pastorek Odesláno 11. červen 2008 Odesláno 11. červen 2008 Původně zaslal: Ticcino Uff, tak hotovo. Nakonec jsem sál tou stříkačkou. Teď tam je asi 5mm pod horní rysku. Vím, že tam bylo víc oleje už od začátku co jsem to koupil, by mě zajímalo, kterej blbec to tam lil. Vytáhl jsem tak osm deci! Doufám, že to nic nepokurvilo. Teď to musím sledovat, neboť nevím jestli mi tam někudy nesákne něco, co tam nepatří. Ale voda nemizí a olej vypadá taky normálně. Gratulujem k úspešnému úkonu. ...Keby si to odpúštal cez výpustnú skrutku tak to máš hotové za 15 minút a zároveň si odkontroluješ či nieje voda v oleji lebo je vždy dole na dne vane. Občas mám pocit že jednoduché riešenia sa prestali používať. Citovat
Ticcino Odesláno 11. červen 2008 Odesláno 11. červen 2008 Souhlas, ale já jsem tak trošku technik teoretik a tvůj postup měl pro mě tyto překážky: 1. jsem moc tlustej a nevlezu pod auto (ne tlusťoch, ale je tam málo místa) 2. nemám rampu ani nic podobného 3. nechtěl jsem riskovat vypuštění převodovky (nejsem debil, vidim dva šrouby, ale čert nikdy nespí ) 4. v příručce píšou, že se má při této akci vyměnit těsnění na vypouštěcím šroubu a to jsem neměl 5. nedávno takto odpouštěl kolega a nakonec ho to stálo tři kila za novej olej, protože špatně odhadl teplotu, při vypouštění se lekl (cca 40-50 stupňů teplota) převrhl na zem tu nádobu na olej, vymáchal se v tom a vyteklo mu toho moc, takže musel na pumpu koupit litr novýho oleje. No, za 3000 km jedu na výměnu oleje, teď to budu sledovat, zda hladina nestoupá... Citovat
Guest servisman Odesláno 11. červen 2008 Odesláno 11. červen 2008 není problém jak jsem psal vypustit studenej přizvednout předek a tím lepší přístup na závit dáti teflonovou pásku a těsnění není třeba měnit Citovat
pastorek Odesláno 11. červen 2008 Odesláno 11. červen 2008 :D Musím uznať že argumenty 1 a 3 sa nedajú vyvrátiť. V takom prípade si zvolil si jediné možné svojpomocné riešenie. Citovat
Godric Odesláno 12. červen 2008 Odesláno 12. červen 2008 Doporučuju kontrolovat hladinu oleje... Já se na to vyprdnul a nejednou sem měl v motoru 7 litrů oleje s naftou a to v motoru samozřejmě blaflo... Takže oprava stála slušné peníze. Citovat
Steiner Odesláno 12. červen 2008 Odesláno 12. červen 2008 Měním si olej sám, již po několikáté, a zatím jsem nové těsnění na šroub nedával. Pokud není vymačkané nebo neteče olej, není podle mě nutno měnit. Jasně že příručka to říká a ve značkovým servisu to tak i dělají. Však těch Cu těsnění tam bylo ve výlevce na sítku vysypáno hodně a sám se jich pár pěknejch vzal... Citovat
raydowe Odesláno 12. červen 2008 Odesláno 12. červen 2008 kolko si tak pytaju za vymenu oleja v sevise? chcel by som ho vymenit skor, ako pride datum garancky, 30 000km mi pride na olej vela. a co by ste radili, syntetiku ci polosyntetiku? Citovat
ivanh Odesláno 12. červen 2008 Odesláno 12. červen 2008 Ja menim po 30 000 - predpisanu plnosyntetiku Esso Ultron 5W40 alebo Total Quartz 9000 (5W40). Uz mam za sebou 2 vymeny - tretia je na spadnutie. V oboch pripadoch ( pri prvom som bol v servise pritom a druhy už doma sam ) bol olej svetlejši (viem je to subjektivne ) ako v starom fiate po 10 000. Samozrejme jazdim 90% po cestach 1. tiedy. Keby som jazdil po 3. a po poli tak by som asi koli prachu skratil interval aj na vzduchovy filter. ( ešte že nežijeme v Rumunsku alebo na Ukrajine). Výrobca si predsa nemôže dovoliť reklamacie vysypanych motorov po 100 000km. Ale nič ti nebráni v skoršej výmene. A cena = cena oleja + 30 min hodinovej sadzby. Citovat
raydowe Odesláno 12. červen 2008 Odesláno 12. červen 2008 oki dik.. prvu skusim asi skor a pozriem si ako je na tom olej a podla toho sa uvidi Citovat
Kekros Odesláno 12. červen 2008 Odesláno 12. červen 2008 Původně zaslal: Godric Doporučuju kontrolovat hladinu oleje... Já se na to vyprdnul a nejednou sem měl v motoru 7 litrů oleje s naftou a to v motoru samozřejmě blaflo... Takže oprava stála slušné peníze. jo kotrolovat se musí . Taky jsem vyměnil olej, ujel 17 km a olej už nebyl ani mezi riskama, ale dole rozstříkanej po autě. Ten novej olejovej filtr prasknul. Byl jsem z toho drobet v šoku Citovat
Guest servisman Odesláno 12. červen 2008 Odesláno 12. červen 2008 to slyším poprvé že praskl olej filtr znám to v zimním období,ale v létě aby praskl filtr????? Citovat
peugeotkovic Odesláno 12. červen 2008 Odesláno 12. červen 2008 Původně zaslal: Kekros Původně zaslal: Godric Doporučuju kontrolovat hladinu oleje... Já se na to vyprdnul a nejednou sem měl v motoru 7 litrů oleje s naftou a to v motoru samozřejmě blaflo... Takže oprava stála slušné peníze. jo kotrolovat se musí . Taky jsem vyměnil olej, ujel 17 km a olej už nebyl ani mezi riskama, ale dole rozstříkanej po autě. Ten novej olejovej filtr prasknul. Byl jsem z toho drobet v šoku to fakt..? To se může stát..? To se mi nezdá.. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.