Mahel Odesláno 17. červenec 2008 Odesláno 17. červenec 2008 Uz mam zalozeni jeden dotaz o LPG TU ale myslim si ze temu SERVIS cita viac ludi Tak sa spitam este raz. Sory:xvul Tak na slovensku mame LPG osial tak mam par otazok. Ake mate skusenosi s LPG na 306-kach ? Ake su na 306-kach vihody a nevihody ? Co ma caka a neminie prerobenim auta na LPG? Ake bivaju problemy? Mate niekto nejake foto nadrze v kufri ze ako to tam vizera tak sem hodte foto dik. [upravil dne 17.7.2008 Mahel] Citovat
Guest Mag Odesláno 17. červenec 2008 Odesláno 17. červenec 2008 Sice nemám 306ku ale myslím si že LPG má kromě zákazu parkování v podzmních garážích při dnešních cenách jenom výhody. Dnes snad už každá trochu solidní firma ti namontuje a vyřídí všechny papíry okolo. Mně to komplet stálo cca 30000,- a vrátí se mi to při dnešních cenách asi za tři roky. Auto jede tak že nepoznám jestli jedu na plyn nebo benzin. Nic neřeš a jdi do toho. Jenom si na to vyber slušnou firmu. Citovat
PnR Odesláno 17. červenec 2008 Odesláno 17. červenec 2008 hm mozno troska odveci ale ako to mate vy cesi s lpg? ake su na to zakony ktore auta mozu a ktore nie? pretoze mozno by nas vyslo lacnejsie si to ist dat spravit ku nam a potom to uz len nejak skusit zapisat na svk, kedze sme v unii a btw vraj az 50% aut s lpg to ma nacierno Citovat
Ferry Odesláno 17. červenec 2008 Odesláno 17. červenec 2008 u nas se delaj auta v ramci hromadnych (zapis do TP za 50Kc ) a nebo individualnich prestaveb ( prez zkusebnu Dekra cca 10 000Kc za kompletni zkousku ) a neni v tom zadny problem podrobneji zde http://www.calpg.cz/vismo/dokumenty2.asp?id_org=600161&id=1027&p1=1005 [upravil dne 17/7/08 Ferry] Citovat
PnR Odesláno 17. červenec 2008 Odesláno 17. červenec 2008 tak to mate potom podobne.. az na to ze asi v tej hromadnej prestavbe mate omnoho viac aut ako my.. u nas to su len skodovky + nejake dalsie dokopy asi 20.. a predsa len tych 10k celkom dokaze predrazit stavbu Citovat
Georginho_cz406 Odesláno 18. červenec 2008 Odesláno 18. červenec 2008 Zkus se tedy podívat, jestli není v rámci ČR v hromádných přestavbách zahrnutá i 306tá s tvým motorem...Pak by asi nebyl problém nee? Citovat
Guest Lubk0 Odesláno 18. červenec 2008 Odesláno 18. červenec 2008 No ja neviem, ja uz som od toho nejako odpustil Chcel som to dat spravit, a aj sme sa tu v jednom vlakne o tom celkom vadili, ale nakonec nikto mi nenapisal firmu co by mi v siroke podstate dala lepsi cenu. Cena prerabky 306 na LPG, u obycajneho motoru 1.4 stoji neco medzi 40 az 45 000Sk. S tym ze v cene je uz aj zapis do TP. Rozne Firmy ponukaju LPG za lacno, nakonec vsak zistis ze ked chces ukazovatel kolko plynu mas v nadrzi + 2000Sk, ked chces automaticky spinac ze ako sa auto ohreje, prekopne to na plyn + 2000Sk atd.... Pri mojich poctoch a cene benzinu, by sa mi to vratilo za 2 - 3 roky. Ale to je uz dlha doba aj na mna... Ktovi co bude za tri roky... A kazdy rok s tym chodit na kontrolu, a davat tym svinam nenazranym uplatky aj ked tomu nic neni ... Co sa toho tyka, tak do kufra by som to asu nedaval... Vecsina mi odporucila, ze robia aj vonkajsiu diskovu nadrz na podvozok, tj do drziaka rezervy, s tym, ze to tam nejak namachlej napevno aj s nejakou ochrannou mrezou, a rezervu by sis musel vozit v kufru, co neni zas tak strasne. Kazdopadne lepsie ako tam mat plynovu nadrz. Citovat
zelpol Odesláno 18. červenec 2008 Odesláno 18. červenec 2008 Chalani ja mam 406 1,8 16v splynovac Tartariny vstrek. V prvom rade si dajte urobit splynovac v solidnej fyrme. Nie ako ja idiot. Bol som pazravy na 10000,-Sk navyse a ty curaci v Pezinku mi to cele domrdali a teraz neviem co s autom. Inac ak si to date urobit odbornikom, jazdenie je jedna basen. 1l plynu 16,00 Sk,- A rizdiel nieje vo vykone citit. Citovat
lipnicak Odesláno 18. červenec 2008 Odesláno 18. červenec 2008 Zdravim LPG se vyplatí pokud jezdíte ročně od 25t km víc a uvažujete, že auto budete provozovat minimálně 4-6 let. U nás (CZ) přestavba vyjde na 306 od 18 000 jednobod až 38 000 vícebod. Při přepočtu Sk na Kč to asi vyjde na stejno, kde se to montuje. Problém je spíš v přihlášení přestavby do TP. Podle posledních informací se mají, nebo spš už se registrují nádrže. Posílá se to někam na Prágl a tam se to eviduje.. Zas někdo dostal funkci a vymyslel lejstro. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.