Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Ahojte Peugeoťáci. Prosím Vás o radu. Je potrebné po výmene vodného chladiča, výmene chladiacej kvapaliny a vodnej pumpy nejako špeciálne odvzdušňovať chladiaci systém ? Ak áno, prosím poraďte ako (prosím celý postup). Túto výmenu mi robil jeden servisman a mám pocit, že sa mi odvtedy zvýšila prevádzková teplota motora. Do výmeny som mal teplotu cca 80-87 stupňov, po výmene 90-93 stupňov. Kontroloval som sahary, všetko funguje ako má. Spínajú pri predpísaných teplotách. Chladič som menil, lebo tiekol a pri tej príležitosti som si dal vymeniť aj tie ostatné veci. Termostat je pôvodný. Ďakujem za rady :myslim.

Odesláno

No ja ked som menil chladiacu kapalinu, tak som komplet vypustil a len nalial novu. To som robil na punte, a robili sme to aj na favorite... Nic sme specialne neodvzdusnovali ... A problem nebol...

Pri 90-93 by som sa tym moc nezaoberal. Podla mna to uz bude tymi horkami. Peugeot 306 aj spina vetraky pri 90 - 93.... Takze to mas podla mna v norme. Mne spina pri 90 tke ...

Odesláno

Takze, jeden ventil by si mal mat na chladici potom na termostate a dalsi je na tribke niekde pred celnym sklom. v tomto poradi postupuj. Nastartuj auto a tak okolo 95 stupnov ked uz je terrmostat urcite otvoreny tak povol prvy ventil az kym nezacne vytekat chladiaca kvapalina, potom pokracuj dalsim a dalsim. Samozrejme si sleduj hladinu kvapaliny. Potom to zopakuj po prejdeni par km.

• O 3 týdny později...
Odesláno

Všechno tak nějak uvádí chytrá kniha jak na to,kterou jsem si i z tohoto Fóra stáhl,než ji za 700Kč kupovat,ale to je fakt složitý.Taková brnkačka,jako u Wolsvagenů či Škodovek to není a podle knihy to je stoprocentní postup,ale stačí to takto-dolním výpušťákem na chldiči vypustit vodu,vyšroubovat odvzdušnovák na topení(na mezistěně na hadici),uzavřít výpušťák na chladiči,začít dolévat kapalinu do té doby než z odvzduňováku nezačne vytékat kapalina.Zapnou motor,nechat pak trochu vychladnout a pak postup podle potřeby zopakovat...

Odesláno

Ešte jeden postreh. Bol som na dovolenke asi cca dokopy 550km. Teplota vonku od 15 stupňov do 30 stupňov. Po rovine teplota chladiacej kvapaliny 93 stupňov, stúpanie do kopca teplota 97 stupňov, dole kopcom 85 stupňov, dialnica (rýchlosť cca 120km/h) 97 stupňov. Uvedené teploty pri jednotlivých profiloch ciest držia dlhodobo, ani nestúpajú, ani neklesajú. Som z toho tak trocha narozpakoch :myslim. Ten rozsah teplôt sa mi zdá príliš veľký. Čo vy na to. Je to normálne? Aké máte praktické skúsenosti s teplotou chladiacej kvapaliny motora?

Odesláno

Myslím,že ani děcku po narození se nesleduje teplota tak důkladně.Ten motor se hřeje podle toho,v

jakých podmínkách jede.Normální rozsah teplot je 85--100 stupňů.Přehřátí znamená rozsvícení kontr.

světla.

Těch 100 stupňů je teoret.hodnota---systém je přetlakový......

Odesláno

Nemám s tým až také skúsenosti, preto taká opatrnosť. Doteraz, čo som mal možnosť jazdiť na iných autách, tak teplota sa vyšplhala na nejakú úroveň a držala ako pribitá. Samozrejme ak sa nešlo do nejakých extrémov (tiahle prudké stúpanie atď......). Brat má tiež peugeota 306,1.8,16V, ale jemu ide teplota len do 90 stupňov. Vyššie mu zatiaľ nenastúpala. Ale aj tak ďakujem, troška si ma ukludnil. Len mi nejde do hlavy ta zmena teplôt pred a po výmene dielov chladiacej sústavy. A nemôže byť problém v chladiacej zmesi, čo mi tam nalial?

Odesláno

V chladící kapalině je rozdíl.Například,jestli jsi měl předtím jen vodu,ta má přenos tepla nejlepší--ale zase nemá

antikorozní vlastnosti,tak se dnes moc nepoužívá.Ale jsou i dnes lidi,co před cestou k moři mění na vodu.

Jestli jsi měl i před opravou chladící směs a mechanik dal jinou,myslím si,že v tom změna teplot nebude.Spíše jestli

při výměně chladiče nevyměnil mechanik i spínač,který spíná později (při vyšší teplotě--těch spínačů je více druhů):)

Odesláno

Myslíš tým \"spínačom\" termostat. Nič mi nepovedal, tak snáď nie. A určite som mu za nový neplatil, tak neverím, že by mi ho dal za \"pánbohzaplať\".

Odesláno

Ten spínač mám pri vstupe vody do bloku motora (hnedá farba konektoru), je pri ňom aj snímač teploty vody pre budík na palubke (modrá farba konektoru). Mám klímu. Keď som skúšal sahary, tak spínali normálne - 93 stuňov prvá rýchlosť, 98 stupňov druhá rýchlosť. Teploty sú približné. A ten spínač podľa vzhľadu okolia nevyzerá byť menený.

Odesláno

Tím termostatem to je nesmysl,100 a více stupňů není málo.Podívej se do chladiče jestli se tam neobjevuje suspenze oleje,pokud ano-je to postupné odcházení těsnění podl hlavou-nejdřív to není moc vidět-pak trochu víc,potom to uvolní pořádně a začne se vařit a konec jízdy-nechci strašit-měl jsem to taky na benzínu 1.4 a nebyl jsem sám,koho znám!!!

[upravil dne 21/7/08 Jindras]

• O 2 týdny později...

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...