Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

1.4HDI nestartuje ked nestoji na rovine, nefunguje otackomer, teplomer, svieti dobijanie

Recommended Posts

Odesláno

asi som to zabudol napisat, buracka to bola a prave na tu stranu kde je jednotka. Nevidel som to ale myslim si ze jednotka to neprezila. rozbite to bolo niekedy v roku 2004 a opravene to bolo na jar 2005. Na Jendotke bola blomba Bosch service - zaruka. Takze niekde s tym nieco robili. Uz som tu myslim pisal ze som tu jendotku mal rozobratu a nic som tam nenasiel pri zbeznej prehliadke len eeprom 95160 prepajkovavanu co mohlo byt robene koli prisposobeniu k BSI. Dnes som to opat rozobral a preskumal podrobne. Pajkovaneho bolo toho viac. Testpointy okolo procesora + dalsia skupina meracich bodov co sa pouziva vo vyrobe. Tazko povedat z coho je ta jednotka a aky sw tam je nahraty ale az doteraz mi to fungovalo bez problemov (3 roky)

[upravil dne 22.7.08 ROpa]

post-0-14109601512374_thumb.jpg

Odesláno

doska druha strana CAN zbernica

ide to do svaba na ktorom je napisane

30458 0326

RL115.1

90YP02

este je tam jeden \"taky isty\"

30407 0323

RK687.1

90T001

zatial som nejako extra negooglil ale tie oznacnia budu nejake zakazkove svaby. Ale aj tak to je jedno po ten svab to ide a ak to je prasknute (alebo studenak) medzi nim a procakom v tej viacvrstvovej doske to nikto nenajde. Skusim reflow a ak to nepomoze tak :-(

[upravil dne 22.7.08 ROpa]

post-0-14109601513428_thumb.jpg

Odesláno

vyzera to tak ze reflow pomohol, auto uz druhy den frci ako hodiny vyzera to tak ze vsetky zavady su odstranene lebo uz sa neprejavila ani jedna. :) teda aspon zatial :)

inak vcera mi pri 2000ot zhasol motor... nasledne sa zistilo ze nie je nafta aj ked rucicka palivomera ukazuje este jednu ciarku nad rezervou co je dojazd min. 200km. Zatial neviem z akeho dovodu ta rucicka ukazuje zle, ci zaseknuty plavak alebo sa to pocas tych zavad nejako \"rozkalibrovalo\". Natankoval som plnu, rucicka ukazuje maximum, denne pocitadlo som vynuloval tak to budem sledovat. Skusim sa este pozriet kam je ten plavak pripojeny, pocitam ze to bude asi do BSI.

• O 6 měsíců později...
Odesláno

tak chvilku bol pokoj a mame tu opat par zavad. Nebudem uz koli tomu zakladat novy topic lebo sa to neoplati.

Zavada 1

pocas jazdy prestane motor tahat, urobi to presne ten isty efekt ako ked dam dole nohu z plynu. Niekedy pomoze dat plyn na podlahu inokedy nie a musim dat nohu z plynu uplne dole a opat pridat a uz to ide. Uz mi to kedysi robilo ale ako to zacalo tak to aj ustalo, a je to tu opat....

Zavada 2

ked je v noci chladnejsie ako -10st, mam problem auto rano natocit, toci toci ale neodpali ako keby to nemalo palivo, Filter novy, zhavice som skusal kazdy jeden, vsetky svietia pekne do oranzova :-) stava tam ide, zhavi to celkovo 12 sekund ale kontrolka zhavenia svieti len prvych 4-6s. Skusam to dovtedy dokedy to nechyti, zvycajne miniem jednu baterku, preto vozim v kufri 72Ah bannerku a startovacie kable, tu som zatial nikdy neminul, vzdy to nakoniec chytilo.

Zavada 3

pocas jazdy ked chytim trebars nejaku jamu alebo hrb na ceste (a nemusi byt ani velky) mi na 0.2-2s vynecha motor. Potom bezi dalej bez toho aby som cokolvek urobil.

Zavada 4

niekedy ked nastartujem tak mi ihned po nastartovani zhasne motor max do 0.5s. Laicky to vyzera ako keby ani nenastartoval ale som si isty ze okamih bezi a potom ho nieco zadusi.

Vopred dakujem za rady :roker

Odesláno

Ses si opravdu jistej ze to nemuze byt spatna kostra ? musi byt propojene minus pol baterie s motorem a taky kastli. Pokud je vse v poradku tak by to mohla byt spatna kostra pro nejakou RJ protoze takove problemy dela prave kostra. tom

Odesláno
Původně zaslal: ROpa

...

2. okrem zavady so startovanim a vypadavajucim otackomerom, teplomerom a kontrolnou dobijania, mi niekedy nejdu ani ventilatory kurenia a klimatizacia.

...

Všetky tieto zariadenia majú spoločné iba jedno a to kontakt 15 na spínacej skrinke. Teoreticky by to mohlo súvisieť i s tým štartovaním ale to som podrobnejšie nečítal. Na niektorých autách býva i \"posilovacie relé\" kedy spínacia skrinka obvod zapaľovania iba ovláda relé a to napája spomínané okruhy. Ja by som hľadal chybu týmto smerom.

Odesláno
Původně zaslal: pastorek

Původně zaslal: ROpa

...

2. okrem zavady so startovanim a vypadavajucim otackomerom, teplomerom a kontrolnou dobijania, mi niekedy nejdu ani ventilatory kurenia a klimatizacia.

...

Všetky tieto zariadenia majú spoločné iba jedno a to kontakt 15 na spínacej skrinke. Teoreticky by to mohlo súvisieť i s tým štartovaním ale to som podrobnejšie nečítal. Na niektorých autách býva i \"posilovacie relé\" kedy spínacia skrinka obvod zapaľovania iba ovláda relé a to napája spomínané okruhy. Ja by som hľadal chybu týmto smerom.

Tato zavada je ale uz starsia, ta je uz odstranena, poslal som tu aj fotky rozobratej RJ, problem bol studeny spoj pod procesorom. Teraz riesime tie 4 zavady com som uviedol. AL aj tak dakujem za odozvu.

Odesláno
Původně zaslal: kyzektom

Ses si opravdu jistej ze to nemuze byt spatna kostra ? musi byt propojene minus pol baterie s motorem a taky kastli. Pokud je vse v poradku tak by to mohla byt spatna kostra pro nejakou RJ protoze takove problemy dela prave kostra. tom

Ja viem kostra aj mna napadla ako prva, ale vsetko som skontroloval, ukostrenia su dobre.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...