Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Zdravim vsechny kteri mi jsou ochotni poradit;). Rozsvitila se mi v aute oranzova kontrolka o ktere si nejsem jista co znamena. Myslela jsem ze mi dochazi olej a tak jsem ho dolila..znamy mi rika ze je to bud nejaka zavada nebo mi to hlasi vymenu oleje po 100000 ujetych km...poradite??? Olej na doliti jsem koupila Total quartz 9000/ 5W40. Ridila jsem se radou tady na foru.

Pokud je to vymena budu nejspis muset do servisu..chtela bych tam dat tenhle olej. Umozni mi to v servisu nebo si tam daji jaky uznaji oni za vhodne a zda mi tam zadaji dalsi oznameni o vymene???

Dekuji moc moc moc..jsem fakt holka co tomu prilis nerozumi a chlap bohuzel schazi :(

Odesláno

To je kontrolka diagnostiky, neboli sdružené hlášení, že motoru něco chybí, nabo má nějakou závadu. To bych viděl na návštěvu servisu. Odkud jsi?

Olej by se o výměnu hlásil takovým montážním klíčem vedle ujetých km.

Množství oleje kontroluj tou měrkou - tyčkou v motoru!

Odesláno

Pozoruješ nějaké změny v chování auta (cukání, netáhne, nebo tak něco?)

Pokud nic nepozoruješ a zdá se ti že auto jede stejně jako kdykoliv předtím, nech to dva, tři dny odstát. Pokud nezhasne, návštěva servisu tě nemine.

Odesláno

Prave ze se mi zda vsechno v pohode nezaregistrovala jsem nejakou zmenu. No uz si predstavuju tu sumu, buh vi co s tim bude...a to mam to autii zhruba 3 mesice a takovou radost jsem z nej mela.

Odesláno

KimBee: Jsem to přehlíd nebo to tam není napsáno? Jaké máš auto? U mého (307) tato kontrolka znamená systém omezování emisí škodlivin. Po nastartování má zůstat chvíli svítit. Pak zhasne. Pokud ne, tak v příručce píšou, navštívit servis.

Nicméně ta samá kontrolka svítí již půl roku u služebního Passatu (nejsem si jist, že znamená zrovna emise), v servise to bylo už asi 4x a nevědí si s tím rady. Nicméně řekli, že se s tím jezdit dá, tak ať s tím jezdíme. Fakt borci :)

Odesláno

Měj radost dál a zbytečně se neplaš, ona ta kontrolka zase za chvilku zhasne. To je normální :D

//EDIT: Psáno to tu přímo není, ale je to 206...

[upravil dne 31/7/08 MirasCC]

Odesláno
Původně zaslal: KimBee

ja mam rada vsechno v poradku...

Eh, jak kdybych to už někde slyšel. Neznáme se náhodou? :D

Fakt to neřeš, dokud to nesvítí dýl jak tejden v kuse...

[upravil dne 31/7/08 MirasCC]

Odesláno

Zaměřím se jen na olej.Nedolívej olej jen proto,že se rozsvítila nějaká kontrolka.

Vždy zkontroluj na měrce a potom dolívej.

Ten olej,cos koupila je přímo určený pro tvůj vůz,takže ti ho v servisu do motoru

dají.Napiš si potom stav kilometrů a datum výměny oleje v motoru do sešitku,tam

se ti nikdy nesmaže a budeš to potřebovat při další výměně.ahoj ;)

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...