komaros Odesláno 16. březen 2004 Odesláno 16. březen 2004 Zdravim, tak uz se chystam dat na piskota lity kola a chtel bych nalakovat bubny a trmeny. tak pls poradte nekdo kdo uz to delal, jaky typ laku je asi nejlepsi, kde ho sehnat a jestli se musi komplet ty bubny sundat abych to mohl nalakovat nebo jestli se daj strikat na aute. predem dik za odpovedi Citovat
Viashino Odesláno 16. březen 2004 Odesláno 16. březen 2004 kup hammerite a mas to vychytany kazdopadne to chce maximalne ocistit... a pote steteckem natrit...min. 3 vrstvy (ale to poznas) - aby nesly videt tahy stetce... Citovat
sipka Odesláno 16. březen 2004 Odesláno 16. březen 2004 Zkus se podívat na www.foliatec.cz Maj tam jak barvy tak i čistidla. Kamarád si to kupoval a zatím to má nabarvený půl roku a drží to Citovat
Jindra Odesláno 16. březen 2004 Odesláno 16. březen 2004 Jak říka Viashino, kup Hammerite.Není to sice na to určené ale drží to.Odstín je taky pěkný.Nevím proč bych měl dávat hříšné prachy za Foliatech;) Citovat
komaros Odesláno 16. březen 2004 Autor Odesláno 16. březen 2004 no nevim jestli ty vysoky teploty od brzd hammerite vydrzi a 1000kc za specialní lak se mi davat nechce, to nejsou ty specialni laky nejaky levnejsi??? Citovat
voštík Odesláno 16. březen 2004 Odesláno 16. březen 2004 kup toho kladivace, tak vysoky teploty tam zase nejsou na tech mistech, kde se to placa.... Jo maximalne na bubnech se ti to pri jizde se zatazenou ruckou trosku zacerna, ale aspon je to leskly a nerezavi to Citovat
impact Odesláno 16. březen 2004 Odesláno 16. březen 2004 je to naprosto jednoduchy, staci ti plechovka spreje a trocha odvahy... obr. 1 obr. 2 obr. 3 hehehe... Citovat
komaros Odesláno 16. březen 2004 Autor Odesláno 16. březen 2004 no sem lama, ale myslim si ze ty trmeny by se meli urcite sundat, nebo to nevadi?? Citovat
jiri.wolf Odesláno 17. březen 2004 Odesláno 17. březen 2004 To je coool takhle lakovat brzdiče :D:D:D:D:D:D komaros: sundávat to nemusíš, ale důkladně zakrýt a dávat pozor to jo, proto je lepčí štěteček než sprej. Taky se na to chystám .... někdy (zatím mám jen plecháče :() Citovat
impact Odesláno 17. březen 2004 Odesláno 17. březen 2004 Napsán autorem komaros no sem lama, ale myslim si ze ty trmeny by se meli urcite sundat, nebo to nevadi?? no jak vidis, nekterym lidem to nevadi... ale rozhodne by bylo lepsi to rozebrat nebo zamaskovat nez to takhle vzit cely... Citovat
mk405 Odesláno 17. březen 2004 Odesláno 17. březen 2004 Já se přidávám taky za hammerite, koupi nejmenší plechovku (stačí na 3 auta) mám to už přez rok a pohoda nelope se a drží, občas to vojedeš hadrem od bordelu, aby se blejskalo a furt jak nové. mk Citovat
Honza Odesláno 17. březen 2004 Odesláno 17. březen 2004 Jo jo, jedině Hammerite. Mala plechovka fakt stačí a je to 100% výsledek. Ale brzdiče určitě rozebrat. Citovat
McBen Odesláno 18. březen 2004 Odesláno 18. březen 2004 Já jsem lakoval bubny sprejem Motip určeným práve na tyhle místa. Nejdřív jsem hodinu ocelovým kartáčem a pak smirkovým papírem čistil bubny, pak jsem obalil okolí papírem a nastříkal. Je třeba několik vrstev a počkat mezi jednotlivými nástřiky, aby to řádně zaschlo. Výsledek perfektní. Přední čelisty jsem ještě nedělal, ale možná není nutné je sundavat, je třeba dobře obalit okolí. Citovat
Dave_k Odesláno 18. březen 2004 Odesláno 18. březen 2004 Sem to taky natíral na autě všechny najednou. Auto bylo 2 dny na heverech a výsledek perfektní. Natíral jsem to barvou \"Tikurrila\" (Finsko) nebo tak nějak. Je dobrá poněvadž se slejvá a dělá jednolitou vrstvu. Akorát to teď musím na třmenech poopravit páč mi je plecháče malinko oškrtali. Citovat
bodmrazu Odesláno 18. březen 2004 Odesláno 18. březen 2004 Ja teda nevim lae dneska jsem to delal a nastrikal jsem to sprejem za 150,- z obi urcenym na brzdy a delal jsem to i minuly rok a docela to vydrzelo... ale chce to dukladne ocistit nejlepsi je koupit na vrtacku ocelovy kartac je to takovy kolecko asi za 150 pak to jde samo a velmi rychle a pak staci otrit benzinem a strikat a strikat...:cool: [Editován dne 18/3/04 bodmrazu] Citovat
Majkl Odesláno 18. březen 2004 Odesláno 18. březen 2004 Né,že bych chtěl sejčkovat,ale pokud vím tak Hemerite po vytvrdnutí povrch vyloženě zesklovatí,ztvrdne a tím pádem je křehký.Sám sem to vyzkoušel i když ne na brzdách,kde je dost vysoká teplota.Příbuznej Hemerite je fa Alkyton je to úplně to samý,stejný parametry,taky na rez a je za stejnou škváru jen má jedno vylepšení,že je totiž pružnej.Natřeš ho třeba na hliník krásně vytvrdne,vypadá stejně jako Hemerite ale ten plech i s tou barvou můžeš klidně ohejbat a barva drží.Hemerite by totiž popraskal a navíc Hemerite má mřížku tedy je porézní ,takže po natření si materiál sice pomaleji ale rezne dál,ale povrch barvy je stále svěží.Přirovnal bych to vyloženě k bužírce.Jak dlouho vydrží ve vysokých teplotách jako jsou brzdové třmeny jsem nezkoušel. Citovat
voštík Odesláno 19. březen 2004 Odesláno 19. březen 2004 jenze na brzdovvejch tmenech neni zas buhvi jaka teplota.... je to akorat trochu teplejsi nez zbytek auta...... Citovat
rimmer Odesláno 19. březen 2004 Odesláno 19. březen 2004 Tak chlapi, shodnete se na konkretni barve kterou koupit ? asi bych to radeji natiral steteckem. Jeste dotaz...jak slozite je ty brzdy na to vycisteni a nalakovani rozebrat ? Citovat
Dave_k Odesláno 19. březen 2004 Odesláno 19. březen 2004 Jsem to odrbal oc. kartáčem (dávaje bacha na gumové součásti). Potom omyl tech. benzínem. Natřel štětcem základem. A nakonec dvě vrstvy tý finský barvy taky štětcem, poněvadž se slejvá takže kocouři se nekonali.A vše OK. Citovat
rimmer Odesláno 19. březen 2004 Odesláno 19. březen 2004 Oki, fotku meho auta vidite, elektrony mam 5ti paprskove, takze to pujde dost videt, jaka barva se k tomu tak hodi. Vseci to maji na cerveno, je nevim, aby to moc nebilo do oci Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.