Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

Zdravim,prosim o radu.mam 406 HDi 12/2000,110PS.nechapem preco,ale mam pocit,akoby niekedy netlacilo turbo,alebo z nejakeho dovodu upadal vykon..raz zatiahne ako tank,potom sa sprava ako suchy diesel..kde by som mal hladat chybu? auto ma najazdene 120tis.dakujem za vsetky rady:bojim

Odesláno

tam moze to byt solenoidovy ventil, co ovlada klapku turba.. je to pomerne casta zavada... rovnaky ventil je aj na ovladanie EGR.. skus prehodit hadicky a konektory a uvidis ci sa to zlepsi..., jasne, ze pricinou moze byt aj samotne turbo, lae skusil by som najprv tie ventily...

Odesláno
Původně zaslal: martinbednar

aku chybu si ty mal?neskusal,ako sa cisti?

Sundáš airbox (tam co je vzduchovej filtr) a tam co vede ten plochej konektor je váha vzduchu. Tu protříkneš čističem brzd, necháš trochu \"oschnout\" a zase zaděláš, toť celé. Hlavně na ni nešahej a neflákni s ní.

Odesláno

neakceleruje auto tak ako by malo... turbo musi na repas, tak pockam ete 5000 km.. kedy mam dalsiu vymenu oleja a dam turbo repasovat, inac navod ako sa cisti vaha je aj tu na fore.. skus pohladat ( vlavo hore je hladanie) ale v skratke.. odpojis vahu od boxu na vzduch. filter odpojis konektor a vahu vyberies, vatovou tycinkou namocenou v liehu prip. tenkym stetcom pekne vycistis tu mriezku na vahe a tie cidla, len opatrne, aby si nieco nezlomil a je to...

Odesláno

hm.. tak mozno je pes zakopany niekde inde.. kazdopadne sa spravi ten test a budem mudrejsi.. mozno je pes zakopany niekde inde.. auto aj tak slape tuti fruti.. tak s tym neako velmi neponahlam..., kto sa v nom viezol, tak kazdy pochvaloval... mozno je to len moja blbost, ze malujem certa na stenu, no uvidime...:roll

Odesláno

ved hej,ja som mal pred tym 5 rokov 406 Hdi 90PS,mal som ju 5 rokov,a okrem udrzby som na nej nerobil nic..az pak totalka:(a teraz som zohnal tohto,a mrzi ma na nom tato vec..dufam ze to bude tou vahou,teraz som pozeral,iba cez filter lebo nemam torx srobovak,a zdala sa mi dost spinava,nejake chlpky male a prach..tak skusim vycistit a uvidim..mam pouzit len ten lieh a spajdlou,alebo aj nejaky sprej?

Odesláno
Původně zaslal: martinbednar

ved hej,ja som mal pred tym 5 rokov 406 Hdi 90PS,mal som ju 5 rokov,a okrem udrzby som na nej nerobil nic..az pak totalka:(a teraz som zohnal tohto,a mrzi ma na nom tato vec..dufam ze to bude tou vahou,teraz som pozeral,iba cez filter lebo nemam torx srobovak,a zdala sa mi dost spinava,nejake chlpky male a prach..tak skusim vycistit a uvidim..mam pouzit len ten lieh a spajdlou,alebo aj nejaky sprej?

Jak jsem už psal, ta má se už 280 000 km (co je auto u nás) při každé vyměně oleje a filtrů jen prostříkne čističem brzd a no problema :super

• O 1 měsíc později...

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...