Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

To A/C nevypína automatiku ale kompresor. Automatiku vypneš stlačením smeru výfuku alebo nastavením inej rýchlosti ventilátora. Auto by malo fungovať aj keď je A/C zapnuté.

Odesláno

Přesně nevím jaký je manuál,ale jak se mi zdá ,při vypnutí ,,auto,, nedochází k neustálému pohybu klapek,které otvírají a přivírají množství teplého(se zapnutou klimou studeného)vzduchu vháněného do kabiny- zůstávají v jedné poloze(pokud je ručně nepřestavím do jiné polohy-např. z 20 na 23).To samé platí o větráku-má pořád stejné otáčky,pokud ručně nepřidám ,nebo neuberu.Na ,,auto,, se ozubená kolečka neustále pohybují a tím i více opotřebovávají.Je to ale jen můj názor,nevím je-li tomu tak ve skutečnosti.Pokud máte někdo přesnější informace dejte vědět.Předem děkuji!!

• O 2 měsíce později...
Odesláno

Ahojte, hm......už aj ja riešim neustále kúrenie na pravej strane :bacha , teraz som to bol pozrieť a motorček pekne chodí ale kolečko na klapke stojí :roker určite vylomený zub.

Guest foto1977
Odesláno

Ahoj tak to koukám co že se to tu řeší za problémy!

Mám 307 taky z 2005 auto bylo přivezeno ze španělska tak předpokládám že tam ta klima běžela pořád.

Navíc mi bylo známím doporučeno používat A/C AUTO, že prý je to nejlepší mód.

Tak teď jsem drobet nakousnut k obavám.

Jinak mi v tom zatím nic nepraská ani nedře (snad?).

Navíc u 3 roky starého auta mi to přijde opravdu šunt aby se to takhle sralo.

Jakej je doporučenej model nastavení ventilace aby se to nejméně namáhalo a bylo to funkčně nejblíže té A/C AUTO?

Odesláno

Dal som dole motorček a presne to isté ako nafotil Neophyte.

Volal som do peugeotu, o tomto probléme dobre vedia, takže majú nachystané dosť kusov opravných sád. Tá opravná sada je na obe strany, takže asi dve kolečká, stojí to 16,35€.

Asi by to chcelo klznú plochu klapky namazať.

foto1977: nastavenie klimatizácie??????? klapky u automatickej klímy sa budú vždy natáčať, či už máš pustenú klímu alebo nie, pretože tá klapka čo vyfotil Neophyte, tak tá mieša prívod studeného a teplého vzduchu. Klapka sa natáča podľa žiadanej hodnoty, ktorú si navolíš otočným gombíkom (°C). Je to vlastne spojitá regulácia. Regulátor sa snaží udržať tú hodnotu ktorú máš navolenú.

Odesláno

Ja mám zase takýto problém, klíma asi ide, ale veľmi slabo, skoro vôbec ju necítiť. Testoval som ju teraz, vonku bolo 26, v aute 38 a klímu som nastavil na 22. A ešte by som chcel vedieť, aký rozdiel je medzi nastavením dvojzónovej klímy v móde AUTO a A/C. Kúrenie a ventilátor ide normálne a aj rozmrazovací režim fachá v poriadku. Auto som kúpil v zime 2008.

Robil ste si už niekto náhradný kľúč? Ja som si dal vyrezať zo surového (stál ma 30€) a idú s ním otvárať všetky zámky na aute, samozrejme okrem spínačky. Aj technik sa s tým trápil asi dve hodiny, no a potom vyhlásil, že už nevie čo s tým, že treba vymeniť spínačku...

P307 SW, 1,6HDi, 80kW, 2005 po Facelifte, 95000 Km, servisná prehliadka v 02/2009 v ZA, auto bez závad, vymený olej a žiarovky.

:mad:

Odesláno

bnevolny: ked nastavis AUTO, tak sila ventilatora a klapky kade to ma fukat, sa na stavi na automatiku, a bude sa snazit co najrychlejsie dostat sa na navolenu teplotu. Ked sa uz ochladi, alebo sa priblizi k zadanej hodote teploty, tak sa znizia otacky ventilatora. Tieto veci si môzes nastavit aj rucne, ale potom je sila ventolatora navolena na pevno.

A/C je zapnutie klimatizacie.

Odesláno

Takže opravené..... a zatiaľ to funguje dobre :potlesk , akurát som musel dať dole schránku pred spolujazdcom, inak v pohode.Opravná sada pozostáva z dvoch kolečiek a nadstavca pre motorček a 4 skrutiek. Kolečko nasunieš na pôvodné, sú tam drážky takže ho nemôžeš pootočiť (myslím aby správne sadlo). Kolečko pootočíš smerom dopredu, čím uzatvoríš klapku. Pri naštartovanom aute navolíš teplotu LO, tým sa motorček nastaví tak ako keby bola klapka uzatvorená. kolečko z motorčeka jemne podpáčiš von, dáš na motorček nadstavec, dáš späť kolečko na motorček, dáš na miesto a zaskrutkuješ. Toť vsio. :potlesk

• O 2 roky později...
Odesláno

Chci Vás požádat o radu jak vymontovat kastlík před spolujezdcem. I když jsem vyšrouboval všechny šroubky a kastlík je uvolněný, přesto nejde voně vytáhnout a mám strach, aby se mi tam něco neulomilo. Nejde mi totiž ovládání rozvodu vzduchu (na okna, nohy a osoby) zřejmě jsou kolečka v háji. Prosím o radu Vás zkušenější, kdo by mi poradil jak na demontáž, a který motorek ovládá nastavení rozvodu vzduchu.

• O 2 týdny později...
Odesláno

Ten kastlík se nemusí vubec vyndavat stačí povolit dva šrouby na plastu co fouká na nohy vyndat plast a dostaneš se k moturku je s tím horší manipulace ale de to

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...