Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno
Původně zaslal: Marousek

Jak jsem psal výš. Zatím ho ještě nemám, ale ve středu si pro něj jdu (snad tam ještě bude) a pak už bude jen můj :aut

to neslo si ho \"zamluvit\" pripadne smlouviška a záloha.. ? jestli o nej opravdu tak stojíš

Odesláno

Takže Vám oznamuji že jsem majitelem Peugeotu 309 GLD :super

Dnes jsem s ním najezdil asi 200 km a jsem mile překvapen. Srovnávám ho s Feldou 1.9D kterou jsme měli doma a v porovnání s ní je Peugeot tišší, konfortnější a možná i trochu líp jede. Zatím jsem natankoval za 500 což bylo 15L a ubylo tak kolem 10 takže počítám že spotřeba bude tak kolem 6L/100.

Už jsem rozchodil i ten centrál a i voda v palivovém filtru se nejspíš stratila. O víkendu auto bude čekat důkladná prohlídka a očista. Také vyměním olej + filtry popřípadě rozvody. Jediný co mě v autě ještě chybí je rádio. To dokoupím snad co nejdřív.

Toš tak :aut

Odesláno

Jo zatím jo snad to tak i vydrží. Tak doporučil mi koupi známej mechanik a tomu věřím jako nikomu jinýmu takže snad bude vše ok, ikdyž samozdřejmě vím že vše se nedá poznat.

Odesláno

Kluci mám dva menší problémy.

Zjistil jsem že mi nejdou přepnout dálkový. Předpokládám že se to přepíná na pačce s blinkrama. A ještě když prudčeji akceleruju tak v levém kole něco jako by rachtá. Když jedu ustálenou rychlostí tak to nedělá.

Dík za reakce

Odesláno

Kluci mám dva menší problémy.

Zjistil jsem že mi nejdou přepnout dálkový. Předpokládám že se to přepíná na pačce s blinkrama. A ještě když prudčeji akceleruju tak v levém kole něco jako by rachtá. Když jedu ustálenou rychlostí tak to nedělá.

Dík za reakce

packa prepinani rada odchazi nejspis te ceka vymena...

rachta.. ? jen pri akceleraci nebo i na nerovnostech.. rachta pravidelne nebo ruzne ?

[upravil dne 13.6.2008 aaischa]

Odesláno

To jsem čekal že bude asi potřeba vyměnit. Kde ji seženu popřípadě za kolik?

A to jako by rachtaní opravdu jen při akceleraci a jemně do zatáčky. Je to takový pravidelný jako by křupání nebo bouchání.

Odesláno

To jsem čekal že bude asi potřeba vyměnit. Kde ji seženu popřípadě za kolik?

A to jako by rachtaní opravdu jen při akceleraci a jemně do zatáčky. Je to takový pravidelný jako by křupání nebo bouchání.

páčku tak jukni do bazaru, a nebo si i dej inzerat je to nejlepci urcite se ji tu este nekdo ma navic...

a s tim rachtanim, zkus nekde na parkovisti se rozjet s plnym vytocenim kol na jednu a pak na druhou stranu... jestli to bude na jednu stranu delat tak je to poloosa a homokinetickej kloub.... -> repase

Odesláno

Jenom dotaz - nejdou Ti opravdu přepnout z tlumených dálkové, nebo Ti jen nejde světelná houkačka (problik) u rozsvícených světel??? Ta světelná houkačka u rozsvícených světel totiž nefunguje už z výroby, problik jde jen u zhasnutých světel.

Páčku by možná mohl mít Oddie, ale jestli s ní poběží na poštu opravdu netuším - odkud jsi??

Co se týče toho rachtání - může to být poloosa, homokinetický kloub, stabilizátor, čepy nebo uložení tlumičů - zastav se někde v servajzu a nech je nápravu zkontrolovat, oni to diagnostikují lépe a snadněji než my u PC

Odesláno

Opravdu mi nejde přepnout na dálkové. Nerozsvítí se dálkové ani kontrolka na přístrojovce, předpokládám že tam nějaká je.

To klepání prověřím přes týden. Známej se vrací z dovolené tak to zvědnem a kouknem na to. Jen doufám že to není drahej špáz :roll

Ps: Jsem od Olomouce. Je tu nějaký vrakoviště z Peugeotama v okolí?

Odesláno

Tak rány do volantu to nedává takže snad to budou jen ty čepy. Na kolik přijde asi tak výměna?

A ještě bych měl jeden dotaz. Chci měnit olej a všechny filtry. Takže by mě zajímalo jaký olej tam nalít popřípadě kolik a taky kolik to dohromady asi tak vyjde s těmi filtry?

Odesláno

Tak rány do volantu to nedává takže snad to budou jen ty čepy. Na kolik přijde asi tak výměna?

A ještě bych měl jeden dotaz. Chci měnit olej a všechny filtry. Takže by mě zajímalo jaký olej tam nalít popřípadě kolik a taky kolik to dohromady asi tak vyjde s těmi filtry?

čepy = ramena, nekdo malo to umí vyndat a hodit zpátky ale je to humus a doma bych se do toho nepouštěl, snad sem o tom jenom čet... rameno kolem 500 podle toho od koho a nebo kam pro to pudeš... uvidite az to rozeberes a poznas jestli sou čepy hotový nebo ne....

oleje 5L dle knížky, filtry jukni na cenu do eshopu autokelly.cz atd.... a hned uvidis zalezi od koho vybereš atd....

Odesláno

Za rameno pocitej neoriginalka kolem 800Kc(sem sehnal nejlevnejsi) a origo kolem 2000kc(dle katalogu Servisu Peugeot) :(:(:( Rameno sem vymenoval doma a je to humus:bojim + este sem musel udelat geometrii 400Kc.

Původně zaslal: aaischa

čepy = ramena, nekdo malo to umí vyndat a hodit zpátky ale je to humus a doma bych se do toho nepouštěl, snad sem o tom jenom čet... rameno kolem 500 podle toho od koho a nebo kam pro to pudeš... uvidite az to rozeberes a poznas jestli sou čepy hotový nebo ne....

oleje 5L dle knížky, filtry jukni na cenu do eshopu autokelly.cz atd.... a hned uvidis zalezi od koho vybereš atd....

[upravil dne 15/6/08 Fix3]

Odesláno

Kluci mám ještě jednu otázku. Co tam nalít za olej? 10W-40 nebo 15W-40? Myslím že by měla stačit ta 10 ne.

Jinak páčku s dálkama už jsem celkem rozchodil, občas to nejde přepnout, ale zatím ji měnit nebudu. Jinak to bouchání teď nějak ustalo. Najel jsem asi 100 km a nic. ¨tak fakt nevím co to přesně je.

Odesláno

Kluci mám ještě jednu otázku. Co tam nalít za olej? 10W-40 nebo 15W-40? Myslím že by měla stačit ta 10 ne.

Jinak páčku s dálkama už jsem celkem rozchodil, občas to nejde přepnout, ale zatím ji měnit nebudu. Jinak to bouchání teď nějak ustalo. Najel jsem asi 100 km a nic. ¨tak fakt nevím co to přesně je.

často na předku něco klepe nebo někdy bouchá, sou lidi kerý vyměnili ramena, silembloky stabilizatoru a další věci a stejně se to dějě, všecko pevně drží atd...

jestli máš motor prevazne suchej nikde nic nesákne - olej.... tak klidně 10W40 ... 15W je lepší když už je to s těsností trošku horší ale i tak bys tim nic nezkazil ale bylo by to zbytečný...

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...