Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Čavte. Tak ako som hovoril, že ked niečo zistím ohladom zmien na motore 1.4 8V (TU3A), ktorá sa začne onedlho vyrábať s emisnou normou EURO 5 tak aj robím.

Na samotnom motore nieje veľa zmien (neaké tlaky vstrekovania paliva) ale hlavná zmena je v tom, že tam bude nový alternátor, ktorý bude fungovať len ak bude treba dobíjať baterku (funguje to na princípe ako automatická klíma - zapne sa až keď stúpne teplota nad stanovenú hranicu, teda ak riadiaca jednotka zistí väčší rozdiel napätia až vtedy zopne spojka alternátor a začne dobíjať baterku...), motor má tak menší odpor.

Ďalej je tam použitá nová palivová sústava,teda nádrž, palivové čerpadlo a palivové potribie.

A nakoniec bude mať motor inú výfukovú sústavu. To je asi všetko zo zmien, ktoré súvisia so zmenou emisnej normy.

Ahoj

Odesláno

Já bych také volil lehce používané auto, s nejlepší výbavou a dobrým motorem. Podpis kupní smlouvy na fungl nové auto Tě stojí (ten sladký okamžik) asi 120 000 Kč.

Lehce jeté auto poslouží taky výborně, možná ještě líp než nové, které má dětské nemoci - ať si je klidně slízne někdo jiný.

Moje zkušenost je z provozování firemních aut.

Hezkým paradoxem je, že tuto strategii mi pochválil nejmenovaný prodejce u koncesionáře. Když zjistil, že nové \"opravdu, ale opravdu\" nekoupím, tak mi upřímně řekl, že kupovat dvouletá auta s dobrou výbavou za asi poloviční cenu je ta nejlepší ekonomická úvaha.

Odesláno

p607 to je pravda. urcite to bude najlepsia ekonomicka uvaha, ale je tu aj maly hacik. polovica 2 rocnych aut je predana prave koli tomu, ze majitel uz na nich (a ich poruchy) nemal skratka nervy. a tak teba mat pri vybere aj hodne stastnu ruku.

Odesláno
Původně zaslal: raydowe

p607 to je pravda. urcite to bude najlepsia ekonomicka uvaha, ale je tu aj maly hacik. polovica 2 rocnych aut je predana prave koli tomu, ze majitel uz na nich (a ich poruchy) nemal skratka nervy. a tak teba mat pri vybere aj hodne stastnu ruku.

Vidis, a prave take auta ja potrebujem. Mam dobry servis a trpezlivost, najdeme a odstranime vselico.

Ale treba aj vyberat. Servisak, ktoremu denne idu cez ruky auta, ma napriklad varoval pred 307 a doporucil 406. Je tam vraj rozdiel v prevedeni plast/kov, slabe/robustne. Takze pre dlhe kilometre vo firme doporucil auto vyssej kategorie. Varoval ma pred autami, ktore su stavane pre rodinne pouzitie (zhruba 3-kova rada a nizsie), lebo riesenie, cena aj vydrz su proste nizsie.

Mozte samozrejme nesuhlasit, na to je forum, aby sme si porovnali nazory.

Akurat by som nemal nervy na to, aby som to riesil \"v zaruke\", to znaci s prosikom navstevovat koncesionarov. Radsej (kupim auto lacnejsie), zaplatim si opravu a mam pokoj. Auto treba dat do stavu, ako vyslo z fabriky. Ak malo nejake \"vrodene vady\", tak po dvoch troch rokoch su uz zname a aj postup, ako ich odstranit (alebo sa takemu rocniku a typu vyhnut).

[upravil dne 22.6.2008 P607Olda]

[upravil dne 22.6.2008 P607Olda]

Odesláno

Tak ja kupuval sveho pazouta v Havirove (Peugeot Tichy), Taky jsem volil pomer ceny motor/vybava. U me byli maximalne vstricni. Mam 207 5dv., s mlhovkama, motor 1,4 16v, Trendy, a co se tyce motoru jsem maximalne spokojenej, dokonce bych rekl ze vice nez jsem ocekaval. Mam najeto nejakych 7000 a slape krasne. Jelikoz ale prezivam prevazne v praze a mam rad sviznejsi jizdu tak po 8L/100km se nedostanu. Jinak metalitu ber, mam ho v barve salamnque a je nadherna. Co se tyce radia, bohate mi staci to co je ve vybave...:super

• O 1 měsíc později...
Odesláno

2jariquick

Teď je tu omezená akční serie P- 207 Trendy KLIMA 1,4 VTi 16V za 309.900,- a přední nárazník je z PREMIA (s tím nosem a chromovanými mlhovkami). Myslím si že je to zajímavá cena.....bohužel jdou na dračku a máme posledních osm aut a to jsou teprve ve výrobě. Jestli je to moc, tak bych ti řekl něco k tomu financování, ale to je lepší mi zavolat......;)

• O 1 měsíc později...
Odesláno

to Radek V. : Díky za upozornění. Dostal jsem s na tyto stránky až teď. Auto jsem ještě nepořídil, ale je to dobře, protože ceny jdou teď docela dolů. A to by mohl nastat můj čas.. :myslim Něco jsem zaslechl o nové akci 207- ček od října v dobré výbavě 1,4 16V VTI a prý slušnou cenu. Nevíš o tom něco? Pak mám v záloze ještě druhou variantu a tou je nová Ibiza. Kdyby tam byla taky nějaká akcička (což určitě bude, ale kdy?) nastalo by dilema...

Odesláno
Původně zaslal: jariquick

to Radek V. : Díky za upozornění. Dostal jsem s na tyto stránky až teď. Auto jsem ještě nepořídil, ale je to dobře, protože ceny jdou teď docela dolů. A to by mohl nastat můj čas.. :myslim Něco jsem zaslechl o nové akci 207- ček od října v dobré výbavě 1,4 16V VTI a prý slušnou cenu. Nevíš o tom něco? Pak mám v záloze ještě druhou variantu a tou je nová Ibiza. Kdyby tam byla taky nějaká akcička (což určitě bude, ale kdy?) nastalo by dilema...

A to jako funglovku? Nebo něco zajetýho?Předváděčku?

Odesláno

jestli jsi ještě nekoupil tak mám pro Tebe další zkušenost :

mám 1.6 16V 120 koníků a výbava Premium... palubní počítač super.. maska s chromovými pouzdry si nemůžu vynachválit... Krásný zátah motoru a nádherný silný účinek brzd (vše kotouče) sportovní koncovka vzadu samozřejmostí 16\"kola a vše domalovávají doplnky v interieru s chromem a některé s imitaci karbonu .. Kupoval jsem u Auto Hruška Hlučin- mohu doporučit- lepší jak Svoboda FM a Tichý OV..

dále máme doma 207 CC modrá v 1,6 16V Turbo 150 koní... rozdíl oproti mému určitě střecha :) ale motor už má surovější zátah a katapultuje s lehkosti hodnotu 200 na tach. spotřeba však i při klidné jízdě atakuje 9litrovou hranici což je trošku vada na kráse. Chrom řadička studí po ránu ale to je uděl výbavy.. parkovací senzory fungují na jedničku.

K oboum vozům- parkování s lehkostí...beztarostná jízda krajinou a super vedení sedadel.. s 1,6 16V jezdím se spotřebou 5 litrů s lehkou nohou a tedy bych ho i preferoval.. má vždy dostatek výkonu. Obě auta mají superzamykání- petlice ve dveřích takže ani po rozbití okna nelze auto otevřít zevnitř. Audio v 207čce je velice pěkně vylazeno, zadní náprava občas uskočí na větší díře,škoda... Otázka zní pokud bych volil takové auto za tuto cenu znovu a odpověd je ano.. u auto hruška jsem dostal nejmenší možnou cenu v dané výbavě

Odesláno
Původně zaslal: jariquick

Tak zatim o zadne specialni akci nevim....mas asi lepsi zdroj informaci.....pocitej ale s tim ze zadarmo urcite nebudou. Pokud budes mit zajem o nejaky model, klidne se ptej a kdyz budu vedet, rad poradim....hlavne to nechce jen velka slova, chce to i ciny.

Odesláno
Původně zaslal: Sobol

i pri klidne jizde atakuje 9litrovou hranici

Tak ty musis mat tazku nohu...9l pri kludnej jazde?:o Ja mam to same len v hatch backu a pri kludnej jazde(to je dodrziavanie max.rychlosti+zbytocne nevytacanie motoru):myslim s tym dokazem ist za 6,6l.:aut

[upravil dne 1.10.2008 antal]

Odesláno
Původně zaslal: antal

Původně zaslal: Sobol

i pri klidne jizde atakuje 9litrovou hranici

Tak ty musis mat tazku nohu...9l pri kludnej jazde?:o Ja mam to same len v hatch backu a pri kludnej jazde(to je dodrziavanie max.rychlosti+zbytocne nevytacanie motoru):myslim s tym dokazem ist za 6,6l.:aut

tak občas to člověku nedá.. jel jsem s tím i za 6,5 ale to se sotva vleče...těch 9 je po městě s klidnou nohou.. jsem zapomněl poznamenat..

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...