RaCes Odesláno 14. červen 2008 Odesláno 14. červen 2008 cawte...dnes sme sio spravili vylet do nedalekeho mesta asi 50 km.....a cestou spat asi v polke cesty mi zacalo vypinat radio...a same sa vyplo a zaplo....tak som odpojil panel......potom mi zacala behat rucicka rychlomera ako chcela....az na konec zastala na 30km/h a na konec sa mi vypol motor....auto zdochlo...tak sme postali ze co dalej...a pozerame a baterka bez prudu...tak sme stopovali ci nema niekto startovacie kable a ze nakopneme moju 106ku..(tymto dakujem vodicovi na modrej fabii s Nitrianskou znackou ze nam ukazal fuckera)...auto sme odtlacili 500 metrov do najblizsej dediny kde sme zvonili asi v 3ch domoch ale nikto nevedel pomoct...alebo nechcel..az na konec isel okolo jeden polovnik na lade niva ktory zastavil...povedali sme mu aky mame problem a skocil domov pre kable a tak sme to nakopli...a prisiel domov....teraz ju nabijam uvidime co z nej bude....stalo sa nieco podobne niekomu ? ze z nicoho nic odisla baterka ? ... Citovat
Ferry Odesláno 14. červen 2008 Odesláno 14. červen 2008 no to ti spis odesel alternator prestal dobijet a baterku jsi proste jizdou vymlatil az do konce, hledal bych chybu v dobijeni Citovat
RaCes Odesláno 14. červen 2008 Autor Odesláno 14. červen 2008 no ale ked sme ju nakopli...tak som na nej odisel 20 km domov... Citovat
RaCes Odesláno 14. červen 2008 Autor Odesláno 14. červen 2008 ono isla ked bolo nastartovane...takze aleternator by mal byt v poriadku...len nedrzi prud tak chyba bude v baterke...ked som ju otvoril chybalo dost vody tak som dolial deminerilizovanu..uvidime nabija sa .... Citovat
pastorek Odesláno 14. červen 2008 Odesláno 14. červen 2008 Už som sa s tým stretol aby baterka odišla pomerne rýchlo ale ešte nikdy nie za jazdy. Ak naštartuješ tak celý systém dokáže ísť na alternátor. Tebe to zdochlo za jazdy tak určite máš problém v nabíjaní. Ferry má pravdu. Daj si skontrolovať alternátor. Citovat
RaCes Odesláno 14. červen 2008 Autor Odesláno 14. červen 2008 ale tak potom preco som na tom normalne isel...zas by mi to zdochlo nie ? ...ale ja som normalne odisel na tom Citovat
pastorek Odesláno 14. červen 2008 Odesláno 14. červen 2008 Původně zaslal: RaCes ale tak potom preco som na tom normalne isel...zas by mi to zdochlo nie ? ...ale ja som normalne odisel na tom Môže to byť viaznúci uhlík v alternátore. Chvíľu ide a chvíľu nie. No skôr by som povedal že pri tom štartovaní káblami ti proste dobil baterku. Nechápem čo nad tým toľko maturuješ. Nabi baterku, daj do auta a zmeraj nabíjanie. Po naštartovaní motora už baterku nepotrebuje lebo všetko utiahne alternátor. Tebe to zdochlo, to znamená že alternátor nedokázal zásobovať zapaľovanie elektrikou. Nenabíjal. Nič nepíšeš o kontrolke nabíjania. Po zapnutí kľúčika má svietiť a po naštartovaní zhasnúť. Ak ti nesvieti tak môže byť chyba tam. Cez žiarovku kontrolky je budený alternátor. Ak je zlá žiarovka tak po zapnutí kľúčika nesvieti a alternátor nieje budený. Všetko vyzerá byť v poriadku lebo za behu motora tiež kontrolka nesvieti. Citovat
Kame Odesláno 15. červen 2008 Odesláno 15. červen 2008 RaCes: Možno aj nejaký kontakt zlý by mohol byt abo niečo v systeme dobijania .... určite nie baterka, to by sisi nevšimol počas jazdy, až pri štartovaní.:-) Citovat
peugeotkovic Odesláno 15. červen 2008 Odesláno 15. červen 2008 jojo..prvni přečisti kontakty:roker To se mě tak jednou při jízdě rozsvítila kontrolka baterky u staré škoduly a jelikož jsem si byla jista,že baterkou to být nemůže,protože byla rok stará,řádně ježděná a hladina hlídána,tak jsem přepulírovala kontakty,pomodlila se a startla a O.K:super Od té doby jsem v preventivním pilování kontaktů našla zalíbení a fachčila mi už bez problémů dalších 5 let:papa [upravil dne 15.6.2008 peugeotkovic] Citovat
RaCes Odesláno 15. červen 2008 Autor Odesláno 15. červen 2008 baterku som nabil..a teraz fachci....kontralka miziadna nesvietila.....no uvidime...este som na tom vela nebehal idem dnes testovat.... Citovat
peugeotkovic Odesláno 15. červen 2008 Odesláno 15. červen 2008 nezkratuje ti tam něco..? hasičák a kamaráda s druhým autem a lanem raději s sebou:roker:papa Citovat
RaCes Odesláno 15. červen 2008 Autor Odesláno 15. červen 2008 no teraz som troska behal nejakych 40 km..a nic slape mi to no uvidime dokedy... Citovat
pastorek Odesláno 15. červen 2008 Odesláno 15. červen 2008 Původně zaslal: RaCes baterku som nabil..a teraz fachci....kontralka miziadna nesvietila.....no uvidime...este som na tom vela nebehal idem dnes testovat.... Po zapnutí kľúčika, pred naštartovaním ti svieti kontrolka nabíjania? Má zhasnúť až po naštartovaní. Citovat
RaCes Odesláno 15. červen 2008 Autor Odesláno 15. červen 2008 noo takto pastorek: kontrolka nabijania minidy nesvietila odkedy mam auto teda aspon som si to nevsimol.... svieti mi len toto Citovat
pastorek Odesláno 15. červen 2008 Odesláno 15. červen 2008 Tak to môže byť celý problém. Nepoznám 106-ku do detailov, ale určite má i kontrolku nabíjania a mala by svietiť pri zapnutí kľúčika. Zrejme máš chybu v kontrolke alebo obvode nabíjania. Na alternátor majú ísť 2 - 3 káble. Hrubý na skrutku M6 - kábel na baterku tenký s očkom - kostra tenký zapojený do regulátora - budenie Po zapnutí kľúčika by na tom tenkom, zapojenom do regulátora, malo byť napätie cca 10 V. Skús to zmerať. Prípadne, ak máš iné zapojenie, daj sem fotku alternátora zo zadnej strany. Citovat
Kame Odesláno 15. červen 2008 Odesláno 15. červen 2008 Na 106 je kontrolka dobíjania, ktora ako píše kolega :-) pastorek pred startom svieti a zhasina po nastartovani motora. Citovat
tomingo Odesláno 15. červen 2008 Odesláno 15. červen 2008 Na altík idú 2 káble. Inak nedávny prípad s neznačkovou BAT na istom vozidle: ráno 7:30 štart bez problémov, jazda 30 min. OK, potom hodinku státie a už si ani neblikla. 0 V, nedala sa ani nabiť a mala asi 2,5 roka. Odvtedy odporúčam používať len značkové BAT. Citovat
RaCes Odesláno 15. červen 2008 Autor Odesláno 15. červen 2008 noo toto je baterka Vesna newem ci je to dobra znacka a ci ne....ale som nevedel ze to tam ma svietit...teda ani newem ci tam mam taku kontrolku kedze to mam uplne ze zakladna vybava...tak ale aj v tom by mala byt....zajtra to premeram a uvidi sa.... Citovat
pastorek Odesláno 15. červen 2008 Odesláno 15. červen 2008 Původně zaslal: tomingo Na altík idú 2 káble... Je to možné, ten kostriaci nebýva na všetkých zapojeniach. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.