marčelino7 Odesláno 14. červenec 2008 Odesláno 14. červenec 2008 Ahoj všem právě jsem se vrátil z dovči ve Španělsku a i přes to že jsem měl zkontrolovanou a doplněnou klimu mě v těch nej vedrech zradila po asi 700 km mi přestala jít a po odstavení auta cca 2 hod znova jela ale už ne na plný výkon jen slabě vůbec nebyla schopná to auto ochladit z výduchů šel jen vlažný vzduch Nemůže mi někdo říct co se mohlo stát ?? klíňák ok díky všem za rady Citovat
subin Odesláno 14. červenec 2008 Odesláno 14. červenec 2008 Únik chladícího média,tím bys měl začít,pak něco v elektroinstalaci;) Citovat
DanculD Odesláno 14. červenec 2008 Odesláno 14. červenec 2008 Unik chladiva alebo kompresor. Ale tipujem ten unik. Holt, veci sa poseru vzdy ked ich najviac potrebujes. Citovat
m!lan Odesláno 30. červenec 2008 Odesláno 30. červenec 2008 Nazdar chlapi. Nechcel som tu zakladat nove vlakno a tak pisem vlastne podobny problem s klimu sem. Prestala mi fungovat klimatizacia. Nie uplne, chladi, ale starsne slabo. Z vyduchov pri spolujazdcovi este ako tak chladny vzduch ide, ale na vodica, takmer vobec. Dal som aj vymenit medium v celom systeme, ale to nepomohlo. Technik mi nevedel povedat cim to moze byt, lebo som nebol v servise Peugeot. Dufam, ze neodisiel kompresor, lebo je to ina palka. Ak mate niekto skusenost, tak skuste poradit. Dakujem. Citovat
janou Odesláno 30. červenec 2008 Odesláno 30. červenec 2008 Keď dáš ručne ventilátor na maximum ,fúka dostatočne? Ak nie skús pozrieť peľový filter ,ja som ho mal úplne zanesený . Citovat
m!lan Odesláno 30. červenec 2008 Odesláno 30. červenec 2008 Ventilator fuka dostatocne a pelovy filter je po vymene. Problem je niekde v klimatizacnej sustave, len neviem kde??? Hlinikova trubka, ktora ide k vyparniku do interieru je len slabo vychladena. Este by som mal dotaz, ked zapnete klimu, roztoci sa vam ventilator na chladicoch na vyssie otacky alebo ide stale rovnako? Lebo mne sa toci stale, aj ked nemam zapnutu klimatizaciu a ked ju zapnem, tak sa otacky nezmenia. Klima je manualna, nie automat. Za kazdu radu dakujem [upravil dne 30.7.2008 m!lan] Citovat
marisw Odesláno 31. červenec 2008 Odesláno 31. červenec 2008 Původně zaslal: m!lan Nazdar chlapi. Nechcel som tu zakladat nove vlakno a tak pisem vlastne podobny problem s klimu sem. Prestala mi fungovat klimatizacia. Nie uplne, chladi, ale starsne slabo. Z vyduchov pri spolujazdcovi este ako tak chladny vzduch ide, ale na vodica, takmer vobec. Dal som aj vymenit medium v celom systeme, ale to nepomohlo. Technik mi nevedel povedat cim to moze byt, lebo som nebol v servise Peugeot. Dufam, ze neodisiel kompresor, lebo je to ina palka. Ak mate niekto skusenost, tak skuste poradit. Dakujem. tu nebude problem ani s chladivom ani s kompresorom... tipujem to na mechanicky problem vo vyduchoch.. [upravil dne 31/7/08 marisw] Citovat
Ticcino Odesláno 31. červenec 2008 Odesláno 31. červenec 2008 Původně zaslal: m!lanEste by som mal dotaz, ked zapnete klimu, roztoci sa vam ventilator na chladicoch na vyssie otacky alebo ide stale rovnako? Lebo mne sa toci stale, aj ked nemam zapnutu klimatizaciu a ked ju zapnem, tak sa otacky nezmenia. Klima je manualna, nie automat. Za kazdu radu dakujem No, já když mám vypnutou klimatizaci, tak se většinou ventilátor netočí vůbec. To už musím chvíli stát ve vedru. Po zapnutí klimatizace se větrák točí. Nezaregistroval jsem, že by měl nějaké vyšší otáčky ve chvíli, když je zapnutá klima plus by se měl otáčet i bez klimy. (to je kostrbatě napsaná věta, ale chápeš, co jsem chtěl říct) Ale je pravdou, že jsem to nijak zvlášť nezkoumal. Citovat
m!lan Odesláno 31. červenec 2008 Odesláno 31. červenec 2008 tu nebude problem ani s chladivom ani s kompresorom... tipujem to na mechanicky problem vo vyduchoch.. [upravil dne 31/7/08 marisw] Skusim to teda inac. Vo vyduchoch problem nebude, mne vzduch z vyduchov prúdi, len nie je ochladeny, lebo nemam ochladeny ani vyparnik. Ak by bol niekto ochotny, tak by mi mohol na svojom vozidle zistit niektore skutocnosti. Ked sa postavim pred vozidlo a otvorim motorovy priestor, tak na lavej starne (aj ked je to fakticky prava strana auta, ale aby sme sa rozumeli) su trubky chladiaceho systemu, ktore idu od kompresora k vyparniku, ktory sa nachadza v interieri. Ja si myslim, ze ked je zapnuta klima tak ta hrubsia trubka, ktora ma na sebe este taky hlinikovy valec, ktory neviem co je, musi byt ale fest studena, no a ja ju mam len slabucko vychladenu. To je jedna vec a este by som chcel vediet, ci sa vam takmer hned zohreje trubka, co ide na kondenzator (to je ten chladic) a je to ta trubka co je vyssie od zeme. Za odpovede dakujem.....zdarec.... [upravil dne 31.7.2008 m!lan] Citovat
Ticcino Odesláno 31. červenec 2008 Odesláno 31. červenec 2008 Zkusím to vyzkoušet zítra, až pojedu do práce. Snad nezapomenu... Citovat
m!lan Odesláno 31. červenec 2008 Odesláno 31. červenec 2008 Původně zaslal: Ticcino Zkusím to vyzkoušet zítra, až pojedu do práce. Snad nezapomenu... Vopred dakujem.....Este ma napadlo, ze ci nemozem mat poruchu v redukcom ventily, ak nepracuje spravne, len neviem, kde sa nachadza a ak su na nom nejake nastavovacie prvky, tak by som sa pokusil ich zmenit. No chytam sa uz vsetkeho. Teraz to neber ako otazku na teba. [upravil dne 31.7.2008 m!lan] Citovat
Ticcino Odesláno 1. srpen 2008 Odesláno 1. srpen 2008 Mmm, tak cestou do práce jsem zapomněl. Bylo relativně chladno a klimu jsem nepouště. Tak vydrž do odpoledne, až pojedu zpět. To bych zapomenout neměl. Venku bude 32 a v autě tak 80 Citovat
Ticcino Odesláno 1. srpen 2008 Odesláno 1. srpen 2008 No to jsem si teda dal. Ta trubka, ne které je onen válec (kterej asi bude expanzní nádoba) byla ledová jako sviňa. Ještě teď mě brní prsty. Ta druhá, nevím, asi byla vlažná. Po tom mrazivém šoku jsem to nebyl schopen moc identifikovat... Takže bych to tipoval, že ti buďto uniklo chladivo nebo nefunguje kompresor... Citovat
m!lan Odesláno 2. srpen 2008 Odesláno 2. srpen 2008 Tak to som ti nechcel sposobit, takyto sok, ale dakujem, teraz uz len verim, ze to bude len ten unik chladiva a nie vadny kompresor, lebo to by som len tak nerozchodil, novy stoji 26tis. V sterdu idem do servisu, ak zistia cim to je, tak dam vediet, ako to dopadlo. Vdaka zatial. Citovat
m!lan Odesláno 7. srpen 2008 Odesláno 7. srpen 2008 Takze sa hlasim so spravou, ako som slubil. Problem sa vyriesil, teda so servisakom sme ho vyriesili . Na vine bol unik chladiva cez napustacie ventily chladiaceho systemu, vymena za nove a vsetko ide ako ma. Som rad, ze sa to poriesilo a ze to nebol ziadny vazny problem. Dakujem za pomoc vsetkym zainterosovanym...... [upravil dne 7.8.2008 m!lan] Citovat
Ticcino Odesláno 8. srpen 2008 Odesláno 8. srpen 2008 Tak to je dobře, že to nebyl kompresor. Ať jezdí. [upravil dne 8.8.2008 Ticcino] Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.