dodo407sw Odesláno 7. duben 2014 Odesláno 7. duben 2014 nedalo mi to, tak som este raz pozorne popozeral a uz viem rozdiel 13500 je pre model do roku 2006 12 13501 je pre model od roku 2006 12 Citovat
JayElectrics Odesláno 7. duben 2014 Odesláno 7. duben 2014 Před 3 týdny jsem byl podruhé na STK (r.v.2004, najeto 94tis., diesel). Po přejetí z těch trhacích lavic něco divně luplo na řidičově kole a po měření emisí na nových rozvodech (přes 5000ot./min.) začaly rachtat (asi) ventily. To co divně luplo, při přezouvání na letní pneu se ukázaly býti právě tyto spodní čepy - tlapky. U mě se to projevuje vůlí cca 10mm na řidičově kole a asi 3-5mm na spolujezdcově kole(na konci, samozřejmě). Tato vůle šla poznat pouze pokud jsem zalomcoval za řidičovo(PL) kolo cca na 2.hodině a zpět. Na 10.hodině není vůle téměř žádná. Podobný scénář se opakoval na straně spolujezdce (PP kolo). Po několika stech najetých kilometrech se začaly ozývat kovová klepání, která se přenáší na karoserii a volant. Při otáčení na místě občas jedno z kol nepravidelně drhne popř.\"lupne\". Zvuky při vymetání kanálů a děr nemusím asi popisovat. Už sháním tlapičky, vnější torx klíče, ale bojím se, že až to dám dolů, nepůjde to jinak než dodělat do konce i v případě, že bude v pytli i ten protikus, co sedí v tom ložisku. Chtěl bych si tohle konečně udělat sám a poslat foto, ale nejsem si jistý, jestli se to v tomhle stavu bude dát udělat na klasickém hydr.zvedáku před domem s podepřením jen 1 kola, jako při výměně kol. Jestli mi vyjede poloosa, tak mě omyjou... [Edited on 8/4/14 01:09 by JayElectrics] Citovat
dodo407sw Odesláno 8. duben 2014 Odesláno 8. duben 2014 koli robote za cca 20eur chces riskovat a trapit sa pred blokom na zdvihaku? to faaakt? Citovat
milkhaus Odesláno 17. duben 2014 Odesláno 17. duben 2014 zdar pánové dneska mi přišel ten spodní čep na p407 sw ho mám totál vymlácený a koukal jsem že tam do toho držáku ložiska lisují normální ložisko 6205 ale podle tabulek to ložisko neexistuje protože měřením posuvkou jsem naměřil vnitřní průměr 27 mm vnější 52 mm a hloubku 15mm ale v tabulkách je jen s vnitřním průměrem 25 a pak až 30 ale zítra budu přeměřovat digitálkou a uvidím na jedněch stránkách jsem našel že dělají i ložiska s vnitřním průměrem 26,5 a 27,5 tak se uvidím jestly naměřím jiné jinak si myslím že když vyndám ten starý mohl bych být schopen zaměnit ložisko za jiné a potom by oprava vyšla za levno.až budu mít nové poznatky vložím je sem abych pomohl ostatním v levné opravě spodního čepu ramena. Citovat
JayElectrics Odesláno 22. duben 2014 Odesláno 22. duben 2014 Na opravu jsem jel k nejlepšímu známému-kolegovi z práce na Šumavu. Od demontáže kol po sundání 1 packy nám to trvalo cca 2 hodiny. Potom už jsme věděli co a jak a druhá packa byla za 5 minut dole. Dílna byla za 3 hodiny uklizená a auto před garáží. Sepsal jsem rychlý návod, pokud si tlapky chcete vyměnit sami, ale nechci tady moc spamovat, tak ho sem hodím, jen kdyby to bylo přínosem. Kdo bude mít zájem, pošlu i pár fotek. J. Citovat
alternativ Odesláno 23. duben 2014 Odesláno 23. duben 2014 JayElectrics: můžeš udělat návod do sekce http://www.peugeot-club.com/forum/forumdisplay.php?fid=125 a jistě to spousta lidí ocení ;-) Citovat
Guest Jirka12 Odesláno 26. duben 2014 Odesláno 26. duben 2014 tak na autě byl ten vlevo, podle VIN jsem měl objednán ten vpravo...jsou to ty samé čepy,půjde to na tu těhlici (viz.obrazek 2)?? nebo mám(i když podle VIN) chybný čep??? resp. pokud mám správný, mám tam vracet ten nerez kroužek co byl pod tím starým,nebo je to určeno k montáži bez něj??? díky moc za rady.. [upravil dne 26/4/14 21:11 od Jirka12] [upravil dne 26/4/14 21:12 od Jirka12] Citovat
HonzaZ Odesláno 26. duben 2014 Odesláno 26. duben 2014 Vypadá to, že už máš modifikovanou těhlici, takže frip (\"kulový čep\") už by měl být s vyšším těsnícím břitem. Ten nerez kroužek na čep těhlice by jsi měl dát nový při výměně fripu. Citovat
Guest Jirka12 Odesláno 26. duben 2014 Odesláno 26. duben 2014 no taky se mi to jak jeví, ted teda ale netuším kde vzít ten nový kroužek , u nového čepu skf žádný nebyl Citovat
Guest Jirka12 Odesláno 26. duben 2014 Odesláno 26. duben 2014 no taky se mi to jak jeví, ted teda ale netuším kde vzít ten nový kroužek , u nového čepu skf žádný nebyl Citovat
HonzaZ Odesláno 26. duben 2014 Odesláno 26. duben 2014 Musíš koupit nový origo v peugeotu. Obj. č. 362326 a cena cca 39,- Kč Citovat
Guest Jirka12 Odesláno 27. duben 2014 Odesláno 27. duben 2014 Díky moc za radu, já už se lekl,že už ani podle VIN nelze objednat správný díl, tak dokoupím v peugeotu kroužky a snad to bude ok, ještě jednou dík Citovat
Marky Odesláno 27. duben 2014 Odesláno 27. duben 2014 Dá sa len pohľadom bez demontáže poznať či mám nový alebo starý typ tehlice/čapu? Čapy menili predchádzajúcemu majiteľovi a neviem či mu už menili aj tehlicu alebo nie. Citovat
HonzaZ Odesláno 28. duben 2014 Odesláno 28. duben 2014 Marky, staré provedení těhlice php7WUslw.pdf Citovat
HonzaZ Odesláno 28. duben 2014 Odesláno 28. duben 2014 nové provedení od DAM 10374 php4ZGMr5.pdf Citovat
Marky Odesláno 29. duben 2014 Odesláno 29. duben 2014 Vďaka Honza, tie obrázky poznám. Išlo mi o to, či v praxi je možné vidieť napr. ten vyvýšený okraj novej tehlice. Tiež by ma zaujímalo, načo je výstupok s otvorom na novej tehlici označený na obr. červene. Na starej nie je. Citovat
Marky Odesláno 29. duben 2014 Odesláno 29. duben 2014 Stará tehlica bez otvoru. Dá sa na tento rozdiel spoľahnúť? Citovat
dodo407sw Odesláno 30. duben 2014 Odesláno 30. duben 2014 vcera vymenene capy aaa normalne radost jazdit po deravych cestach hura.. btw: tie posledne mi vydrzali 65000km... Citovat
Balachar Odesláno 8. květen 2014 Odesláno 8. květen 2014 Ahojte, chcem sa spýtať, či s tým spodným čapom ramena meníte aj ten horný čap? Ja som menil len tie spodné a teraz som si všimol, že tam je aj horný Čosi mi totiž občas klepne v prednej náprave, hlavne keď výjdem autom na nizky obrubník, tak to tak klepne ... teoreticky by to mohol byť ten horný čap ... Citovat
Marky Odesláno 18. květen 2014 Odesláno 18. květen 2014 Treba dávať pri výmene čapu dole aj kotúče? Našiel som tu obrázok bez demontáže kotúča. Malo by stačiť uvoľniť matku na poloosi, uvoľniť packu a vyklopiť tehlicu smerom nahor. Je to tak? Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.