Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno
straki007:

Ty jsi už nějakou tu zaseklou turbínku dával dohromady?

ANO...nekolik.

Je to trocha pracne ale spis na trpelivost.Nejlepsi je vybrat topeni venku(proklemovat hadice at muze jezdit)a v klidku nekde na stole to rozebrat,vycistit a prehodit

Odesláno

Na mym pravěkym eberspacheru se turbínka (spalovací ventilátor) taky zasekla. Je umístěná na topení zvenku, tak šla sundat hodně snadno z topení bez demontáže topení z auta. Rozebrat to šlo taky celkem dobře, stačilo rozhýbat, namazat a víc přimačknout uhlíky na komutátor a zase to topí.

• O 3 týdny později...
Odesláno

Milan+:

To dálkové ovládání má jen něco fyzicky spínat (kontaktem relátka na výstupu přijímače) a nebo se napojuje na tu řídící elektroniku webasta a komunikuje to s ní nějakým komunikačním protokolem?

Jestli to má jen na výstupu relátko tak je to docela drahý a myslim si že by to šlo pořídit za třetinu.

Odesláno

Proto se ptám jestli to má výstup nějaké relátko protože by to šlo udělat laciněji.

Momentálně zkouším vysílač s dvěma tlačítky (klíčenka) a přijímač s výstupem 2x relé a cena se vejde do 1000,-kč.

Odesláno

straki007:

Ještě nebyl čas :-( Nějak hodně práce a dodělávek kolem domu.

Milan+:

Přestavbovou sadu nemám. Rád bych kdyby to šlo tak jen dálkovým zapnul a ohřál si vodu a motor před startem.

Odesláno

Ja budu delat v nejblizsi dobe panovi 807 ten prihrev(oprava turbiny) a ukusim to pripojit jestli to rozhybu jako nezavisle.

Ale asi vas zklamu.Myslim totiz ze bez modulu pro zmenu BUS to nepujde.

Odesláno

Já si zase myslím, že to půjde. Topení se tam spíná přivedením - na jeden ze 3 vodičů, co jdou k topení. Problém je spíš se spínáním ventilátorů do kabiny, protože se ovládají nějak impulzně. Ale i to se dá prý nějak vyřešit. Co jsem montoval tu orig. sadu od Webasta, tak tam se ventilátor ovládá nějakou jednotkou IPCU.

Odesláno

Jojo.Vetrak udelas zhruba jednoduse.Musis tam dat tkzv rychlostni rele aby se to netocilo naplno a potom taky preklapeni klapek aby se nevraceli zpatky a odpojeni panelu klimatizace.

Ja mam prave takovy pocit ze prihrev je ovladan siti a tim padem kdyz bude topeni BUSove tak je to na zamenu jednotky pro analog.

Odesláno

filas1:

Do toho topení v mým autě vedou čtyři dráty.

straki007:

To vodní čerpadlo je přímo v topení a nebo někde zvlášť u motoru? Jestli to budeš zkoušet rozhejbat a půjde to tak ti kdyžtak můžu dodat to dálkový ovládání (klíčenku). Vyjde to na necelou tisícovku ale má to jen relé na výstupu tak jestli by to stačilo.

Odesláno

Zdravím všechny autobusáky:) Auto mám sice už 3 roky ale na foru jsem nový. Při čtení této diskuze mi to nedalo, lehl jsem pod auto a zkusil to zapojit. Mám přihřívač Webasto , u konektoru jsem přerušil modrý drát a ten je napojený kablíkem na třípolohový přepínač v kabině. Výsledek-1 poloha ořívá vodu v motoru, 2 poloha vypnuto, 3 poloha spínání od BSI. Funguje to na jedničku. Časem plánuju přidat dálku nebo nějaké spínací hodiny. Ohřívá to sice jen motor ale to mi nevadí.

Odesláno

No dalkac vemu mozna pro sebe.

To cerpadlo je primo na Thermo Topu.Palivove cerpadlo k nemu je hned vedle(vede k nemu tenka hadicka).Dej VIN at se podivam jak mas ovladane topeni zrovna ty.

Odesláno

Tak já mám určitě BUSové auto a ovládání mám topení je do auta napojeno pouze na 2 místech: u ventilátoru pod palubkou u řidiče a 1 vodič pod autem u topení. Žádné překlápění klapek a odpojení panelu klimatizace jsem nedělal. Před opuštěním auta, pokud pak chci dálkově zapnout topení, musím dát teplotu na klimatizaci na maximum a klapky přepnout na přední okno.

Odesláno

straki007:

VF3EBRHTB13158623

jinak si myslim že je to moje auto upravovaný protože by údajně mělo mít FAP ale ještě nikdy jsem neměl žádnou hlášku že by docházelo aditivum či něco podobnýho. A to už jsem s ním najel celkem dost.

[upravil dne 18.11.2010 13:45 Wensdy]

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...