Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Za svým tvrzením si stojím,nezáleží úplně na repro ale na to co ho má vybudit(zesilovač) při vyšších hlasitostech to bude slabší zesilovač typu RD4,RT3 zkreslovat natož silnější typu JBL to nezkreslí a věřte že velikost zesilovače JBL mluví za vše......

Odesláno

\"Za svým tvrzením si stojím,nezáleží úplně na repro ale na to co ho má vybudit(zesilovač) při vyšších hlasitostech to bude slabší zesilovač typu RD4,RT3 zkreslovat natož silnější typu JBL to nezkreslí a věřte že velikost zesilovače JBL mluví za vše...... \"

Kristepane, členové PC dokáží odhadnout výkon zesilovače podle jeho velikosti? Může mě někdo něco takového taky naučit? :o

Jinak souhlasím s tím, že silnější a především kvalitnější zesilovač je mnohem důležitější než lepší a kvalitnější reproduktor, nejlepší je ovšem zlatý střed.

Chce někdo krapet potunit svoje repráčky? Dokáži značně posílit magnetický systém, pomocí antirezonančního nátěru zjemnit zvuk a zpevnit membránu-vyšší citlivost, vyšší silový faktor, lepší basy...

Originální papíráky z P306 jsem měl tu možnost tunit. Z nemastného, neslaného zvuku se po pár hodinách testování, měření, laborování atd. stalo něco zcela jiného, ale když je pro vás lepší kupovat jeden **** za druhým a sami sobě namlouvat, že to hraje lépe, tak prosím. Jak se říká, proti gustu... :aut:blablabla

[upravil dne 21/7/09 peugeot09]

Odesláno
Původně zaslal: peugeot09

\"Za svým tvrzením si stojím,nezáleží úplně na repro ale na to co ho má vybudit(zesilovač) při vyšších hlasitostech to bude slabší zesilovač typu RD4,RT3 zkreslovat natož silnější typu JBL to nezkreslí a věřte že velikost zesilovače JBL mluví za vše...... \"

Kristepane, členové PC dokáží odhadnout výkon zesilovače podle jeho velikosti? Může mě někdo něco takového taky naučit? :o

Jinak souhlasím s tím, že silnější a především kvalitnější zesilovač je mnohem důležitější než lepší a kvalitnější reproduktor, nejlepší je ovšem zlatý střed.

Chce někdo krapet potunit svoje repráčky? Dokáži značně posílit magnetický systém, pomocí antirezonančního nátěru zjemnit zvuk a zpevnit membránu-vyšší citlivost, vyšší silový faktor, lepší basy...

Originální papíráky z P306 jsem měl tu možnost tunit. Z nemastného, neslaného zvuku se po pár hodinách testování, měření, laborování atd. stalo něco zcela jiného, ale když je pro vás lepší kupovat jeden **** za druhým a sami sobě namlouvat, že to hraje lépe, tak prosím. Jak se říká, proti gustu... :aut:blablabla

Určitě se dá poznat cca podle velikosti zesilovače jestli je to vořezavátko či jeden z těch lepších.....myslím že plocha chladící plochy je pro zesilovač určitě důležitá.....už si viděl třeba 500W zesilovač aby měl malé rozměry???? Tam se hraje na chladící účinek samotného obalu který funguje jako chladič ne?

Odesláno

Jdeš na to dobře, ale opomíjíš důležitý fakt. Ne všechny zesilovače totiž pracují ve stejné třídě (účinnost vážení, to je ono magické slovo). Povětšinou se ještě stále jedná o komplementáry nabiasovaný do ABččka, ale už jsem měl tu možnost vidět i čistě Dčkovej zesilovač. Velikost chladiče je tedy jen jeden z těch vizuálních ukazatelů, které toho ale příliš o výkonu do zátěže neříkají. Opravdový ukazatel výkonu je až \"pod kapotou\". Záleží především na tom, v jaké třídě tranzistory pracují, kolik párů jich v zesilovači je, jak dobře je dimenzovaná napájecí část (MOSFETové tranzistory, měnič, filtrační kapacity...). Jednu věc si ale zapamatuj:Hrubý výkon absolutně nemá nic společného s kvalitou zvuku, který ze zesilovače \"leze\". To je dost častý omyl, že \"čím víc wattů, tím lepší zvuk\". :super

Odesláno

To ti závidím, já nejspíš se zvukem svého audia nikdy spokojený nebudu ať už bude sebelepší, vždycky je v tomhle ohledu co zlepšovat. :(

Lidičky, nechce někdo můj malý subwoofer? Mrkněte do linku, co mám ve svém podpisu. Potřebuju ho prodat, abych nashromáždil dostatečné finance na koupi opravdového \"heller\" reproduktoru. :(

Odesláno

To sem nikdy neřekl že \" čím víc wattů , tím lepší zvuk \" , určitě zesilovač JBL co je ve 407 nebude s té nové generace zesilovačů co už jsou menší a přitom mají vyšší výkon.....o hudbě něco vím....je hodně důležité aby basy, výšky, středy šli vždy do těch správných repro (a to třeba dělá JBL) a ne vše do jednoho repro celé spektrum hudby(třeba RD4,RT3)......jelikož asi víš že basový reprák neumí zahrát kvalitně výšky a výškáč nikdy nezahraje basy atd. a tím že do repro pustíš vše tak ztratí na čistotě zvuku....ne???

Odesláno

Jdeš na to zase dobře, ale zase tě budu muset (ač nerad) zchladit. Obecně je to správně. Opravdu je nejlepší rozdělit určité frekvence do určitých reproduktorů, jenže je také důležité, čím je rozdělíš. Pokud by výrobci nesrali na kvalitu a dělali výhybky pro jednolivá pásma opravdu kvalitně alespoň se strmostí 12db/ok. a opravdu kvalitně ten reproduktor jako celek i odladili, byli bychom všichni spokojeni a reproduktor by hrál jako celek. Takhle to ovšem nikdy není a nebude. Místo toho je \"výhybka\" u koaxů složena z jedné součástky (či dvou u třípásmových :) ) na jedno pásmo. Už radši ani nezmiňuju, že zvolené frekvence, při kterých se jednotlivá pásma \"ořezávají\" jsou nešťastně zvolena a úplně dementně je řešeno navázání jednotlivých reproduktorů (koho by to při takové \"výhybce\" taky napadlo, že). V praxi je to tak, že u dvoupásmových koaxů máme brutální peak, nabo naopak \"lavor\" okolo 2-4kHz (v závislosti na výrobci). To samé (ale v menším měřítku) platí u autohifi komponentních reproduktorů, kde výrobce počítá povětšinou s kvalitnější, přesto však univerzální výhybkou.

Z toho plyne, že nejlepším řešením je místo koaxů používat širokopásmové reproduktory, u kterých je tento neduh eliminován a opravdu hrají jako celek (navíc se dají i nejednodušeji tunit a takovým tuningem lze získat neskutečně citlivý a opravdu kvalitně hrající reproduktor-vlastní praktické zkušenosti).

:papa

Pokud moderátorům či adminům moje angažovanost vadí, ozvěte se prosím. :mad:

Čistota zvuku závisí na těchto veličinách: kvalita zesilovače, navázání jednotlivých pásem, kvalita výhybky (u autohifi zbytečný pojem), kvalita samotného reproduktoru.

Je to zmíněno hodně v kostce, proto prosím odborníky, aby se přes toto přenesli a případně mě doplnili. :super

Odesláno

Bavíme se tady o JBL a ne třeba o Bang & Olufsen.....kde je hudba určitě na daleko vyšší úrovni

ale jdeme k pointě......chci tím říct že přes JBL zesák budou ty stejné repro hrát čistěji a líp než naostro s rádia......

Co ty jako odborník?????

Odesláno

Dík za uznání, většinou je to v případě, že se v autohifi angažuji přesně naopak. :(

10 reproduktorů jsem zatím v žádném autě neviděl, něco takového bych si rád poslechl, především by mě zajímalo, jakým způsobem něco takového hraje, zda jako celek, nebo zda jsou některá pásma více či méně odlišena. Maximum zatím bylo 7 reproduktorů (6 koaxů a 1 subwoofer). :super

Myslím, že pointu jsi vystihl poměrně přesně, i když se taky (jako ostatně vždy) najdou občas nějaké vyjímky. O Bang Olufsen se tu nebavíme, tady jde o autohifi. :papa

Mimochodem, nejsem odborník, nýbrž poučený laik s několikaletou praxí a trochou teoretických zkušeností. Přál bych vám zažít pravého odborníka, ten by ani to slovo \"autohifi\" nenapsal, jak moc by se ho štítil. :D

Odesláno
Původně zaslal: kajvet

Je vidět, že jsi znalec,to se musí uznat..Ale mě v autě které je osazeno 10-ti reproduktory a subwooferem s výkonem 240W nadmíru stačí. :papa

Myslím že 8 + subwofer.......na bokách kufru já nic nemám.....jsou tam jen díky pro repro.......aspon u mě.....

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...