pagot Odesláno 23. září 2008 Odesláno 23. září 2008 aha ,aha ,klapku jsem mel predevcirem celou venku prohlizel jsem si co tam vsechno je ,to tesneni jsem samozdrejme zlomil\"nesla odlepit\" ,takze vrstvicka silikonku,a pujde tam novy ,ale uz vim jak se k tomu MAPu dostat,protoze jinudy nejde kloune odpojit ani konektor, ,dekuji Citovat
Guest Georginho_cz Odesláno 23. září 2008 Odesláno 23. září 2008 Aha, tak to já mám jinak :-) Mě drží MAP jen na jednom šroubku a jde demontovat bez rozebírání všeho okolo. Citovat
vdacny Odesláno 23. září 2008 Odesláno 23. září 2008 2 georgino: mam zopar otazok: kolko ta stala ta uni sonda, ake ma oznacenie, a ako si na tom so spotrebou, klesla? Citovat
Guest Georginho_cz Odesláno 23. září 2008 Odesláno 23. září 2008 Spotřeba klesla, ale jen asi o 1 litr benzínu. Na plynu jsem to nezkoušel :-) Mám jí z AUKRA a bohužel už nevím od koho. Typ taky nevím! Ale stála něco kolem 900,- i s poštovným! Asi bych koupil normálně, než riskovat, že ti někdo prodá jinou :-) Citovat
vdacny Odesláno 23. září 2008 Odesláno 23. září 2008 1000 korun neni tak vela, do toho by som siel.... kamos menil lamdasondu na alfe a stalo ho to 7000korun.... skusim nieco ozhanat, lebo mne to zere cca 10litrov a to zase zere mna... vrrrr Citovat
Georginho_cz406 Odesláno 23. září 2008 Autor Odesláno 23. září 2008 No proti originálu je to o dost levnější :-) Citovat
hribe Odesláno 23. září 2008 Odesláno 23. září 2008 Původně zaslal: pastorek Původně zaslal: tuzina ty kabely se nesmí pájet, zkresluje to signál.nejlepší je to zalisovat do takových dutinek co jsou třeba k universálům od NTK. klobouk dolů, že se ti to povedlo protože ty kabely jsou i schválně těžko pájitelné To bude asi trochu inak. Zalisovaný spoj v dutinke je síce mechanicky pomerne pevný ale zároveň náchylný na koróziu a tým i zmenu prechodových odporov. Prepájkovanie spoja je určite výhodné práve pre zabezpečenie dobrej elektrickej vodivosti. Podľa obrázkov je vidieť že použil i zmršťovacie bužírky na ochranu spojov pred koróziou. ja sem to nedavno taky pajel, mam takovu tu obyc. pajku s ockem a s ni to slo dost blbe, ty draty sou opravdu z nakyho atypickyho materialu, takze jdou opravdu blbe pajet, ale nakonec to nak slo ... nicmene, co sem tak pri tom sledoval izolaci kabliku, tak ta se drzela velmi satne - urcite to neni klasicka izolace, ale je pripravena na vyssi teplotu ... Myslim, ze roztaveni spoje vlivem vnitrniho odporovyho ohrevu lamdy (je tam asi 10 - 20R, proud kolem 1A podle teploty => vykon U*I => ~12V*1A = 12W) nehorozi, lambda ma tech 360 st.C nekde uvnitr na u toho vlastniho clanku, jinak cela sonda se da pri ohrevu drzet normalne v ruce, sice hreje, ale ne zas tak moc ... Nicmene nevim, jaky tam sou teploty potom diky horkymu vejfuku, preci jen je s nim lamda tepelne spojena, urcite se naky teplo prenasi i na ty kabely ... nicmene pokud se to zapaji aspon 30cm od lamdy, tak tam si myslim, ze roztaveni spoje fakt nehrozi, ale treba 5cm od sondy uz bych to radsi neriskoval ... nicmene potom, co sem se s tim tak trapil, uz bych radsi volil naky jiny reseni - nakej kvalitni konektor, mech. spoj ... hribe Citovat
Georginho_cz406 Odesláno 24. září 2008 Autor Odesláno 24. září 2008 Mě to šlo pájet dobře. 100W pajkou bez problémů. Je však nutné z drátu nožíkem ošoupat vrchní vrsvu tak, aby jsi se dostal na měď! Pak to jde jako po másle! Napojil jsem to jen kousíček od origo konektoru, takže o nějaké teplotě nemůže být řeč. Známý to měl přes dutinky, tedy mechanicky a měl s tím dost problémů, tedy po měsící mu to uhnilo :-) Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.