Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Podivne zvuky u praveho predneho kolesa pri zatacani ...

Recommended Posts

Odesláno

Takze obdobie, kedy my moj pazout naznacoval ze mu nic nechyba, je zasa prec ..

Zatial sa asi nejedna o nic zavazneho, ale predsa ma to sere. Ked idem s autom, a zatocim volantom dolava, tak nachvilku pocujem s predneho kolesa take divne zvuky. Je to ako keby sa jemne trelo kov o kov. Ako ked brusite nozik. Alebo ako keby to koleso len tak jemne brzdilo.

Neni tam zadne pukani, zadny rachot. Ten zvuk neni sliset ked mam zavrete okno, alebo len troska zapate radio. Som si stopercentne isty, ze to ide s predneho laveho kolesa. Ten zvuk trva len chvilku, ked zatocim. Ked idem napriklad na kruhaci, zatocim tak len nachvilku ho je pocut a potom sa mozem tocit aj hodinu a ten zvuk pocut neni.

Auto ide uplne v pohode, nerovnosti znasa super, volant sa vobec netrase ani nevybruje, auto neposkakuje, necitim ani ziadne zmeny ked vytocim a pridam. Proste jazdne vlastnosti su bez problemov len ten zvuk :(

Co by to mohlo byt ? Mam to riesit alebo sa mam na to vykaslat ? Alebo som paranoidni ?

Odesláno

To sem pozeral, lenze mne to zacne robit len pri tom ukone ako zacinam tocit volantom, potom to hned prestane a mozem tocit aj plny rajd, a uz nic nepocujem.

Odesláno

Ahoj LubkO,tak máš ten samej problém jako já,vím očem píšeš .Je to jen když hneš volantem jinak je klid.Známej mi říkal že to bude kříž v kole.Tak uvidím, ale až po dovolené.Koukám že pažouti maj stejné vady nebo závady.:myslim

Odesláno

No jasne, iba ked pohnem kolom, a iba za jazdy a iba dolava :( Co je to kriz v kole ???

Odesláno

Myslite ze je to az tak vazne na vymenu poloosi ?

No cca viem, pokial sa nemylim, malo by sa tomu nadavat homokyneticky klb ... Na nom by mala byt aj ta manzeta s tou vazelinou... Nemoze sa stat ze by som mal iba tu manzetu prasknutu a vytecenu vazelinu ?

V pripade nutnosti vymeni lavej poloosi, kolko cca stoji ? Este som ji nikdy nemenil. Manzetu s vazelinou som uz menil na punte... Tj cely klb som mal vonku, ale neviem...

Odesláno

A myslis, resp. myslite ze ked to je iba slabucky zvuk, a ze to nema ziadny ale ziadny vpliv na jazdne vlastnosti tak uz to moze byt odchadzajuci homokyneticky klb ?

A ta cena ?

Odesláno

Nemyslím si, že by to bol kĺb. Také krátke šuchotavé zvuky mi tam nesedia. Na starom aute sa mi stávalo, že mi takto sem-tam šuchla brzdová doštička o vybrzdený grot (hranu) na kotúči. Stávalo sa to pri prejazde zákrutou určitou rýchlosťou.

Odesláno

No a este doplnim. Ako som prisiel s prace k auto, tak som pozeral manzetu a vsetko okolo. Vsetko je tam v poriadku, manzeta drzi, ziadne naznaky ze by niekedy tiekla. Skusal som aj hybat kolom, ci by to nemohol byt cap, ale drzi jak prikovany.

Zvuky som skusal, a presnejsie popisem. Jak som vychadzal s parkoviska, pri malej rychlost nic pocut nebolo. Ako som sa rozbehol, na cca 40 az 60, tak zvuky voli pocut len ked som potocil dolava. Doprava nic. A musel som potocit dolava rychlo. Ked som isiel pomaly, napr v krizovatke, tak pocut nic nebolo. Potom asi na pol ceste prestali. Mohol som robit co chcem, zvuky pocut nebolo ...

Tak neviem. Ale viem ze su tam, a ze tam nieco neni v poriadku. Ja tiez rozmyslam nad brzdami, lebo je to podobny zvuk...

Odesláno

No a este to doplnim. Pokial to tak v 40-60 tke silnejsie potocim dolava, tak ten zvuk pocujem. Ked vsak pri troska zmagne brzdu, tak aby len troska brzdila, a miknem s volantom, tak uz to nerobi. Pustim brzdu, zvuk pocut, zmagnem brzdu, zvuk sa stratil.

Teraz by som to skorej videl nieco na prednej brzde ... No jak bude cas shodim kolo a pozrem to ...

Odesláno

No takze presli dva dni, a ku vsetkemu sa zacalo pridavat podivne pukanie s predku... Mam strach ze tam nieco zavazne odchadza. Ked tocim kolesami, tam nieco odtial pukoce pravidelne ako rapkac.

Ked to robim na mieste, je to slabe, ked pri tom cuvam alebo pomaly parkujem, tak to je dost vyrazne. V podstate to pocujem len ak dam plny rejd a parkuju (za normalnej prevadzky po meste a okoli plny rejd nevyuzivam ). A dneska mi ten suchotavy zvuk znel aj normalne ked som isiel rovno.

Opytam sa takto.

1. Moze sa disk skrivit s toho, ze kazdy vecer parkujem jednou stranou na chodniku, a s onim levym kolom nanho vyjizdim cez obrubnik. Samozrejme ze si davam pozor, a idem pomaly, len tam neiekedy viliezam aj 5 krat denne.

2. Mohol by takyto problem sposobit krivy disk ???

Odesláno

Hele, a nedělá ti to rantl na kotoučích... mě tohle to kdysi dávno dělala 205. Prostě, takový zvuk kov o kov, jak to trochu šmíkalo o destičky.

Jinak, protože aka už to vzdala, tak jen malý slovníček cizích termitů:

kinologie - když jdeš se slečnou do kina

kynologie - když jdeš se psem na cvičiště

mykologie - když jdeš s ekologoma sbírat lysohlávky, tak abys ty houby rozpoznal

kinetika - část dynamiky zabývající se určováním dráhy pohybujících se hmotných bodů a těles ze známých působících sil (heč)

kynetika - tohle může napsat jenom (viz podpis u aky ;) )

Si dávejte na to majzla, za chvíli tady budete psát, že homokinetika (jako že vědní obor) cvaká, a to je stejné, jako když se Newtomentry (jako jednotka točivého momentu) přenášejí. :D

Odesláno

no to predne koleso uz nejak neriesim, uz viem, ze to je na stopercent od brzd. Robi to iba obca, dost malo a je to velmi jemne. Samozrejme, ze to rozoberem, ale asi az po dovolenke, pretoze piatok odchadzam a neviem ci mi na to ostane cas.

Uz ma sere jenom to pukani. Vobec v zivote tam nebolo, a teraz zrazu... Uz mam pocit, ze to dokonca ide zozadu. Iba pri plnom rajde ked vychadzam alebo vchadzam ne nejake parkovaci misto, alebo proste ked parkuju.

Pukani je dost silne, a bojim sa, ze sa mi tam nieco odsere. Moze to uz byt tou zadnou napravou (ktora byva o 306 tek skorej odchadzajuca - podla toho co som tu o tom cital) ??? Najskor som si myslel ze nesmlysel, ved zadna naprava nema nic s tym jak tocim plny rejd, ale neskor som si zmyslel, ze 306 ma samonatacajucu zadnu napravu (teda myslim ze ma)

Moze to byt aj nou ?? (auto ma druheho majitele, bolo o nu u predchadzajuceho majitela velmi dobre starane, origo 59 000km s toho 7000 som urobil ja, rok vyroby 98, predchadzajuci majitel s nou jazdil 1:1 pomer mesto a medzimesto, ja s nou jazdim prevazne v meste)

Dufam ze nie, lebo co som aj poculm neni to zrovna lacna zalezitost. Neviem ani ako by som si to odkontroloval, ci to je zozdanu alebo s predu.

Ked pridem k stojacemu autu tak vsetko co kontrolujem je ok. Kolesa drzi jak pribity, capi su urcite dobre. Tlmice perfetkni stav. Ked skusam s autom perovat, tak vsetko ok, ziadne zle zvuky. Za beznej jazdy auto absolutne perfektni, nic nehrkoce, nerezonuje, nepiska, vsetko ide tak jak ma. Manzety na kolach su kompletne super.

Dalej som zistil ze napriklad nikdy nebola menena kapalina do serva , je jej dostatok ale neviem aku ma zivotnost. Moze to byt aj nou ???

Odesláno

Hlavne by som aspom chcel pocut, co moze sposobovat to pukanie, aj viacej variant, nech to podla knihy jak na to mozem skontrolovat.

Popripade co variankta, to sposob ako to mozem skontrolovat, dufam ze som neni narocny :(

Odesláno

jednoznačně v kloubu pokud to dělá při zatáčení?

Zkus zastavit auto natočit plnej rejd na jendu stranu vypnout audio a stáhnout okna a pomalinku jeď dopředu a poslouchej, pokud to bude jako by křupat tak je to jasný kloub, já měnil celou polosou. Zkušený mechanik by při zdviženém autě měl na té polose najít vůli.

[upravil dne 30.6.2008 KoNG]

Odesláno

Dakujem.

Len jedna infoska, robi to len ked tocim plny doprava. To znamena ze by to mal byt pravy ???

Moze to byt klb ked to robi iba pri plnom rajde ?

To by som mal kupovat asi urcite nove ze ?

A este jedna vec, kolko ta sranda stoji ?

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...