petertn1 Odesláno 6. červen 2008 Odesláno 6. červen 2008 Dnes som sa rozhodol ze prezujem auto na nove letne pneumatiky a nastal problem. Mam tam bezpecnostne skrutky, ale nadstavec nikde. Jednoducho ho neviem nikde najst a bez toho mi pneunatiky nikto nevymeni. Poradte co robit. Vo vsetkych pneuservisoch len krutili hlavami a v origos servise mi tiez nevedeli poradit. Dakujem za pomoc. Citovat
pastorek Odesláno 6. červen 2008 Odesláno 6. červen 2008 Takýto problém sme riešili navarením matice na pôvodnú skrutku. Záleží na tom ako hlboko v disku je hlava skrutky. Ak je hlboko a v úzkej diere tak nezostane nič iné ako ju odvŕtať. Citovat
Durko Odesláno 6. červen 2008 Odesláno 6. červen 2008 ja som jedny skrutky riesil majzlík kladivo, popr.dobry hasák ale všetko záleži od toho aky máš pristup ktym skrutkám Citovat
petertn1 Odesláno 6. červen 2008 Autor Odesláno 6. červen 2008 Pristup mam dost hlupy, mam original 17 palcove hlinikove disky a tie skrutky su tam zapustene dost hlboko. Uz zacinam byt zufaly. Este dobre ze som volakde defekt nedostal, lebo neviem co by som robil potom. Su to nejake podobne skrutky ako na tom obrazku dole. Nema niekto v okoli Trencina 407-cku s bezpecnostnymi sroubami, aby som to vyskusal ci nepasuje jeho nadstavec? Vopred dakujem za pomoc. [upravil dne 6/6/08 petertn1] Citovat
AnotherOne Odesláno 6. červen 2008 Odesláno 6. červen 2008 Choď do servisu, možno majú viac sád na sklade a skús požičať či niektorý nepasuje. Ak by nechceli požičať (bude vidno použitie) tak povedz, že sadu kúpiš ak bude pasovať - budeš tak mať osem skrutiek na rovnaký nadstavec do zásoby. Ak si auto kupoval v bazáre boli povinní ti dať aj nadstavec. Ak ešte máš preberací protokol možno by si sa mohol dožadovať náhrady škody. Škoda, že si si to vtedy neskontroloval. Mne dali dva nadstavce. [upravil dne 6.6.2008 AnotherOne] Citovat
petertn1 Odesláno 6. červen 2008 Autor Odesláno 6. červen 2008 Původně zaslal: AnotherOne Choď do servisu, možno majú viac sád na sklade a skús požičať či niektorý nepasuje. Ak by nechceli požičať (bude vidno použitie) tak povedz, že sadu kúpiš ak bude pasovať - budeš tak mať osem skrutiek na rovnaký nadstavec do zásoby. Ak si auto kupoval v bazáre boli povinní ti dať aj nadstavec. Ak ešte máš preberací protokol možno by si sa mohol dožadovať náhrady škody. Škoda, že si si to vtedy neskontroloval. Mne dali dva nadstavce. [upravil dne 6.6.2008 AnotherOne] To ma mrzi najviac ze som si to neskontroloval, ked som auto kupoval:grr Citovat
Přema Odesláno 6. červen 2008 Odesláno 6. červen 2008 podívej se pořádně kolem reservy...já to měl zastrčené v tom polystyrenu kde je zvedák......a pozor já už měl s těma bezpečákama problém.....ty 4 zářezy na šroubu se mi strhly a já měl dost velký problém šroub povolit.....už tam mám jiné bezpečáky.....těmto Peugeot nevěřím.... Citovat
petertn1 Odesláno 6. červen 2008 Autor Odesláno 6. červen 2008 Původně zaslal: Přema podívej se pořádně kolem reservy...já to měl zastrčené v tom polystyrenu kde je zvedák......a pozor já už měl s těma bezpečákama problém.....ty 4 zářezy na šroubu se mi strhly a já měl dost velký problém šroub povolit.....už tam mám jiné bezpečáky.....těmto Peugeot nevěřím.... Uz som sa pozeral asi 10-krat vsade mozne, no nikde nic. Citovat
jozefsv Odesláno 6. červen 2008 Odesláno 6. červen 2008 z inej sady kluc asi nebude pasovat.to by neboli bezpecnostne. ked ju mas hlboko zapustenu tak jedine odvrtat. keby sa dalo tak skusit tu hlavicu skrutky zbrusit na 4 hran a skusit klucom vysrubovat ale neviem aky je k tomu pristup.pomohlo by foto kolesa Citovat
Přema Odesláno 6. červen 2008 Odesláno 6. červen 2008 Podle mě má podobné nebo stejné kola jako já a tam vevnitř otvoru na šroub nic neuděláš......jestli se ti to nepodaří nějak povolit a budeš to muset odvrtat.....tak to ti přeji upřimnou soustrast s tou prací,je to hrozná mrdačka a ještě si domrvíš elektron..... Citovat
AnotherOne Odesláno 6. červen 2008 Odesláno 6. červen 2008 Původně zaslal: jozefsv z inej sady kluc asi nebude pasovat.to by neboli bezpecnostne. Je tam konečný počet kombinácií, určitá šanca tam je. Jedine že by ich robili ručne, čo pochybujem. Citovat
jozefsv Odesláno 6. červen 2008 Odesláno 6. červen 2008 Původně zaslal: AnotherOne Původně zaslal: jozefsv z inej sady kluc asi nebude pasovat.to by neboli bezpecnostne. Je tam konečný počet kombinácií, určitá šanca tam je. Jedine že by ich robili ručne, čo pochybujem. jasne,ale mam pocit ze aj ked sa seria opakuje tak sa nebude vyvazat a distribuovat do toho isteho kraja... Citovat
petertn1 Odesláno 6. červen 2008 Autor Odesláno 6. červen 2008 Ako to tak citam,mili priatelia, nemam z toho dobry pocit. Asi ma ta vrtacka neminie. Za gumy som dal 20 tisic, tak ich nechcem susit v pivnici. Musim nieco podniknut. Citovat
AnotherOne Odesláno 6. červen 2008 Odesláno 6. červen 2008 Původně zaslal: jozefsv Původně zaslal: AnotherOne Původně zaslal: jozefsv z inej sady kluc asi nebude pasovat.to by neboli bezpecnostne. Je tam konečný počet kombinácií, určitá šanca tam je. Jedine že by ich robili ručne, čo pochybujem. jasne,ale mam pocit ze aj ked sa seria opakuje tak sa nebude vyvazat a distribuovat do toho isteho kraja... Od výroby to ide cez ktovie koľko medziskladov, pochybujem, že niekto sleduje kam to nakoniec dôjde. Citovat
jozefsv Odesláno 6. červen 2008 Odesláno 6. červen 2008 Původně zaslal: AnotherOne Původně zaslal: jozefsv Původně zaslal: AnotherOne Původně zaslal: jozefsv z inej sady kluc asi nebude pasovat.to by neboli bezpecnostne. Je tam konečný počet kombinácií, určitá šanca tam je. Jedine že by ich robili ručne, čo pochybujem. jasne,ale mam pocit ze aj ked sa seria opakuje tak sa nebude vyvazat a distribuovat do toho isteho kraja... Od výroby to ide cez ktovie koľko medziskladov, pochybujem, že niekto sleduje kam to nakoniec dôjde. mozne je sice vsetko,ale asi by som skor stravil cas odvrtavanim ako hladanim rovnakeho kluca s nechutou ostatnych zucastnenych a max. neistym vysledkom. Citovat
pastorek Odesláno 6. červen 2008 Odesláno 6. červen 2008 ...a to navarenie matice? Mne to pomohlo. Citovat
AnotherOne Odesláno 6. červen 2008 Odesláno 6. červen 2008 Původně zaslal: jozefsv Původně zaslal: AnotherOne Původně zaslal: jozefsv Původně zaslal: AnotherOne Původně zaslal: jozefsv z inej sady kluc asi nebude pasovat.to by neboli bezpecnostne. Je tam konečný počet kombinácií, určitá šanca tam je. Jedine že by ich robili ručne, čo pochybujem. jasne,ale mam pocit ze aj ked sa seria opakuje tak sa nebude vyvazat a distribuovat do toho isteho kraja... Od výroby to ide cez ktovie koľko medziskladov, pochybujem, že niekto sleduje kam to nakoniec dôjde. mozne je sice vsetko,ale asi by som skor stravil cas odvrtavanim ako hladanim rovnakeho kluca s nechutou ostatnych zucastnenych a max. neistym vysledkom. Tak práve to odvrtávanie by som skúšal až nakoniec, pokiaľ k novým gumám nechce kupovať hneď aj nové disky. Určite je schodnejšia cesta navariť maticu pekne v strede na pôvodnú skrutku ako navrhuje pastorek. Vrták takmer isto utečie, zlomí sa, alebo zájde príliš hlboko čo vždy odnesie disk. Citovat
petertn1 Odesláno 6. červen 2008 Autor Odesláno 6. červen 2008 Původně zaslal: pastorek ...a to navarenie matice? Mne to pomohlo. Je tam zly pristup, diera je uzka a hlboka cca 3 cm, neviem si predstavit ako tam da navarit matica:( Citovat
AnotherOne Odesláno 6. červen 2008 Odesláno 6. červen 2008 V strede v otvore matice, na krajoch pridržať napr. zahnutými kliešťami. Citovat
petertn1 Odesláno 6. červen 2008 Autor Odesláno 6. červen 2008 Ale to zvaranie sa mi asi viacej paci. Skusim ist touto cestou. O vysledku vas budem informovat. Dik za pomoc. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.