RadoH8 Odesláno 15. duben 2010 Odesláno 15. duben 2010 super len pockam kym prestane prsat lebo leje jak blaznive kolko stoja tie čapy?si si to menil sam alebo niekto v servise Citovat
Judes Odesláno 15. duben 2010 Odesláno 15. duben 2010 Stačilo by pozrieť vyššie už som to písal ale nič to. Ten čap stál 83€ bez roboty, menilo sa to doma u kmotra. Práve sa chystá otvoriť servis je automechanik a ja od toho nemám až tak ďaleko (rušne). Ak si už privoňal k takej robote tak by to nemal byť problém vymeniť len budeš potrebovať TORX kľúče. Ku čapu bol priložený aj návod na výmenu, naskenované obrázky pozri vyššie. [upravil dne 15/4/10 Judes] Citovat
RadoH8 Odesláno 15. duben 2010 Odesláno 15. duben 2010 ok dakujem,teraz mi žena dala otazku ze co ak to nebude ono?moze to byt aj nieco ine?napr.klb?ked som mal 406 tak tam tak pukal klb ale to bolo trochu ine tak preto si myslim ze toto na 407 klb nebude.zatial dik cez vykend vlezem pod auto a skusim stym pohybat a uvidim potom napisem Citovat
Stepkao Odesláno 26. duben 2010 Odesláno 26. duben 2010 Ahoj, tak se taky přidám do klubu, měnil jsem spodní čep, akorát jsem nemusel demontovat celý rameno, jen spodní část a povolil jsem kotouč při vyndávání čepu, akorát se musí dát pozor na vyjetí hřídele, jinak kromě povolení 3 šroubů na čepu, vše celkem v pohodě...Koupil jsem SKF za 1480,- Citovat
roxbury7 Odesláno 19. listopad 2010 Odesláno 19. listopad 2010 jedna otázočka... treba robiť aj geometriu keď sa menia tieto čapy??? Citovat
RadoH8 Odesláno 19. listopad 2010 Odesláno 19. listopad 2010 jedna otázočka... treba robiť aj geometriu keď sa menia tieto čapy??? no mne menili ten cac cca pred 2 tyzdnami a robili mi aj geometriu a platil som 145 eur Citovat
roxbury7 Odesláno 19. listopad 2010 Odesláno 19. listopad 2010 OK. Na mojom aute to zatial nie je aktuálne , ale na otcovom sa na to chystáme o týždeň. Čapy som zohnal na nete zn. Delphi 2Ks za 105 Eur. Uvidíme ako dlho vydržia. Citovat
Maroš Odesláno 18. srpen 2011 Odesláno 18. srpen 2011 Ahoj.Tak citiam si tu forum ohladom vymeny capov spodneho a horneho...prosim ja som nenasiel ziadny navod na vymenu toho capu. Otazocka....da sa zvladnut vymena doma v garazi?budem potrebovat nejake specialne naradie alebo stahovak? Zadalsie vie mi niekto nejaky navod ohladom postutpu kde zacat aby som nemusel laborovat .Ak je to zlozite tak nejaky len hruby postu co treba urobit alebo naco si dat pozor. Ked pridem z prace vecer chcel by som sa do toho pustit to vymenit....dielnu mam dobru ,naradie mam len ci treba nieco co by ma mohlo zaskocit... Spodny cap som kupil v Kelly a horny mi pride rano som sa rozhodol ze vymenim aj ten. Citovat
Judes Odesláno 18. srpen 2011 Odesláno 18. srpen 2011 Horný som ešte nepotreboval meniť, ale keď si kupoval spodný čap tak je ku nemu aj návod na výmenu. Ku tomu spodnému nebudeš potrebovať žiadny špeciálny sťahovák, \"torx\" kľúče a sekáč s ktorím dáš dolu vnútornú časť ložiska toho spodného čapu (ten krúžok). Citovat
kajvet Odesláno 18. srpen 2011 Odesláno 18. srpen 2011 jedna otázočka... treba robiť aj geometriu keď sa menia tieto čapy??? Já geometrii nedělal (viz str. č. 2), a bylo vše ok...Nyní po 50 tis od výměny mě čeká opět výměna oněch paciček Citovat
Milhaus65 Odesláno 18. srpen 2011 Odesláno 18. srpen 2011 Co s tím děláte ? Já měnil pravý po 60t km a levý v 95t km. A když si vemu, že ten čep je stejný i pro můj težší předek. Citovat
Maroš Odesláno 18. srpen 2011 Odesláno 18. srpen 2011 NA ako dlho je to asi ta robota vymenit spodny cap? Citovat
Maroš Odesláno 18. srpen 2011 Odesláno 18. srpen 2011 Este nema nahodou niekto nejaky obrazok ked su nakreslene casti prednej napravy (cap horny ,dolny,tycka satb. atd) dakujem ....myslim nejaky nakres Citovat
Judes Odesláno 18. srpen 2011 Odesláno 18. srpen 2011 Myslel si niečo takéto? Pozri do mailu niečo som ti poslal možno pomôže. Citovat
andy 3823 Odesláno 19. srpen 2011 Odesláno 19. srpen 2011 ja som menil minulí rok spodný a pukanie náprave pri otáčaní hneď prestalo. Len neviem či aj horný už nebude treba. Pri vyšších rýchlostiach aj na menších hrboloch cítiť zvláštne trasenie akoby tam nejaká vôla bola a mám podozrenie práve na tieto horné čapi. Len aby to nebolo niečo iné - vyváženie kolies to nebude. Má niekto nejaký nápad? Citovat
Maroš Odesláno 19. srpen 2011 Odesláno 19. srpen 2011 No uz mam aj cap a pustil som sa do prace ale neviem povolit tie tri sroby na tom cape spodnom ....neviem preco ale nech skusam akokolvek aj na paku nejdu .... Citovat
Pechy Odesláno 19. srpen 2011 Odesláno 19. srpen 2011 Na autě mám 144.000 pokud vím, tak čepy byly měny pouze jednou. Nyní auto začíná při přejezdu nerovností bouchat. Myslel jsem si, že to budou tyčky stabilizátoru, ale podle toho co čtu, tak by to mohly být zmíněné čepy? Ikdyž se mi zdá, že ty rány jdou ze zadu, předek se jakoby zaklepe [upravil dne 19/8/2011 od Pechy] Citovat
Maroš Odesláno 20. srpen 2011 Odesláno 20. srpen 2011 No mam to vymenene ale mam teraz problem nechtiac som povytiahol poloos a vytiekol mi trochu prevodovy olej ....ako najdem kde a kade a kolko dolpnit?Dik [upravil dne 20/8/11 od Maroš] Citovat
bedo Odesláno 25. srpen 2011 Odesláno 25. srpen 2011 no ten navod by sa hodil aj mne, inak nasiel som na anglickom ebay ze za sadu oboch zaplatim tolko ako za jedno tu .. a aj s postovnym... akurat sa od predajcu snazim zistit ci ma staru alebo novu verziu .. da sa to nejak zistit pokial na tom nebudu tie tri zlte bodecky? Citovat
Martin407 Odesláno 21. září 2011 Odesláno 21. září 2011 Tak koukám že podle těch fotek co jste sem kluci naházeli nejsem zas takovej dobytek kterej by se o auto nestaral. Včera jsem měnil spodní čep na levé straně a vypadal podobně jak na těch fotkách. Při rozmontování na nás vypadlo 5 válečků z ložiska a kousky kroužku ložiska. Jen je mi divny že to nebouchalo při přejezdu nerovností ale jen při natáčení kol v malé rychlosti (do 40 km/h). Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.