Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

Zdravím vás tu všetkých. Mohol by mi niekto pomôct prosím Vás???

Mám nasledovný problém. Mám Peugeota 405 r.v.92. 1,9 diesel hladký. Ked naštartujem ide ticho, ale keď pustím spojku začne trocha sramotit na volnobehu mohol by mi niekto povedat o co ide??? diiikes moc

:super:super:super

Odesláno

Ale spojka je prakticky nova ma necelych 5000km

neroby to stale len občas ale trocha sa o to obavam.Ake opaternia by som mal spravit?? Vymenit spojjku aj s poziskom alebo staci lozisko same??

Odesláno

Nevím,kdo dělal spojku,má se měnit vždy celá sada,důležité je vyměnit silonovou vložku v setrváku,když se nechá

stará,nepříjemně klepe spojková hřídel v setrváku (kov na kov ),pozná se to tak,že klepe jen na volnoběh,při přidání

plynu klepání zmizí...:myslim

Odesláno

Aháááááá. Tkže by som mal vymeniť ložisko aj stou silonovou vložkou??? A eštš tky mlý detail\": Koľko asi môžem zaplatit za tie súčiastky???:myslim:myslim:myslim:myslim

Odesláno

Psal jsem svůj názor.Aby se potvrdil,musí spojka ven. (samozřejmě první převodovka).Pokud stojíš na spojce a je

ticho--jak píšeš--,po povolení pedálu spojky je kravál,tak velmi pravděpodobně je problém ve spojce a néé v převo-

dovce.

Ceny neznám --podívej se na Auto-kelly

Není obvyklé,aby spojka hlučela po 5000km.

[upravil dne 16/6/08 ozzy1956]

Odesláno

No díííky teda...Asi sa stím budem muset pobabarat. Askusím ju vybrat a uvidim o to povie.A mám este otazku..Moj peugeot mal v zadu brzdy bubnové.Po mensej uprave suú tam teraz kotúce setky 4, brzdý to lepsie ako s ABS, ale ste som nebol na stk.Myslis ze by mohli byt stim potiiize???

:roker:roker

Odesláno

Když budou zadní vyměněné podle originálu,nemůžou říct vůbec nic. V T.P. není napsané,jaký typ brzd tam má být.

Důležité na STK je,aby měly brzdy stejný (v toleranci ) účinek na nápravě.

Odesláno

Noooo...Myslym ze ucinost by sedela.Inak su to original peugeotacke kotuce , som zvedavy ako to dopadne.To som sa pytal len tak okrajovo stk, ma čaka až v decembry ...dovtedy sa toho móže prúchat ešte hodne.

Budem muset si dat tieto vecy do poriadku, hlavne tu spojku...Tak diiikes za pomoc:roll

Odesláno

Taky mi to něco podobného dělá. Jsem po výměně spojkové sady a setrváčníku - asi 4 000km (značkový servis Peugeot) a když pustim spojku tak při neutrálu slyším takové šramocení jakoby drnčení. Nějak to zatím neřešim...

Odesláno

Hele ten zvuk vydává předlohový hřídel, je to slyšet na skoro každé převodovce po cca 120tis km. neni duvod se znepokojovat, pokud to nerachotí jako tank. Nejvice slyšitelné to je v blizkosti leveho kola

Odesláno
Původně zaslal: ozzy1956

Psal jsem svůj názor.Aby se potvrdil,musí spojka ven. (samozřejmě první převodovka).Pokud stojíš na spojce a je

ticho--jak píšeš--,po povolení pedálu spojky je kravál,tak velmi pravděpodobně je problém ve spojce a néé v převo-

dovce.

A proč ne v převodovce, po puštění spojky se začne točit předlohový hřídel který právě vydává takový specifický slabý rachocení;) Mohlo by to být ono, právě když je spojka dělaná.
Odesláno

Ano,samozřejmě se roztočí i předloha. Ale začal bych spojkou--stejnak musí převodovka ven,zkontroloval spojku a

pak na převodovku.....

Nevím,zda se měnila celá sada spojky,nebo jen lamela....????:papa

Odesláno

No spojka bola na komplet vonku pokial viem.

Bojím sa trocha aby to fakt nebola tá prevodovka.

Pozeral som na autokelly nahradné diely a spojka je pomerne smiešna záležitosť.To by bolo cca do 4000sk.Len neviete nahodou čo by vyšiel novy hriadeľ o ktorom ste hovorily??:myslim

Odesláno
Původně zaslal: Tosko

Pozeral som na autokelly nahradné diely a spojka je pomerne smiešna záležitosť.To by bolo cca do 4000sk.Len neviete nahodou čo by vyšiel novy hriadeľ o ktorom ste hovorily??:myslim

Pokud je to ten hřídel tak bych to neřešil, je to normální a není to na závadu, teda pokud to opravdu nerachotí nějak hlasitě, to by naznačovalo na zavažnější závadu
Odesláno

Jestli bude spojka v pořádku,následuje převodovka.Musíš zjistit,co ten šramot dělá--zda ložiska ,nebo synchrony,

nebo co.Záleží,pro co se rozhodneš--pro opravu své převodovky,nebo nákup jiné.Ložiska jsou po cca 600kč,oprava

do 5000kč.

Nová (jiná) převodovka 2000--3000kč

Odesláno
Původně zaslal: Radek Hurvajz

Pokud je to ten hřídel tak bych to neřešil, je to normální a není to na závadu, teda pokud to opravdu nerachotí nějak hlasitě, to by naznačovalo na zavažnější závadu

Jasně,záleží,co je to za zvuk...

Odesláno
Původně zaslal: Radek Hurvajz

Tiež by som sa priklonil k Radkovmu názoru. Ak je to len slabý klepot alebo šramot ktorý prestane po vytlačení spojky tak by to mala byť vôľa predlohového hriadeľa. Ak sa to nebude nejak dramaticky zhoršovať tak sa to neoplatí riešiť. Takéto zvuky vydávajú temer všetky Favority a Felicie.

Odesláno

No rozhodol som sa prave teraz.

Keď to bude v ložiskách tak budiž vyberem vymením a frčím ďalej, ale ked je to prevodovka tak myslym že nema zmysel ju repasovať, ked druha ma vyjde 3000kč.

Alebo by som behol na autovrakovisko a zoberiem si odtiaľ nejakú zachovalu.

Čo ti an to???::P

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...