Guest Scratch Odesláno 13. červen 2008 Odesláno 13. červen 2008 Ahoj, chci vyndat katalyzátor, ale..... mám tam dvě lambda sondy, jednu před ním, jednu za ním. Firma která se živí montováním výfuků mi říká no problem, TOM406, který má perfektně udělaný motor říká ne, tak teď babo raď, máte s tím někdo nějaké zkušenosti? Citovat
Pe.Tr Odesláno 13. červen 2008 Odesláno 13. červen 2008 Původně zaslal: Scratch Ahoj, chci vyndat katalyzátor, ale..... mám tam dvě lambda sondy, jednu před ním, jednu za ním. Firma která se živí montováním výfuků mi říká no problem, TOM406, který má perfektně udělaný motor říká ne, tak teď babo raď, máte s tím někdo nějaké zkušenosti? Pe.Tr říká , ne , a radí udělat vyfuk až za středním tlumičem:papa Citovat
hnusoba Odesláno 13. červen 2008 Odesláno 13. červen 2008 Zadná lambda sonda slúži na dve veci: prvá je tá, že kontroluje účinnosť katalyzátora. Čiže ak by tam katalyzátor nebol, rozsvieti sa Ti kontrolka motora a počítač motora zaznamená problém s katalyzátorom...to by chod motora nemalo ovplyvniť... Druhá vec na ktorú slúži je kontrola prednej lambda sondy...a tu by mohol byť problém ako na to zareaguje počítač motora ak bude od zadnej lambdy dostávať zlé údaje... Citovat
ART Odesláno 13. červen 2008 Odesláno 13. červen 2008 nechávam si udělat výfuk od člověka kterej se tím taky živí, myslím že vyhlášeného. A rozhodně by ti řekl že to problém bude... Jestli máš lambdasondy dvě, jednu před a druhou za katalizátorem, a dáš ho pryč tak ti to hned jen tak nepojede...tedy kdo ví jak se k tomu postaví řídící jednotka.. Ale máš jednu slušnou možnost, pokud ti jde o zprůchodnění cesty odvodu plynů z výfukové soustavy, a též tedy i z katalizátoru, kterýžto ve své podstatě v té cestě funguje také jako výkonová brzda, jé jeho záměna za sportovní katalizátor, který bude průchodnější než serie, ale úplně se katalizátoru v případě dvou lambdasond nezbavíš.. Jinak třeba já tam mám jen jednu, a tudíž půjde katík pryč, ale je to fuj k životnímu prostředí Citovat
Guest Scratch Odesláno 13. červen 2008 Odesláno 13. červen 2008 tak to je pekne na pikacu, kazdopadne diky za rady, kat tam zatim zustane :-) Citovat
Ditrostravacity Odesláno 19. červen 2008 Odesláno 19. červen 2008 já to měl na rencku udělané tak že sem dal kat pryč....dala se tam trubka a zase se lambda zapojila....a jezdil sem stím tak 2roky a no problémo ale u 406tky nevím no Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.