Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

Takže si někde stopneme EDISONA když mu tolik záleží na dodržování předpisů a prolezem mu auto komplet od VINu až po žárovky a budem si dělat svou práci tak jak ji umíme.....Takové kecálky miluju.....Pojď si to na měsíc skusit a uvidíme jak to budeš řešit ty.....Myslím že bys vydržel pár dní...Možná u šéfa bys byl ten dobrý ale u kolegů bys asi moc kamarádů neměl a věř tomu že vše je jen dočasné a první menší problémek a už by o tebe ani nezakopl ani ten šéf u kterého bys mohl být populární.:cool:

Odesláno
Původně zaslal: Qweer

Takže si někde stopneme EDISONA když mu tolik záleží na dodržování předpisů a prolezem mu auto komplet od VINu až po žárovky a budem si dělat svou práci tak jak ji umíme.....Takové kecálky miluju.....Pojď si to na měsíc skusit a uvidíme jak to budeš řešit ty.....Myslím že bys vydržel pár dní...Možná u šéfa bys byl ten dobrý ale u kolegů bys asi moc kamarádů neměl a věř tomu že vše je jen dočasné a první menší problémek a už by o tebe ani nezakopl ani ten šéf u kterého bys mohl být populární.:cool:

Jen počkej, až by dal pokutu šéfovýmu synovi nebo jinýmu příbuznýmu - to by rychle skončil s oblibou i u šéfa. :D:aut

Teď si dělám srandu, já nedělám rozdíly v příbuzných policajtů a \"obyčejných\" lidech, ale i takhle to u policie na mnoha místech chodí. ;)

Odesláno
Původně zaslal: Stifler

Původně zaslal: Edison

Já taky dával příklad, co by se asitak dalo asi řešit jen domluvou a jasně říkám, že ne za vše musí být hned pokuta...

No, tak zrovna ten Tiburon byl příklad toho, za co se pokuta neudělila a šmitec!!! :roker

Hmmm.. tak to mi přijde jako těžká nespravedlnost, když jsme u toho. U toho vozu byl porušen nejmíň jeden předpis a to vědomě a záměrně. Zato když si kolega nedopatřením při dávání blinkru zhasl hlavní světla tak jste (myšleno PČR) skásli o prachy i o body. A to nešlo ani o zapomenutí. Proto tu jsou pravidla a zákony, aby na občany bylo z pohledu práva a trestu pohlíženo stejně... Jak vidno, jsme si všichni rovni, jen někteří jsou si rovnější... A koukám, že dnes to platí mnohem více, než kdysi...

Odesláno

Já taky dával příklad, co by se asitak dalo asi řešit jen domluvou a jasně říkám, že ne za vše musí být hned pokuta...

No, tak zrovna ten Tiburon byl příklad toho, za co se pokuta neudělila a šmitec!!! :roker

Hmmm.. tak to mi přijde jako těžká nespravedlnost, když jsme u toho. U toho vozu byl porušen nejmíň jeden předpis a to vědomě a záměrně. Zato když si kolega nedopatřením při dávání blinkru zhasl hlavní světla tak jste (myšleno PČR) skásli o prachy i o body. A to nešlo ani o zapomenutí. Proto tu jsou pravidla a zákony, aby na občany bylo z pohledu práva a trestu pohlíženo stejně... Jak vidno, jsme si všichni rovni, jen někteří jsou si rovnější... A koukám, že dnes to platí mnohem více, než kdysi...

Poslední věc, kterou k tomuhle tématu řeknu je to, že já pokuty za světla a pásy neuznávám, to už beru fakt jako \"buzeraci\" občanů a podle toho za to pokuty nedávám. Je jen na mě, abych se rozhodl, jestli postačí domluva nebo udělim pokutu, tak mě nepoučuj, kdy a za co ji mam dát a za co ne. :bacha

[upravil dne 17/7/08 Stifler]

Odesláno

Jen počkej, až by dal pokutu šéfovýmu synovi nebo jinýmu příbuznýmu - to by rychle skončil s oblibou i u šéfa. :D:aut

Teď si dělám srandu, já nedělám rozdíly v příbuzných policajtů a \"obyčejných\" lidech, ale i takhle to u policie na mnoha místech chodí. ;)

Děláš policajta pro známý? Pro šéfa? Pro právo? Pro víru v Boha, nebo cokoli jiného?... Podle mých zkušeností to jde vždy jen pro jedno...

A k mý kontrole: Nedělej ji podle toho, jak umíš, ale jak je v pravidlech, ju? ;-) I to se může mnohdy naprosto odlišovat.. V dobrém i ve špatném...

Nevyzívej mě k něčemu, co dělat nechci, proto to dělat nebudu. A jestli se Ti ta práce zdá náročná, až tak, že nemůžeš teda dbát o dodržování práva, tak bys to fakt raději dělat neměl.

[upravil dne 17.7.2008 Edison]

Odesláno

vážně bych tě chtěl vidět na našem místě....ale popravdě řečeno otravovat slušné lidi skrz to že si zapomene zapnout světla......to mi zase až tak na srdci neleží, radši budu řešit týpka co zmlátil svou ženu že mu neudělala večeři...:bacha
Odesláno
A k mý kontrole: Nedělej ji podle toho, jak umíš, ale jak je v pravidlech, ju? ;-) I to se může mnohdy naprosto odlišovat.. V dobrém i ve špatném...
Já ti nekecám do toho jak máš dělat svou práci tak ty nám nekecej do toho jak ji máme dělat mi....Pokud vím tak výši společenské nebezpečnosti a to je v přímé úměře s výší pokuty určuje policista sám podle toho jak uzná za vhodné...Ať už se ti to líbí nebo ne je to tak a ty s tím nic nenaděláš...Když už si takový puntičkář na dodržování zákonů tak proč neděláš pod státem?Si asi myslíš že lidi jsou stroje a jsou neomylní a že se musí za každou cenu sekrovat..Každý má své starosti a stane se že čas od času na něco zapomene(myslím třeba ty světla)tak to ti fandím ale myslím že bys to nevydržel ani den.
Odesláno

vážně bych tě chtěl vidět na našem místě....ale popravdě řečeno otravovat slušné lidi skrz to že si zapomene zapnout světla......to mi zase až tak na srdci neleží, radši budu řešit týpka co zmlátil svou ženu že mu neudělala večeři...:bacha

To Ti schvaluji. Naprosto... Jen dodám že to taky může být týpice, co křáchla manžela, protože nechtěl jíst... Ale to je fuk.

A opakuji, že já mám práci, která mě baví, naplňuje (i svými výsledky), tak nevím, proč bych měl dělat něco, co by mě vrcholně lezlo krkem. Byl bych buďto znuděný, nebo nechutně buzeerantský, případně obojí... policajt... A to můžu mít psychotesty nejlepší na světě. Prostě by mě to nebavilo. Nechám to raději těm, jimž jde o to právo, který to ještě k tomu baví. Ale zasejen výhradně obojí.

Odesláno

Já ti nekecám do toho jak máš dělat svou práci tak ty nám nekecej do toho jak ji máme dělat mi....Pokud vím tak výši společenské nebezpečnosti a to je v přímé úměře s výší pokuty určuje policista sám podle toho jak uzná za vhodné...Ať už se ti to líbí nebo ne je to tak a ty s tím nic nenaděláš...Když už si takový puntičkář na dodržování zákonů tak proč neděláš pod státem?Si asi myslíš že lidi jsou stroje a jsou neomylní a že se musí za každou cenu sekrovat..Každý má své starosti a stane se že čas od času na něco zapomene(myslím třeba ty světla)tak to ti fandím ale myslím že bys to nevydržel ani den.

Policista nic neurčuje ze své vůle, ale na základě skutku a ZÁKONA. ;-)

Dělal jsem pod státem.. A mám na víc, než dlat pod státem. Dělám pro lidi... :-)))) Jinak s tím, abych Ti nekecal do práce jsi kapku ustřelil. Pořád je to o tom, že jako veřejný činitel jsi prostě zákony svázán, takže ne jak Ty si usmyslíš, ale jak Ti zákon dovoluje a nařizuje. A jestli je to v rozporu s Tvým přesvědčením, taky podstatný důvot tu práci nedělat raději vůbec. Jinak máš naprostou pravdu, že lidi nejsou stroje. Proto i stroje jsou omylné, protože je sestrojili omylní lidé. :-) Jen jsem zvědav, jak se budeš zastávat někoho, kdo Ti v důsledku svého omylu, neho toho, že neměl svůj den způsobí třeba nějaký vážný úraz... Bože.. to nepřeju nikomu...

Odesláno
Původně zaslal: EdisonA opakuji, že já mám práci, která mě baví, naplňuje (i svými výsledky), tak nevím, proč bych měl dělat něco, co by mě vrcholně lezlo krkem. Byl bych buďto znuděný, nebo nechutně buzeerantský, případně obojí... policajt... A to můžu mít psychotesty nejlepší na světě. Prostě by mě to nebavilo. Nechám to raději těm, jimž jde o to právo, který to ještě k tomu baví. Ale zasejen výhradně obojí.
Teď sis na to odpověděl ůplně sám....Ty to dělat necheš ale po nás to vyžaduješ....Mě má práce baví protože si myslím že můžu lidem pomoct ale jak jim pomůžu tím že budu(nechutně buzeerantský)jak píšeš ty to teda nevím.Nemá to cenu řešit stejně se tím nic nezmění..Ty si myslíš své já taky a tak to nejspíš zůstane...Jen sem ti chtěl vysvětlit závažnost situace ale jak vidím nemá to cenu.Asi ti je jedno jestli tě zastaví hodný nebo zlý policista. Až ti někde na ulici zachrání zuby tak si myslím že budeš na věc pohlížet z jiného úhlu ale tady se to nezmění.Zbytečně si jen krátím spánek.Čau.;)
Odesláno

Původně zaslal: EdisonA opakuji, že já mám práci, která mě baví, naplňuje (i svými výsledky), tak nevím, proč bych měl dělat něco, co by mě vrcholně lezlo krkem. Byl bych buďto znuděný, nebo nechutně buzeerantský, případně obojí... policajt... A to můžu mít psychotesty nejlepší na světě. Prostě by mě to nebavilo. Nechám to raději těm, jimž jde o to právo, který to ještě k tomu baví. Ale zasejen výhradně obojí.
Teď sis na to odpověděl ůplně sám....Ty to dělat necheš ale po nás to vyžaduješ....Mě má práce baví protože si myslím že můžu lidem pomoct ale jak jim pomůžu tím že budu(nechutně buzeerantský)jak píšeš ty to teda nevím.Nemá to cenu řešit stejně se tím nic nezmění..Ty si myslíš své já taky a tak to nejspíš zůstane...Jen sem ti chtěl vysvětlit závažnost situace ale jak vidím nemá to cenu.Asi ti je jedno jestli tě zastaví hodný nebo zlý policista. Až ti někde na ulici zachrání zuby tak si myslím že budeš na věc pohlížet z jiného úhlu ale tady se to nezmění.Zbytečně si jen krátím spánek.Čau.;)
Požaduji, abyste dělali to, pro co tam jste. Nic víc, nic míň! Já dělám práci, na kterou jsem se dal stejně, jako mnoho dalších v této zemi. A vy jako nemůžete? Nebo nechcete? Nebo já nevim co... Ano, je mi fuk, jestli mě zastaví hodný nebo zlý policista. Pokud budou oba postupovat podle předpisů, nemám se čeho bát. Přístupem \"stejně se tím nic nezmění\" se tím fakt nic nezmění. Vyžadováním dodržování předpisů (od čehož tu vlastně policie je, pokud vím) a trestáním zejména úmyslných porušení se snad něčemu pomoct dá... Ať už více, či méně. Ale i kdyby naprosto minimálně, pak to smysl podle mě má.
Odesláno

................ Policista nic neurčuje ze své vůle, ale na základě skutku a ZÁKONA. ;-) ....................

Zákon dává policistovi možnost volby, např. § 22 odst. 1 písm. l) zákona č. 200/1990 Sb., o přestupcích, který mi umožňuje jako policistovi zvolit, jakou sankci udělim. je tam rozmezí 0 - 2000,- Kč (tou nulou rozuměj domluvu, a je jen na mě jestli mu domluvim, dám pokutu 100,- Kč, 500,- Kč nebo třeba i 2000,- Kč - vše je závislé na konkrétních okolnostech a konkrétnim přestupku, takže nepiš tady, že policista nic neurčuje ze své vůle!!!

Odesláno

................ Policista nic neurčuje ze své vůle, ale na základě skutku a ZÁKONA. ;-) ....................

Zákon dává policistovi možnost volby, např. § 22 odst. 1 písm. l) zákona č. 200/1990 Sb., o přestupcích, který mi umožňuje jako policistovi zvolit, jakou sankci udělim. je tam rozmezí 0 - 2000,- Kč (tou nulou rozuměj domluvu, a je jen na mě jestli mu domluvim, dám pokutu 100,- Kč, 500,- Kč nebo třeba i 2000,- Kč - vše je závislé na konkrétních okolnostech a konkrétnim přestupku, takže nepiš tady, že policista nic neurčuje ze své vůle!!!

Takže jednomu, co úmyslně namontuje na auto něco špatně pokutu nedáš a někomu, kdo siza jízdy při manévru vypne světla ano. To je volba... A je to taky spravedlivá volba? To jsou ty okolnosti. Prosě malý omyl může řešit klidně domluvou. Ovšem úmysl už podle mě (a aspoň mym povědomí o spravedlnosti) na domluvu není, a to v žádném případě. A takových příkladů Ti mohu snést mraky a mraky...

btw... v tomhle si fakt nejsem jist... ale není tam taky stanoveno, na jaké přestupky se právě tento pragraf vztahuje?

Odesláno

Takže jednomu, co úmyslně namontuje na auto něco špatně pokutu nedáš a někomu, kdo siza jízdy při manévru vypne světla ano. To je volba... A je to taky spravedlivá volba? To jsou ty okolnosti. Prosě malý omyl může řešit klidně domluvou. Ovšem úmysl už podle mě (a aspoň mym povědomí o spravedlnosti) na domluvu není, a to v žádném případě. A takových příkladů Ti mohu snést mraky a mraky...

btw... v tomhle si fakt nejsem jist... ale není tam taky stanoveno, na jaké přestupky se právě tento pragraf vztahuje?

Takže jen tři věci:

1) nikdo tady kromě tebe nemluví o omylem zhasnutých světlech při manévrování. Já jsem nikdy neřekl, že za tohle bych dal pokutu, tak už s tim mlč!!!

2) § 22 odst. 1 písm. l) zákona o přestupcích je tzv. \"univerzální\" paragraf, protože podle něj \"porušíš předpisy JINÝM ZPŮSOBEM než je uvedeno v předchozích odstavcích...což znamená, že pod tohle napasuješ cokoliv kromě uvedeného dříve.

3) Neposuzuj úmysl jako úmysl, ale následky, jaký z úmyslu hrozej a podle toho se já jako policajt rozhodnu, jestli dám pokutu a v jaké výši nebo za úmysl \"jen\" domluvim. A tohle už je fakt čistě moje věc a nikdo mi do toho kecat nebude!!! :bacha

Edit: A Abych to dořešil s tim Tiburonem - ikdyby tam toho měl na autě mnohem víc, než měl, tak to rozhodně nebylo nic, co bych já na místě při kontrole shledal jako nebezpečné, co se nedá vyřešit domluvou. Oproti prorezlým kastlím škodovek, který neudržej ani laminátový křídlo, tak fakt nemusim nikomu zdůvodňovat, proč jsem zrovna tohodle nevyřešil pokutou!!!

Odesláno

Takže jen tři věci:

1) nikdo tady kromě tebe nemluví o omylem zhasnutých světlech při manévrování. Já jsem nikdy neřekl, že za tohle bych dal pokutu, tak už s tim mlč!!!

2) § 22 odst. 1 písm. l) zákona o přestupcích je tzv. \"univerzální\" paragraf, protože podle něj \"porušíš předpisy JINÝM ZPŮSOBEM než je uvedeno v předchozích odstavcích...což znamená, že pod tohle napasuješ cokoliv kromě uvedeného dříve.

3) Neposuzuj úmysl jako úmysl, ale následky, jaký z úmyslu hrozej a podle toho se já jako policajt rozhodnu, jestli dám pokutu a v jaké výši nebo za úmysl \"jen\" domluvim. A tohle už je fakt čistě moje věc a nikdo mi do toho kecat nebude!!! :bacha

Edit: A Abych to dořešil s tim Tiburonem - ikdyby tam toho měl na autě mnohem víc, než měl, tak to rozhodně nebylo nic, co bych já na místě při kontrole shledal jako nebezpečné, co se nedá vyřešit domluvou. Oproti prorezlým kastlím škodovek, který neudržej ani laminátový křídlo, tak fakt nemusim nikomu zdůvodňovat, proč jsem zrovna tohodle nevyřešil pokutou!!!

1. Mluvím o tom, protože jsem se s tím osobně setkal.

2. O tomto ustanovení samozřejmě vím, jen jsem si nebyl jist paragrafem. A moc dobře vím, že je dost lidí na obou \"stranách zákona\", kteří si jej vysvětlují a využívají po svém. Zde by měl samozřejmě nastoupit \"zdravý seský rozum\" a taky nějaký pojem o spravedlnosti.

3. Úmysl zůstává úmyslem a notorické porušování a přehlížení předpisů vede právě tam, kde jsme. A je fuk, jde-li o prorezlou škodivku, nebo o takové vozítko, jako je na obrázku.

Odesláno

To Ti řeknu jen několika slovy: Protože policie tu je od něčeho jiného. Takové fakt platit nemusíme. A že se sem tam najde vyjímka, která skotečně vyžaduje dodržování práva a předpisů? Tobě to vadí??? To jsem zvědav, jak bys reagoval kdyby ke Tvé nehodě, kde bys byl třeba poškozený přijel policajt a řekl, že se jen přijel podívat na pěkný maso, protože ho to baví. Je to jen nadsázka a nevěřím, že se to může stát... ale taky víme, jak některé případy končívají... jakoby to ani policie nešetřila.

hmm neviem co tu furt len otom ze ich platime,ved co myslis ze oni dane neplatia, a mimochodom keby som si mal vybrat tak radsej budem platit takychto policajtov nez neakych buzerantov co bude snorit okolo auta a dojebavat ma za koncovku na vyfuku a vynucovat si autoritu..

No a ktomu tvojmu prikladu,tak ako hovoris je to uplne prehnana paranoja:roll

ano viem ako niektore pripady koncia ale bavili sme sa o stiflerovi a viem ze on urcite nieje ten typ,co si nan narazal ;)

Odesláno

Původně zaslal: cezar

heh no myslim ze to iste mozem napisat aj ja,potesenie na mojej strane,teda vobec by ma nenapadlo ze tu na fore bude neaky policajt s takouto zalubou a este ktomu humanny :) ze drzi snami civilistami :potlesk

Řeknu to takhle - u přijímacího řízení před lety jsem řekl paní psycholožce, že nechci jít k policii za účelem, abych každýho za všechno flastroval...................atd. atd. atd., nebudu rozepisovat všechno, ale asi to byla správná volba, páč jsem prej měl \"Ačkový\" psychotesty, což je nejlepší na stupnici, jaký to může bejt, což znamená, že pro práci policajta jsem jnejvhodnější typ člověka a to, že to taky dodržuju (neoflastrovat každýho za všechno), to je už jen můj problém a kritiku od vedoucího za nízkou výslednost klidně snesu. ;)

no poviem ze ma to ani neprakvapuje to Acko za ten psychotest,z tvojich prispevkov,nazorov je dost jasne ze si fajn polda :super

[upravil dne 18.7.2008 cezar]

Odesláno

od: edison

On ten technik na STK, co kontroloval paní auto, kterému po dvou týdnech upadla zadní náprava, protože byla urezlá byl taky humánní... :-(

hmm no poviem ti len tolko ze nemyl si humannost s korupciou ;) ten technik si urcite pekne privyrobil za ten den ked tu skodovicu pustil :papa

[upravil dne 18.7.2008 cezar]

Odesláno

Kurňa to je zas diskuse:D.Hoši,že vás to baví.Vím reagovat se musí.Můj názor?Sem rád za každého policistu který mi zkontroluje doklady a dá dýchnout jestli nejsem pod vlivem,protože to by se kontrolovat mělo a myslím,že řídit pod vlivem je daleko horší než když má týpek nějaké křídlo nebo větší kola nebo dokonce brzdy,ale nesnáším když mě zastaví PÁN POLICISTA a začne mi dělat přednášky o tom a tom zákoně a kolem si to prosviští borci v namakaných Audinkách nebo i jiných autech daleko rychleji než je dovoleno v obci a ještě provokativně zablikají a zatroubí a pán policista pokračuje dál v přednášce.Nebo když sem měl ještě Škodárnu tak mě zastavili za to,že sem měl modře svítící ostřikovače,budiš to beru sem blbej.Jeli za mnou přes půlku města,aby si mě pořádně obhlídli a pak mě zastavili.Přednáška typu ten oný zákon a fólie na předním skle nahoře,výfuk(měl sem jenom koncovku) a modře podsvícené repráky na zadním platě.Obešel celé auto,aby ještě něco našel,ale nic.Škodárna v perfekt stavu,ještě čuměl že je ve stříbrné metle a co čert nechtěl kolem projelo jedno vozidlo nebudu říkat značku a modré ostřikovače,strobáče,křídlo jako kráva a k tomu krásnou korozí vykukující již z pod velice vybledlého laku.Policajt jen otočil hlavu a pokračoval.A to ještě jak sem se ho zeptal jestli můžu mít modré neony ve vnitř v autě pod palubkou tak hned kde je máte?Tak sem mu musel vysvětlit,že žádné nemám a i tak mi skoro vlezl do auta.Jeho kolega ho přibrzdil dal mi 400 kč pokutu a konec.

EDISON: Tak si ty svoje mindráky tady nevybíjej.Jsem za Stiflerem!!!!!

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...