LubošK Odesláno 27. červenec 2008 Odesláno 27. červenec 2008 Koupil jsem si jakési mapy ČR a okolí, když jsem si koncem loňského roku pořizoval MDA Vario III (= HTC TyTN \"Kaiser\"), vše funguje uspokojivě, jen jsem ale žil v bláhovém domění, že \"v ceně\" těch map bude nějaká (alespoň časově omezená) aktualizace, pročež jsem se při instalaci kdesi na www TomTomu zaregistroval... ...a místo očekávaných aktualizací mi jen tu a tam příjdou nějaké reklamní e-maily v angličtině. Nevíte někdo, kde by se tedy dala nějak jednoduše - tj. nejlépe zase v podobě \"krabice\" bez potřeby všelijakých registrací apod. - koupit aktualizace těch map (nejlépe i s nějakým tím předplatným online-aktualizace ), aby mi to např při cestě po dálnici mezi Poděbrady a Hradcem furt nezobrazovalo, že jedu po poli, a před blížícími se nadjezdy neřvalo \"po osmdesáti metrech odbočte vlevo\" (= do svodidel) a podobné voloviny? O mě ani tak nejde, ale takhle se bojím nechat zapnutou navigaci, když řídí drahá polovička, aby mi v nějkém napínavějším okamžiku do těch svodidel fakt neodbočila... Citovat
RychJ-1 Odesláno 27. červenec 2008 Odesláno 27. červenec 2008 Aktualizovat můžeš dvěma způsoby... 1. Koupě map na pamětové kartě, s tím, že máš 30 denní záruku aktualizace map přes TTHome 2. Mapy stáhneš z netu + prográmek aby ti to šlapalo pod tvým zařízením Ještě k té tvé aktualizaci při koupi, myslím, že jsi ji měl, ale musíš nainstalovat TTHome a v něm použít při připojení svého zařízení \"Záruka map\" (tak nějak to tam je). Ale to vše je možné udělat do 30 dní od prvního použití v autě... [upravil dne 27/7/08 RychJ-1] Citovat
Berkoff Odesláno 27. červenec 2008 Odesláno 27. červenec 2008 pokud mas tomtom6, stahnes mapy, nahrajes je do root adresare nebo na pametovou kartu treba, a pak v tomtomu das Nastaveni - Sprava map, a vyberes tu co chces a je to ... Citovat
Berkoff Odesláno 27. červenec 2008 Odesláno 27. červenec 2008 jinak mapy se daji stahnout treba na DC++ a nejsou placene, jsou volne dostupne i na na netu, ale musi se hledat jinak samozrejme tomtom poskytujemapy za penize, ale napr na www.poi.cz je nekolik odkazu nastazeni map i s cisly popisnymi pro CR. Citovat
RychJ-1 Odesláno 27. červenec 2008 Odesláno 27. červenec 2008 Jenže podle TT 6 se v dnešní době jezdit nedá !!! Takže doporučuji upgrade na TT 7 aby měl funkční mapy verze 7... Jinak bude tam kde je přesně ted... Citovat
LubošK Odesláno 27. červenec 2008 Autor Odesláno 27. červenec 2008 ... a na stránkách jakéhosi prodejce jsem u té mé krabice (TOMTOM Navigator 6 EE SW) našel nenápadnou noticku \"Uvedený produkt nemá možnost bezplatné aktualizace. Mapové podklady se aktualizují formou zakoupení nové mapy na www.tomtom.cz\". No a www.tomtom.cz po mně v angličtině chce novou registraci (neboť jméno a heslo, které mi přišlo e-mailem po registraci při instalaci, už jaksi nefunguje) s tím, že po zaplacení 29.95 GPB si budu moci stáhnout aktualizované mapy. A to je na mě moc složité (hlavně když si představím ty následné komplikace při zaúčtovávání oněch 29.95 GPB zahraniční platby a zjišťování, jak je to s DPH etc.). Tákže se na to asi raději vykašlu a časem (nejspíše s novým PDA, neb to MDAIII/HTC bylo stejně pěkné šlápnutí vedle) koupím novou krabici TomTomu (která je aktuálně k mání za cca 1900 Kč i s DPH) nebo nějaký jiný soft... Citovat
Vvitty Odesláno 27. červenec 2008 Odesláno 27. červenec 2008 no nevim, mam tt6 a nepozoruji vazny problem pri jezdeni... ty ulice sedi, zas tolik novych se nepostavilo. nehlede na to, ze tomtom zda se prestava podporovat pda a dalsi verze vydava jen pro dedikovana zarizeni.... Citovat
RychJ-1 Odesláno 27. červenec 2008 Odesláno 27. červenec 2008 Psal jsem ti soukromou zprávu... Citovat
RychJ-1 Odesláno 27. červenec 2008 Odesláno 27. červenec 2008 Původně zaslal: Vvitty no nevim, mam tt6 a nepozoruji vazny problem pri jezdeni... ty ulice sedi, zas tolik novych se nepostavilo. nehlede na to, ze tomtom zda se prestava podporovat pda a dalsi verze vydava jen pro dedikovana zarizeni.... Nemáš až tak pravdu. Od někoh si půjč TT7 s mapama verze 7 a poznáš, že je to obrovský rozdíl... Jinak se prodává HTC s TomTomem verze 7... Citovat
LubošK Odesláno 27. červenec 2008 Autor Odesláno 27. červenec 2008 položku: \"TOMTOM mapy východní Evropy v7.20 SD karta\" za cca 1200,- Kč bez DPH, takže až tam budeme zase objednávat tonery, zkusím to přiobjednat. Jen mě mate, že na www.tomtom.cz mi to nabízí jako aktualizaci mého softu \"Map of Eastern Europe v6.8\" přičemž jakou mám v PDA verzi se mi zatím nepodařilo zjistit, neb v menu \"Správa map\" to u nainstalovaných map nic takového, jako je jejich verze, bohužel nezobrazuje. Pročež se bojím, aby to nebyly vyhozené peníze za nějakou verzi, která nebude o moc aktuálnější než je ta, kterou mám... Citovat
RychJ-1 Odesláno 27. červenec 2008 Odesláno 27. červenec 2008 POZOR! Budeš tam mít TT verze 6 a tam ti mapy verze 7 nepůjdou, musíš nejdříve přeinstalovat TT na verzi 7 !!!! Jinak to budou opravdu vyhozené peníze.... Citovat
LubošK Odesláno 27. červenec 2008 Autor Odesláno 27. červenec 2008 Původně zaslal: RychJ-1 POZOR! Budeš tam mít TT verze 6 a tam ti mapy verze 7 nepůjdou, musíš nejdříve přeinstalovat TT na verzi 7 !!!! Jinak to budou opravdu vyhozené peníze.... ...až ten střep MDAIII/HT Kaiser nechám klukovi na hraní (což už asi nebude dlouho trvat). Citovat
RychJ-1 Odesláno 27. červenec 2008 Odesláno 27. červenec 2008 Taky jsem si ho chtěl koupit,ale naštěstí jsem se nechal překecat, at ho nekupuji... Jestli chceš navigaci, kup PNA TT, prostě jen navigaci, dnska tu nejlevnější seženeš za nějake 3-4 000kč a budeš spokojený... Citovat
LubošK Odesláno 27. červenec 2008 Autor Odesláno 27. červenec 2008 ...tak v mém případě je asi spíše problémem to, že jsem se nechal zblbnout všemi těmi technickými vymoženostmi, které to na svou dobu mělo, a taky tím, že mě při prodlužování smlouvy u T-Mobilu přišel jen na nějakých cca 6000 Kč i s DPH (takže po odečtení DPH vlastně ještě levněji). Takže jsem bohužel až pak zjistil, že je mi ta vysouvací klávesnice na prd, neb při vyřizování e-mailů stejně se svými tlustými prsty raději vždy vytáhnu souběžně zakoupený notebook Dle XPS M1330 (což je fakt \"miláček\") a při občsném psaní SMSek raději vytáhnu tužku a použiju softwarovou klávesnici. Na druhé straně ale PDA coby navigaci a zároveň mobil budu i po téhle zkušenosti preferovat před samostatnou navigací, neboť pokud bych v autě používal zvlášť mobil a zvlášť navigaci, tak tam při mé skleróze jednoho dne první nebo druhé zapomenu a při návratu pak najdu na sedadle dlažební kostku a s novou navigací (či mobilem) pak budu muset zainvestovat i do příslušného autoskla... [upravil dne 27.7.08 LubošK] Citovat
Berkoff Odesláno 27. červenec 2008 Odesláno 27. červenec 2008 rych: hele co to kecas, to je nesmysl, jezdim podle TT6 uz tri roky, dycky me to dovede az pred zminey barak, nevim co mas za mapy, ja mam posledni z letosniho 04, a mam i cisla popisne v mestech nad 5k obyvatel, tak nez neco zahulakas, tak popremyslej ... prechod na TT7 vydim jako naprosto zbytecny ... Citovat
LubošK Odesláno 27. červenec 2008 Autor Odesláno 27. červenec 2008 Původně zaslal: Berkoff rych: hele co to kecas, to je nesmysl, jezdim podle TT6 uz tri roky, dycky me to dovede az pred zminey barak, nevim co mas za mapy, ja mam posledni z letosniho 04, a mam i cisla popisne v mestech nad 5k obyvatel, tak nez neco zahulakas, tak popremyslej ... prechod na TT7 vydim jako naprosto zbytecny ... Ale jinak \"proti gustu žádný dišputát\". Kdyby to u mě nebylo tak, že i při tom svém ročním nájezdu cca 60 tkm se posledních pár let stejně pořád vracím tam, kde už jsem jednou byl, možná bych to taky viděl jinak. Citovat
RychJ-1 Odesláno 27. červenec 2008 Odesláno 27. červenec 2008 Původně zaslal: Berkoff rych: hele co to kecas, to je nesmysl, jezdim podle TT6 uz tri roky, dycky me to dovede az pred zminey barak, nevim co mas za mapy, ja mam posledni z letosniho 04, a mam i cisla popisne v mestech nad 5k obyvatel, tak nez neco zahulakas, tak popremyslej ... prechod na TT7 vydim jako naprosto zbytecny ... Zklidni svuj hormon, nepásl jsem s tebou husy !!! Jezdi si podle čeho chceš. já ti do toho nekecám. Jen jsem tady napsal, že rozdíl mezi mapama verze 6 a 7, natož 8, které ted chodí s NavCore 8 a prodávají se v nových PNA je markatní, tak se uklidni.... Citovat
Berkoff Odesláno 27. červenec 2008 Odesláno 27. červenec 2008 no, ja jezdim pokazde jinam, praha, sebetov, dalsi mista CR, kde sem v zivote nebyl, a nikdy me tt6 nedovedl jinam, nez sem chtel, jednou jen konkretne na sebetove asi jen o 200 m driv nez az na misto, ale mit presne gps souradnice, verim tomu ze bych dojel az na svoje misto kde sem stal, a verte mi ze sem si ho ulozil do oblibenych proste, pokud ma colvek aktualni mapu, je TT6 pro rodinne ucely dostacujici, v ramci CR, pokud ma nekdo zajem, mohu poskytnout mapy ktere mam, po dohode na U2U ... jinak bezi mi v: MIO P550, MIO A701, notebook s GPS USB modulem, v pohode ... Citovat
Berkoff Odesláno 27. červenec 2008 Odesláno 27. červenec 2008 rych: ja jsem v klidu, a jsem moc rad ze jsem s tebou husy nepasl, proste mi vadi ze hazis do zita neco, co normalne funguje, a nemusi mit kazdy posledni horkou novinku .... Citovat
RychJ-1 Odesláno 27. červenec 2008 Odesláno 27. červenec 2008 Horkou novinku? Mapy verze 7 jsou staré cca 7-8 měsíců, mapy verze 8 jsou staré cca 2-3 měsíce... Tak kde máš tu horkou novinku ???? Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.