lkr@cbox.cz Odesláno 15. březen 2004 Odesláno 15. březen 2004 Prosim o radu. Poridil jsem si konecne bezdratovy internet. A chtel bych si stahnout nejake filmy, ale nemuzu zaboha najit kde. Muzete mi nekdo prosim poradit, kde se daji nejake najit nebo nasdilet. Neco mam takze muzu vymenit. Zkousel jsem kazu, ale taje strasne pomala Citovat
Dress Odesláno 15. březen 2004 Odesláno 15. březen 2004 např. přes program dc++ ale nemyslím, že je vhodné o tom veřejně debatovat, když je to defakto krádež a porušení autorských práv Citovat
lkr@cbox.cz Odesláno 15. březen 2004 Autor Odesláno 15. březen 2004 No ja si zase myslim, ze tu mezi nami snad neni zadna k...va, ktera by me hned sla nekam nahlasit. No a jestli jo, tak existuji i jine moznosti nez tady o tom verejne diskutovat. Treba ICQ nebo mi poslat radu primo na majl Citovat
lkr@cbox.cz Odesláno 15. březen 2004 Autor Odesláno 15. březen 2004 dik aspon za tu jednu radu skusim si ten programek nekde sehnat a snad pochopim i tu prai s nim Citovat
tomyka Odesláno 15. březen 2004 Odesláno 15. březen 2004 skus programik emule. on najde vsetko Citovat
KoZLiK Odesláno 15. březen 2004 Odesláno 15. březen 2004 Co shanis za filmecky??... Mam ftp server ;) Citovat
lkr@cbox.cz Odesláno 15. březen 2004 Autor Odesláno 15. březen 2004 Jeste nevim, je me to celkem jedno, ale kdyz budou nejake nove a hlavne takove co sem jeste nevidel. Zkousim ted asi tri hodiny ty programy dc++ ( to se mi zda zatim dost pomale a nespolehlive ) a ted zkousim ten emule nebo jak se to jmenuje. A poslal bys me nejaky seznam??? Ja muzu dat tez neco dohromady a pres to ftp bych se dokazal pripojit. Citovat
KoZLiK Odesláno 16. březen 2004 Odesláno 16. březen 2004 Poslu vecer az budu doma.Jak rychlou lajnu mas?? a pak pripadne budu chti vedet od tebe nejaky info... hlavne IP adresu ze ktery budes sosat a jesli ji mas statickou. ;) Citovat
destiny Odesláno 16. březen 2004 Odesláno 16. březen 2004 Teda panove, z Vas by mela BSA radost http://www.bsa.cz/formular.asp [Editován dne 16/3/04 destiny] Citovat
KoZLiK Odesláno 16. březen 2004 Odesláno 16. březen 2004 Napsán autorem destiny Teda panove, z Vas by mela BSA radost http://www.bsa.cz/formular.asp [Editován dne 16/3/04 destiny] To sem neplet... to stim (vono neni taky s cim) nema nic spolecnyho. Citovat
lkr@cbox.cz Odesláno 16. březen 2004 Autor Odesláno 16. březen 2004 Ted si byl na me dost rychly. Na vsecky tyto otazky ti myslim, dokazu odpoved, ale nechci neco napsat spatne, takze jak budes vecer pripojeny posli me na ICQ zpravu nebo majl, nebo sms pres oskarmobil a ja pribehnu a nejak to dame dohromady. Uz sem se takto zkousel pripojovat se znamym. ja se k nemu pripojim, ale ke me ne! Pry je nejaka ochrana v XP. A mimochodem, ty programy Emule a DC++ jsou fajn, ale jde mi to hrozne pomalu par kilo. Pritom kdyz stahuju soubor normalne z nejake stranky tak mam rychlost treba i 100 kilo/s tak nevim cim to. Jsem napojeny pres sitovy kabel ( tazeny venkem asi 100 m k nam na skolku , pres el. sloup a stromy, to az ujisti energetici ) na AP. Tak nejak tomui rikaji. ja tomu rikam antena a hotovo. Jenze muzu pres den stahovat max 40Mb za hodinu. V noci je to neomezene. Citovat
lkr@cbox.cz Odesláno 16. březen 2004 Autor Odesláno 16. březen 2004 Jeste sem chtel podekovat Destinymu za upozorneni na tuto stranku. Hned tam nekoho pripisu :P Ty jo to sem netusil, ze existuju takova bonz stranka! To byla pekna k..va co ji vytvorila. Mam strach, ze clovek co ji stvoril ma doma vsechno legalne koupeno! Citovat
Dress Odesláno 16. březen 2004 Odesláno 16. březen 2004 Se na to zkus podívat z druhé strany....budeš investovat hodně času a peněz abys vytvořil např. software, hudbu,... a pak když přijde čas kdy z toho máš těžit za prodej tak tvoje práce putuje gratis po netu a z právní strany je to dle právních norem trestný čin...(krádeže, vraždy, vydírání také odsuzujeme) ale chápu že dětem domů na pc nejde kupovat office xp za 12 tis. Kč nejsem moralista ani svatoušek spíš je mi líto i že český užitečný prográmky na který stojí licence pár korun raději každý crakne než aby podpořil autora A co se týče tvého pomalého stahování... funguje to na principu sdílení dat od několika uživatelů takže záleží i na rychlosti internetu osoby od které stahuješ, případně také že od té oné osoby stahuje více lidí tím tedy rychlost pro jednoho jedince omezí [Editován dne 16/3/04 Dress] Citovat
lkr@cbox.cz Odesláno 16. březen 2004 Autor Odesláno 16. březen 2004 Mas pravdu, ted me to trosku mrzi. Hlavne me mrzi, ze nicime i ty nadejne ceske programatory Ale pokud bude nekdo chtit jit treba s pritelkyni do kina, jakoze ja tam rad chodim!!! Tak mu to nejake pousteni na PC nemuze vynahradit!!! A kdyz se mi napr film libil tak proc si jej neulozit a nepodivat se na nej znova treba za pul roku. Tady jde hlavne o to ze v nasi zemi se najdou i takovy lidi, kteri na tu stranku dokonce prispivaji a radi! Jen si myslim, ze kdybych tam neco napsal tak jsem prvni koho jdou zkontrolovat!!! :D Citovat
Dress Odesláno 16. březen 2004 Odesláno 16. březen 2004 neber to nikterak tragicky, nechtěl sem ti dělat nějaký kázání, mě osobně je to šumafuk kdo si co používá a nepoužívá myslím že domácí uživatelé bsa moc netrápí, spíš je na pováženou když firmy vydělávající miliony mají ilegal soft za pár tisíc Citovat
destiny Odesláno 17. březen 2004 Odesláno 17. březen 2004 Kdyz se jeste vratim ke stahovani nelegalnich veci, tak vim, ze treba takova Kazaa ma napriklad v nastavenich volbu, kde povolis maximalni rychlost downloadu pro jednotlive uzivatele. Dale pak ma tzv. participation level, coz znamena, ze cim vice lidi od tebe stahuje, tim ti tento level roste a pak kdyz stahujes ty nejakou vec spolecne s dalsima lidma, tak pokud maji level nizsi, nez ty, mas v tom stahovani prednost. Cim vice zajimavych veci nabidnes ke stazeni, tim vice lidi bude od tebe stahovat, tim ti poroste participation level a tim pak rychlost, kdyz budes stahovat ty. ---- upozorneni --- tento text slouzi pouze jako objasneni problematiky rychlosti downloadu. V zdanem pripade neni autorem mysleny jako navod na stahovani nelegalniho softwaru a porusovani autorskych prav. Pri psani textu nezahynul zadny delfin a podobnost s osobami z Vaseho okoli je ciste nahodna!!! [Editován dne 17/3/04 destiny] Citovat
destiny Odesláno 17. březen 2004 Odesláno 17. březen 2004 Jo a co se tyka BSA, tak vim o pripadu jedne firmy z Plzne, ktera delal architekturu a pouzivala CAD studio od nejmenovaneho poskytovatele softwaru v teto oblasti a tato firma mela 15 pocitacu, na kterych mela instalovano zminene CAD studio, nicmene koupene mela licence pouze 4. I tyto 4 licence staly nekolik set tisic korun a na dalsich 11 pocitacu tento soft mouze rozkopirovala. Prisla obchodni inspekce spolecne s BSA a slo si to odsedet nekolik lidi z vedeni firmy natvrdo + byla udelena pokuta nekolik milionu korun. Vetsinou tyhle pripady jsou na popud konkurence, ktere da hlasku pres podobne stranky, jako jsem daval odkaz a uz se masinerie rozjizdi. Takze bacha na to. Po vstupu do unie to bude hlidane jeste vic! Zacina to byt fakt husty. Takze pokud i v praci mate instalovany nelegalni soft, ktery se neslucuje s Vasi praci, tak kdyz prijde inspekce, je to na Vasi odpovednost a Vas zamestnavatel se od toho jiste distancuje. Citovat
Ferry Odesláno 17. březen 2004 Odesláno 17. březen 2004 Napsán autorem lkr@cbox.cz Jsem napojeny pres sitovy kabel ( tazeny venkem asi 100 m k nam na skolku , pres el. sloup a stromy, to az ujisti energetici ) na AP. Tak nejak tomui rikaji. ja tomu rikam antena a hotovo. Coz az to zjisti energetici,ale az prijde bourka a ty zjistis ze ti hori barak, to pak bude mela, znam par lidi co meli takhle vyhozenej UTP kabel venku a to jim ty pocitace pri bourkach krasne jiskrily.Uz sis koupil hasicak ? Citovat
impact Odesláno 17. březen 2004 Odesláno 17. březen 2004 Napsán autorem Dress Se na to zkus podívat z druhé strany....budeš investovat hodně času a peněz abys vytvořil např. software, hudbu,... a pak když přijde čas kdy z toho máš těžit za prodej tak tvoje práce putuje gratis po netu a z právní strany je to dle právních norem trestný čin...(krádeže, vraždy, vydírání také odsuzujeme) ale chápu že dětem domů na pc nejde kupovat office xp za 12 tis. Kč nejsem moralista ani svatoušek spíš je mi líto i že český užitečný prográmky na který stojí licence pár korun raději každý crakne než aby podpořil autora krádež ani vražda to rozhodně není... teoreticky, když si někdo koupí cdčko s hudbou nebo nějakým sofware a jeho kamarád si to od něj zkopíruje, tak je to krádež? a čeho? vždy? původní majitel stále má to svoje CDčko a může ho nadále používat, vůbec o nic nepřišel... to je jako kdyby si tvůj kamarád koupil auto, ty sis ho od něj půjčil a pomocí hypotetické kopírky na auta, kterou bys měl v garáži, by sis udělal naprosto přesnou kopii a původní auto zase svému kamarádovi vrátil... Citovat
Dress Odesláno 17. březen 2004 Odesláno 17. březen 2004 psal jsem z pohledu právní normy je to trestný čin (krádež, vražda,..) je to porušení ochranné známky, práv, a já nevím čeho všeho......tak to vidí zákon, můj osobní pohled může být jiný a myslím že nepodstatný, protože já nemůžu nikomu nic zakazovat, určovat nebo snad trestat od toho je tu ten zákon viz. tvůj příklad...to že si uděláš kopii toho auta určitě není krádež pro tvého kamaráda, který ti ho půjčil ale zase je to krádež ochraných značek atd.......ale to už je demagogie ad příklad z cd...legálně si můžeš udělat kopií kolik chceš ale jen pro svojí potřebu rozdávat je kamarádům už je opět porušení ochraných známek resp. porušení autorských práv Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.