Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Ahoj lidi potřebuju vaší pomoc. Teče mi olej pravděpodobně z hadice od turba. Přístup k danému místu je ale moc těžkej. nevíte někdo jak se tam bez velkých obtíží probojovat a hadici vyměnit? Dík

Odesláno

kolko mas nabehane? Na mojom sa uz turbo menilo pri 80 000km, nastastie to bolo este v zaruke , zadara kus za kus, mozno prve kusy boli nepodarene , normalne mi je z toho zle ako to vsetko odchadza

inak repas takehoto turba, moze vyjst dako na 20 000 pocitam

[upravil dne 22.7.2008 denoo]

[upravil dne 22.7.2008 denoo]

Odesláno

Ahoj,

no me odeslo turbo nedavno po 57tis km a nakonec sem sehnal nove za 24tis( repas vyjde asi na 15tis, primo u Peugeotu je to 50tis za nove a 30 za repas) jenze ted sem byl na garanci po 60tis a pry z hadic turba zase prosakuje olej takze pujde na reklamaci:bacha Celkove jsem z toho auta taky zklamanej jak s tim jsou porad nejake problemy, takze sem se zarekl, ze jeste jeden problem a jde z baraku pryc:nevim jinak moc pekny auto a jezdi se s tim taky dobre, ale k cemu to kdyz to polovinu doby stoji.

Odesláno

Jinak se chci zeptat nejakeho odbornika, kdyz sem to auto kupoval tak mi v servisu rikali, ze potrebuje by-pass motoru, ze z nej tece olej. Od te doby uz bylo 3x v servise a zadny jiny servis se o tom nezminil. Je mozne, ze ten olej neunikal z toho by-passu, ale z turba? Pripadne je mozne, ze by to pripadne unikani oleje pres by-pass poskozovalo turbo?

Odesláno

Asi máš na mysli bypass intercoolera, ktorý sa zapína napr. pri vypaľovaní fapu. Proste ten stlačený teplý vzduch nejde cez medzichladič do sania ale obchádza ho a ide priamo. Ten olej by tam mal byť len z turba iný sa tam nemá ako dostať, takže áno po výmene turba by to malo prestať.

Odesláno

ja som nasiel poriadne stary olej v starteri, od doby ked odislo turbo, tam tam natieklo, tak som repasoval starter, plny oleja, nastastie starter 1500sk repas kompletny, povedal mi ale ze vsetko mam pekne suche tak nevie preco tam bol stary olej nateceny, no to jo kdysi odislo turbo, v peugeote vymenili sice turbo, ale to ze kde vsade vtedy ten olej natiekol sa uz nezaujimali, no a tuje vysledok, starter ...

Odesláno

No tak to chlape máš riadnu smolu. Toto keby som čítal pred kúpou, asi by som dvakrát porozmýšľal. Zatiaľ klopem na drevo všetko šlape ako má a to som druhý majiteľ a blížim sa ku 120t

[upravil dne 22.7.2008 AnotherOne]

Odesláno
Původně zaslal: AnotherOne

No tak to chlape máš riadnu smolu. Toto keby som čítal pred kúpou, asi by som dvakrát porozmýšľal. Zatiaľ klopem na drevo všetko šlape ako má.

njn, zlatá Croma, co :aut i když, ono to asi o moc lepší nebude, každý auto má svý mouchy. kdyby nemělo, výrobci by totiž chcípli hlady :roll

Odesláno

no smola to este nieje, lebo mam v podstate vymenene turbo,(dufam ze to uz je daky novsi typ turba) erg ventil, to menil majitel predomnou (v ramci zaruky), ja co mam auto zatial len starter repasoval, , za bagatel, takze to je v pohode. No neratam tradicnu chybu servo riadenia, chvenie na volante pri parkovani, ale neriesim zatial, olej neunika , takze je to ok.

Tiez zatial ide afto ako ma, dufam ze aj pojde..

Odesláno
Původně zaslal: minimaxa

No tak to chlape máš riadnu smolu. Toto keby som čítal pred kúpou, asi by som dvakrát porozmýšľal. Zatiaľ klopem na drevo všetko šlape ako má.

njn, zlatá Croma, co :aut i když, ono to asi o moc lepší nebude, každý auto má svý mouchy. kdyby nemělo, výrobci by totiž chcípli hlady :roll

:D Asi vieš svoje keď chceš ďalšieho taliana :super

Odesláno

minulý týden jsem byl pro 307SW 2.0HDi 100kw, než jsme dorazili domu, tj nějakých 70km rozsvítila se nám naše důvěrně známá kontrolka \"antipoll.... faul...\" = fakt pežo nebrat! na to bych už neměl nervy :D

Odesláno

minulý týden jsem byl pro 307SW 2.0HDi 100kw, než jsme dorazili domu, tj nějakých 70km rozsvítila se nám naše důvěrně známá kontrolka \"antipoll.... faul...\" = fakt pežo nebrat! na to bych už neměl nervy :D

To ako na novom? To je fakt v pr.eli.

[upravil dne 22.7.2008 AnotherOne]

Odesláno

Asi máš na mysli bypass intercoolera, ktorý sa zapína napr. pri vypaľovaní fapu. Proste ten stlačený teplý vzduch nejde cez medzichladič do sania ale obchádza ho a ide priamo. Ten olej by tam mal byť len z turba iný sa tam nemá ako dostať, takže áno po výmene turba by to malo prestať.

Tak to nevim jaky by-pass, me rekli akorat by-pass motoru , jinak soucastka asi za 3tis a ze z toho unika olej a ze pry je to u HDI casta porucha, ale vzhledem k tomu, ze uz se o tom nikdo jiny nezminil a to to bylo na velke garancce tak premyslim, jestli ten olej neunikal prave z puvodniho turba? Na te garancce mi naopak rekli, ze u toho noveho turba a ted cituji:) \"unik oleje z hadic turba-turbo propousti olej\" a ze pry mam kontrolovat spotrebu oleje:grr tak by me zajimalo, jak dlouho se s tim da jezdit nez to odejde uplne? Potreboval bych, aby to vydrzelo aspon do 17.srpna a pak to dam reklamovat, bohuzel bude auto zase 30dni stat:grr

Odesláno

Jo ja bych rad, ale potreboval bych s tim jeste najet 1000km.

A co myslite s tim by-passem? Me totiz odeslo to turbo po 2000km co sem to koupil a zajimalo by me, jestli je to neco o co se muzu dyztak oprit pokud bych chtel potom puvodnim majiteli aby se ne ta oprave podilel, protoze ta porucha musi byt na aute uz v dobe kdy sem to auto kupoval a timhle zpusobem bych to mohl dokazat.

Odesláno
Původně zaslal: denoo

mame v rodine fiat bravo 1,9td 74kw , 269 000km najazdene, mame ho uz dlho, od 100 000km ked malo nabehane, stale jedno a to iste turbo a stale ide uplne bez problemov. 407 :xvul

Mám televizor TESLA COLOR 110 z roku 1984-a taky bez problémů, proč si někdo kupuje nějakou jinou?

Stejný motor má Ford (FOCUS+MONDEO)a CITROEN. To jsou ale hlupáci, cpát takový motor do svých aut. Měli tam dát FIAT!!!

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...