budo Odesláno 25. červenec 2008 Odesláno 25. červenec 2008 Ahoj. Jsem tu nový, snad jsem vybral správnou sekci pro položení svého dotazu. Pokud ne, prosím omluvte mne. Dost na to spěchám, protože jsem auto dnes přivezl pro přítelkyni a chci abych ji ho zítra večer uměl správně \"představit\". Rád bych se zeptal, zda a jak lze nastavit čas, po který je imobilizér po vypnutí motoru stále odblokovaný. Nemám vysledováno, jak dlouho je odblokovaný teď, ale po minimálně 45minutové návštěvě u přátel jsem dnes nasedl a nastartoval bez zadání kódu. Teď večer, kdy stálo auto několik hodin na zahradě, už bylo kód potřeba zadat, každopádně bych rád, aby se imibilizér zablokoval řekněme do 2-5ti minut po vypnutí motoru. Takže pokud mi někdo poradíte jak na to, předem děkuji. Další (vedlejší) dotaz je na existenci jakéhosi servisního kódu, který znají a používají mechanici. Jeden známý mechanik mi dnes tvrdil, že takový kód existuje, zloději ho prý běžně znají, takře imobilizér není při pokusu o krádež velkou překážkou. Je to tak? Díky, Jarda (budo) EDIT: dodávám, že je to 5-ti dvéřko, r-v- 94, 1,4 benzin. V dokumentaci v němčině je A4 s návodem k imobilizéru a podle obrázku je v našem autě panel \"ab Modeljahr 95\". [upravil dne 25.7.2008 budo] Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 25. červenec 2008 Odesláno 25. červenec 2008 No, vitej v klubu. Imobilizer se nijak nenastavuje aby se aktivoval v určitou dobu, prostě se aktivuje asi minutu po vypnutí motoru. Servisní kód si zadavaš sám pokud dáváš auto do servisu aby js nemusel mechanikovi řikat svuj normální kód, pak ho jednoduše zrušiš a použivaš svuj normalni kód. Jinak napiš co je to za auto, připadně si to dej do podpisu, pak hned každý ví o čem je řeč, tušim 306 ale nevim. Pokud projdeš forum, použiješ nahoře HLEDÁNÍ tak najdeš o imobilizeru spoustu věcí, i navody atd. I to že sa dá odpojit a auto zabezpečit jinak. K těm zlodějum, je to tak že si zloděj přinese svoji řidici jednotku a tu vymění, kód je zapsaný v ní, jinak to nejde. Pokud jde o 306 tak tady jsou v sekci návody manualy ke stažení - http://306.frikulin.com/ [upravil dne 25/7/08 Radek Hurvajz] Citovat
budo Odesláno 26. červenec 2008 Autor Odesláno 26. červenec 2008 Radku díky za odpověď. Hledání jsem použil ještě před položením dotazu. Nic z toho, co mne zajímá, jsem nenašel :-( Píšeš, že se imobilizér aktivuje zhruba po minutě od vypnutí motoru. Jak by se tedy dalo vysvětlit, že v tom našem autě to je řekněme po hodině? ..... Ne, že bych to stopoval ..... Uvítám jakékoliv tipy či připomínky. Citovat
PnR Odesláno 26. červenec 2008 Odesláno 26. červenec 2008 ja osobne mam chip, a tiez asi tak ze ked strcim kluc s chipom a skusim hned na to nastartovat s \'holym klucom\' tak je to v pohode.. moja rada: odblokuj, odpoj, a skus dat nejaky alarm s vlastnym imobilizerom (ak su na to financie) bude to najbezpecnejsie Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 26. červenec 2008 Odesláno 26. červenec 2008 Původně zaslal: budo Radku díky za odpověď. Hledání jsem použil ještě před položením dotazu. Nic z toho, co mne zajímá, jsem nenašel :-( Píšeš, že se imobilizér aktivuje zhruba po minutě od vypnutí motoru. Jak by se tedy dalo vysvětlit, že v tom našem autě to je řekněme po hodině? ..... Ne, že bych to stopoval ..... Uvítám jakékoliv tipy či připomínky. No je možné že je nastaveno automatické odblokování, to se dá nastavit, najdeš to v návodu. Jde o funkci která po odemčení auta umožní nastartovat do a ted nevim jestli 30sec nebo 1min bez zadání kodu, pokud do teto doby nenastartuješ tak musiš kod zadat. Citovat
Dave_k Odesláno 26. červenec 2008 Odesláno 26. červenec 2008 Původně zaslal: Radek Hurvajz Původně zaslal: budo Radku díky za odpověď. Hledání jsem použil ještě před položením dotazu. Nic z toho, co mne zajímá, jsem nenašel :-( Píšeš, že se imobilizér aktivuje zhruba po minutě od vypnutí motoru. Jak by se tedy dalo vysvětlit, že v tom našem autě to je řekněme po hodině? ..... Ne, že bych to stopoval ..... Uvítám jakékoliv tipy či připomínky. No je možné že je nastaveno automatické odblokování, to se dá nastavit, najdeš to v návodu. Jde o funkci která po odemčení auta umožní nastartovat do a ted nevim jestli 30sec nebo 1min bez zadání kodu, pokud do teto doby nenastartuješ tak musiš kod zadat. Jen doplním. Musí mít rádiový DO. Pokud má infra tak to nefunguje. Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 26. červenec 2008 Odesláno 26. červenec 2008 Původně zaslal: Dave_k Původně zaslal: Radek Hurvajz Původně zaslal: budo Radku díky za odpověď. Hledání jsem použil ještě před položením dotazu. Nic z toho, co mne zajímá, jsem nenašel :-( Píšeš, že se imobilizér aktivuje zhruba po minutě od vypnutí motoru. Jak by se tedy dalo vysvětlit, že v tom našem autě to je řekněme po hodině? ..... Ne, že bych to stopoval ..... Uvítám jakékoliv tipy či připomínky. No je možné že je nastaveno automatické odblokování, to se dá nastavit, najdeš to v návodu. Jde o funkci která po odemčení auta umožní nastartovat do a ted nevim jestli 30sec nebo 1min bez zadání kodu, pokud do teto doby nenastartuješ tak musiš kod zadat. Jen doplním. Musí mít rádiový DO. Pokud má infra tak to nefunguje. Pravda, to jsem zapoměl napsat, dík;) Citovat
budo Odesláno 26. červenec 2008 Autor Odesláno 26. červenec 2008 Tak DO nemám. Cápu-li dobře - dálkové ovládání.... Nemá to ani centrál (zatím)..... tak stále malá záhada... V návodu na http://306.frikulin.com/ ohhledně toho nic není :-( Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 26. červenec 2008 Odesláno 26. červenec 2008 Původně zaslal: budo Tak DO nemám. Cápu-li dobře - dálkové ovládání.... Nemá to ani centrál (zatím)..... tak stále malá záhada... V návodu na http://306.frikulin.com/ ohhledně toho nic není :-( No tak to asi bude s tim imobilizerem nějaká zahada, měl by to bloknout jak jsem psal výše, bud je nějakej divnej, nebo nevim, skus to ještě sledovat. Pokud to ale bude zlobit tak bych asi dal trochu pěněz do nějakýho jinyho zabezpečení, stejně je to pro zlost zadavat kod před startováním, třeba po nakupech po městě 20x vyťukavat, to bych to asi utrhnul:D [upravil dne 26/7/08 Radek Hurvajz] Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.