autíčku promluvila do duše a asi to zabralo, protože dneska ráno to chytlo krásně,hned se otáčky ustálily a udržely a celou cestu v pohodě..i těch prvních pár km bylo super...a to celou noc docela dost pršelo a ráno když sem jela tak taky.. no uvidíme uvidíme jestli se v úterý na něco přijde z diagnostiky a když ne, tak mu řeknu ať mi pročistí ten krokáč a uvidim esli to pomůže..no to mu řeknu každopádně ať to pročistí..kdyžtak potom budeme hledat dál.. zatím Vám děkuji chlapci za pomoc a v úterý mi držte palce ať mi v tom servisu zase vrátí moje nadšení z mýho milovanýho autíčka Citovat
vendelinek Odesláno 15. srpen 2008 Odesláno 15. srpen 2008 Původně zaslal: Tusy No táta mi sehnal nějakýho jinýho servismana, tak sem na něj zvědavá v úterý..včera odpoledne sem autíčku promluvila do duše a asi to zabralo, protože dneska ráno to chytlo krásně,hned se otáčky ustálily a udržely a celou cestu v pohodě..i těch prvních pár km bylo super...a to celou noc docela dost pršelo a ráno když sem jela tak taky.. no uvidíme uvidíme jestli se v úterý na něco přijde z diagnostiky a když ne, tak mu řeknu ať mi pročistí ten krokáč a uvidim esli to pomůže..no to mu řeknu každopádně ať to pročistí..kdyžtak potom budeme hledat dál.. zatím Vám děkuji chlapci za pomoc a v úterý mi držte palce ať mi v tom servisu zase vrátí moje nadšení z mýho milovanýho autíčka Tak jo,v úterý držim všechny co eště mám,ať ti to konečně spravěji a ať moc nezlobí a dělá jen radost Citovat
Starejbar Odesláno 15. srpen 2008 Odesláno 15. srpen 2008 Taky se mi to děje :-) ale s tím rozdílem že jinak je vše OK otáčky nekolísají. Prostě se stane jen to že když to po delším stání (např. přes noc) nastartuju tak na první šlápnutí na plyn motor chcípne, nastrtuju a jen lehce brnknu o plyn aby trošku poskočily otáčky a pak už ok. BTW. co je to ten krokový motorek a kde ho najdu? Prokonzultoval bych to s kámošem mechošem :-) a uvidíme:myslim [upravil dne 15/8/08 Starejbar] A ještě jeden dotaz jak vyresetuju řídícíjednotku? A za jak dlouho zase naskočí do normál režimu? Díky [upravil dne 15/8/08 Starejbar] Citovat
Georginho_cz406 Odesláno 16. srpen 2008 Odesláno 16. srpen 2008 Krokový motorek řídí volnoběžné otáčky. Takže pokud jsou otáčky v poho nemělo by nic být i když může být zasr... a mohl by mít pak pomalejší odezvu, čimž pádem by jsi dostal více vzduchu do motouru a chcíplo by to :-) Asi bych zkusil všechno pročistit a uvidíš! Citovat
Starejbar Odesláno 16. srpen 2008 Odesláno 16. srpen 2008 NO uvidím, auto mám v podstatě týden ale ještě jsem se nedostal k výměnám filtrů tak snad se to pak zlepší :-) Citovat
Georginho_cz406 Odesláno 16. srpen 2008 Odesláno 16. srpen 2008 Mě to chcípalo dlouhé roky, vyměnil jsem už čidlo teploty vody, čidlo teploty vzduchu, MAP čidlo (podtlak sání), čistil krokáč a potenciometr na sání a beze změny. Pak jsem zajel do Peugeotu a potkal šikovného autoelektrikáře, který nahrál nový soft do ŘJ a od té doby v cajku (zaklepu zatím cca. 10 dní) :-) Závada byla u starého softu v tom, že byla pomalá odezva potenciometru škrtící klapky a tím i povel pro krokový motorek ke stavu studeného vozu. Prostě když jsem šlápl na plyn, tak škrtící klapka mechanicky převedla pohyb na potenciometr, který dá signál jednotce. Jednotka to vyhodnotí a pošle signál do krokového motorku, který vysunutím či zasunutím trnu pouští mnošství vzduchu do sání. I když je klapka zavřená (volnoběh), tak tam musí pro správnou funkci motoru vzduch jít a to má právě na starosti krokový motorek. No a ten vždy jakoby zaspal při prvním malém přidání plynu (otevření škrtící klapky) a auto se přesytilo vzduchem, jednotka pak nestihla upravit množství vstřikované směsi benzínu e vzduchem a auto chcíplo. Bohužel neexistuje universální lék a každého to trápí trošku jinak. Všichni mají velice pdoobné projevy, ale každému pomůže jiná léčba:nevim Chtělo by to nějakého Hause na auta :-) Citovat
Tusy Odesláno 18. srpen 2008 Autor Odesláno 18. srpen 2008 Tak s tim Housem na auta máš pravdu.. já sem ve čtvrtek promluvila autu do duše a od tý doby sem měla pokoj..až do dnešního rána..ale včera sem si všimla, že se mi to nějak pomalu zahřívá...nejdříve to chcípá při hodně nízký teplotě, ani 70 tam neni,tak to chcípá, pak se to zahřeje,ale jen maximálně na 80 a pak už ani prd..není taky možný,že by to bylo tímhletim.. do servisu jedu zejtra, tak chci vědět co nejvíc variant, aby to všechno přezkoumal a prozkoumal a uvidím, no snad na něco přijde..ale jako už mě to začíná docela deptat.. Citovat
Georginho_cz406 Odesláno 18. srpen 2008 Odesláno 18. srpen 2008 Žeby čidlo teploty vody? Máš jedno nebo více čidel? Myslím tím jestli máš čidlo na snímámí teploty vody dělené (údaje pro řídící jednotku a budíky zvlášť) nebo jen jedno čidlo jako já? Pokud by jsi měla společné čidlo pro ŘJ i budík teploty, tak bych to viděl na vadné toto čidlo! V servisu budou určitě vidět! Citovat
Tusy Odesláno 18. srpen 2008 Autor Odesláno 18. srpen 2008 No hele jak je to s těma čidlama já osobně nevim, ale budík tam je na teplotu jen jeden.. no uvidíme zejtra snad budu chytřejší..doufám teda, že pan supermechanik se už vrátil z dovolený.. každopádně tipů mám dost, tak snad se na něco přijde... no zejtra snad bude líp...držte mi palce..pak dám vědět co sem se dozvěděla a esli vůbec sem se něco dozvěděla :-) zatím se mějte chlapci.. Citovat
P607Olda Odesláno 18. srpen 2008 Odesláno 18. srpen 2008 Věnuj se hlavně hledání dobrého servisáka. A nevěš hlavu, každé auto po koupi vyžaduje trochu vychytat. Jinak by ho přeci neprodali... Citovat
Tusy Odesláno 18. srpen 2008 Autor Odesláno 18. srpen 2008 Tak sem ukončila mé doufání v to, že můj servisman je ztělesněná dokonalost a vyprdla sem se na něj..úterý je zrušený..tak sem se objednala k jiné chodící dokonalosti a ve čtvrtek budu chytřejší..takže změna pánové..držet palce až ve čtvrtek,ať se nám to povede s panem mechanikem odhalit..prej je dobrej..tak ho prubnu..přezkoumám jeho znalosti :-) Tak kdybych během jízdy objevila zase něco \"podezřelého\" tak se ozvu a poprosím o radu a kdyby ne, tak ve čtvrtek držet palec a v pátek písnu co sem se dozvěděla.. tak se mějte.. ..a pro zatím všem děkuji Citovat
Tusy Odesláno 22. srpen 2008 Autor Odesláno 22. srpen 2008 Tak pánové sem opět pěkně nasr*..včera jel táta s tím mým broukem do servízu a nový servismachr musel urychleně odjet do Maďarska, tak mám zavolat v úterý...možná bude mít čas..no hrůza jako ty servisi v tý Boleslavi..všechny sou na hovno...no uvidím v to úterý..ale to čekání mě už přestává bavit..joo a řikal,že prej kdybych měla blbej krokáč, tak by mi to dělalo i ve vysokých otáčkách..tak sem nějak nepochopila co tím chtěl básník řící, když mě to ty otáčky po ránu prostě neudrží..vzala sem plnou nádrž Shell V POWER a stejně to chcípá...ale jede to hezky :-) ...tak zatím páááá páni Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.