Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

asi máš NEW v naftě tak jsem našel obr v serviceboxu.Je to pod poz 15 nádržka na aditiva

Odesláno

Koukni zespodu auta pod LZ sedadlo. Nádržka na aditivum je tam přidělaná, poznáš to hned, že je tam něco jakoby navíc, je placatá, má asi 5 litrů a zezadu (auta) má konektor.

Může být i u modelu 2,0. Zítra, jestli nezapomenu, dám fotku 406 s aditivem a bez aditiva (máme ve firmě obě).

Odesláno
Původně zaslal: f3Rd@

Jen jediny dotaz. O jakem aditivu se tu k certu bavime? :myslim

Ide o aditívum, ktoré sa automaticky primiešava do nafty v nádrží kvôli lepšiemu spaľovaniu sadzí vo FAP filtri.

Odesláno

Filtr by se měl sám čistit při jízdě nad 60 km a delší snad než 10 minut nebo tak nějak. Když se dosáhne provozní teploty, tak se to tam začně spalovat a tím se filtr čistí.

Taky se to dělá přes diagnostiku. To se motor vytočí sám na 4000 ot pak to spadne asi na 2000, pak zas na 3000 a pak je to asi hotový, ale to musejí udělat v Peugeotu.

Pokud tohle nepomůže, tak ti zbývá buď nový za ranec nebo repas z Peugeotu asi za 7000 Kč.

Taky jsem se někde dočetl, že to někdo čistí WAPkou, ale to ti neporadím!

Odesláno

pockaj pockaj,ted jsem zmateny.Ja tam fap mam a potrebuji jen zjistit jestli jde videt hladina toho aditiva.A to jsou pravdepodobne auta s fapem a bez neho.Nepletu-li se.

Odesláno
Původně zaslal: brslen

kveton-no mi to pipne na palubce zacne blikat oranzova kontrolka a asi po 3 az 5 minutach to zhasne.Me asi jebne z toho filtru.

Původně jsi se ptal, kde se ukrývá nádobka. Kdyby ses rovnou zeptal na to, co Tě trápí...

Co Ti to vlastně hlásí?

- málo aditiva?

- ucpaný filtr?

- jiná závada? (měl jsem poruchu čidla diferenciálního tlaku, taky to něco hlásilo)

Až to budeš vědět, tak můžeš uvažovat, zda dolít, vyměnit, čistit, anebo vyměnit čidlo.

PS já mám repasovaný filtr, funguje normálně.

Odesláno

ale ta nadobka mi taky bodne aspon vim kde je.Nevim jak vypadaji jednotlive kontrolky ale myslim ze to je filtr.I na displeji to pise neco o praktice filter nebo tak nejak.Asi tu kontrolku vyfotim a dam ji tady.

Odesláno

Jestli to blika, tak by to mohl být přicpaný FAP. ta kontrolka vypadá jako katalyzátor s takovejma tečkama uvnitř.

Mě svítí pořád a hlásí mi to \"DIESEL ADITIVE MINIMUM LEVEL\" a to znamená, že tam nmám aditivum.

Fyzicky se nachází na výfukovým potrubí v místě, kde je katalyzátor a věř mi, že ho nepřehlídneš!!! :D

Je to takový bago a část je FAP a část katalyzátor

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...