Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Zhasíná motor při jízdě (106)

Recommended Posts

Odesláno

Ahoj, občas se mi stane (zatím 2x), že mi při jízdě zničehonic zhasne motor a zhruba tak půl hodiny nejde nastartovat... potom normálně chytne a jedu dál... Vypadá to jakoby se tam něco zahřálo a přestalo to fungovat a když to schladne tak to zas normálně běží.. Vůbec nevim čim by to mohlo být, nevíte někdo?

Budu vděčná za každou radu...

Mám Peugeot 106, r.v.1993, Objem 1124ccm

Odesláno

je to možný, ještě mě napadlo, že by to mohla být nečistota v nějakém kontaktu nebo hallova sonda, takže zkusíme všechno co půjde vyčistit a pak uvidím jestli to bude dělat dál...

Odesláno

hm mal som kedysi rovnaky problem... dochadzal som na krizovatku a skapal, alebo som normalne vypol a uz nechcelo natocit..

vyriesil som to netankovanim pri tescu ;)

mozno pomoze

• O 3 týdny později...
Odesláno

tak záhada asi vyřešena, neteče do motoru benzín, takže podezření padá na palivové čerpadlo nebo relé, které ho spíná... Která z těchto dvou věcí to je se zjistí až to zas nepojede :-)

Nevíte někdo, kde by se to relé dalo sehnat?

Odesláno

1) relé přeměř (nebo sežeň 100% funkční).

2) čerpadlo vyzkoušej - připoj na 12V (hard-core natvrdo, lepší ale přes pojistku) uvidíš, uslyšíš... ;)

Odesláno

vix: relé zkusím rozebrat a přejet kontakty drátěným kartáčem... nejhorší je, že dnes jsem to zkoušela a relé i čerpadlo fungovalo normálně, proto bude nejlepší to vyzkoušet až to přestane fungovat (kdyby to nefungovalo pořád tak by bylo jednoduchý najít čím to je)... 100% funkční relé bych sehnat chtěla, ale nevim kde...

Odesláno

Relé seženeš v obchodě. Stačí přepsat typ, co je na něm :) Ideální je jim ho ukázat, je hodně typů (třeba \"Typ 23\" - nevím z čeho je - má několik možností rozmístění \"paciček\" apod.)

Já u svého diesela obdobu palivového čerpadla v nádrži nemám - takže spím klidně ;)

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...