aaischa Odesláno 8. červen 2008 Odesláno 8. červen 2008 Původně zaslal: Marousek Jak jsem psal výš. Zatím ho ještě nemám, ale ve středu si pro něj jdu (snad tam ještě bude) a pak už bude jen můj to neslo si ho \"zamluvit\" pripadne smlouviška a záloha.. ? jestli o nej opravdu tak stojíš Citovat
309GT Odesláno 10. červen 2008 Odesláno 10. červen 2008 Tak jak píšeš už můžeme pomalu gratulovat:) Doufám že budeš spokojený....Hodně štěstí Citovat
Marousek Odesláno 10. červen 2008 Autor Odesláno 10. červen 2008 Takže Vám oznamuji že jsem majitelem Peugeotu 309 GLD Dnes jsem s ním najezdil asi 200 km a jsem mile překvapen. Srovnávám ho s Feldou 1.9D kterou jsme měli doma a v porovnání s ní je Peugeot tišší, konfortnější a možná i trochu líp jede. Zatím jsem natankoval za 500 což bylo 15L a ubylo tak kolem 10 takže počítám že spotřeba bude tak kolem 6L/100. Už jsem rozchodil i ten centrál a i voda v palivovém filtru se nejspíš stratila. O víkendu auto bude čekat důkladná prohlídka a očista. Také vyměním olej + filtry popřípadě rozvody. Jediný co mě v autě ještě chybí je rádio. To dokoupím snad co nejdřív. Toš tak Citovat
aaischa Odesláno 10. červen 2008 Odesláno 10. červen 2008 tak to gratulace zatim to vypada ze se ti dobře zadařilo :) Citovat
Marousek Odesláno 10. červen 2008 Autor Odesláno 10. červen 2008 Jo zatím jo snad to tak i vydrží. Tak doporučil mi koupi známej mechanik a tomu věřím jako nikomu jinýmu takže snad bude vše ok, ikdyž samozdřejmě vím že vše se nedá poznat. Citovat
dabomb Odesláno 12. červen 2008 Odesláno 12. červen 2008 Gratuluju.No on se ti zčně srát až tak po 3měsícech po koupi-to je vědecky dokázané... Citovat
Králík Odesláno 13. červen 2008 Odesláno 13. červen 2008 Tak to je v p*delce.... mám už jen necelý měsíc času Citovat
Marousek Odesláno 13. červen 2008 Autor Odesláno 13. červen 2008 Kluci mám dva menší problémy. Zjistil jsem že mi nejdou přepnout dálkový. Předpokládám že se to přepíná na pačce s blinkrama. A ještě když prudčeji akceleruju tak v levém kole něco jako by rachtá. Když jedu ustálenou rychlostí tak to nedělá. Dík za reakce Citovat
aaischa Odesláno 13. červen 2008 Odesláno 13. červen 2008 Původně zaslal: Marousek Kluci mám dva menší problémy. Zjistil jsem že mi nejdou přepnout dálkový. Předpokládám že se to přepíná na pačce s blinkrama. A ještě když prudčeji akceleruju tak v levém kole něco jako by rachtá. Když jedu ustálenou rychlostí tak to nedělá. Dík za reakce packa prepinani rada odchazi nejspis te ceka vymena... rachta.. ? jen pri akceleraci nebo i na nerovnostech.. rachta pravidelne nebo ruzne ? [upravil dne 13.6.2008 aaischa] Citovat
Marousek Odesláno 13. červen 2008 Autor Odesláno 13. červen 2008 To jsem čekal že bude asi potřeba vyměnit. Kde ji seženu popřípadě za kolik? A to jako by rachtaní opravdu jen při akceleraci a jemně do zatáčky. Je to takový pravidelný jako by křupání nebo bouchání. Citovat
aaischa Odesláno 14. červen 2008 Odesláno 14. červen 2008 Původně zaslal: Marousek To jsem čekal že bude asi potřeba vyměnit. Kde ji seženu popřípadě za kolik? A to jako by rachtaní opravdu jen při akceleraci a jemně do zatáčky. Je to takový pravidelný jako by křupání nebo bouchání. páčku tak jukni do bazaru, a nebo si i dej inzerat je to nejlepci urcite se ji tu este nekdo ma navic... a s tim rachtanim, zkus nekde na parkovisti se rozjet s plnym vytocenim kol na jednu a pak na druhou stranu... jestli to bude na jednu stranu delat tak je to poloosa a homokinetickej kloub.... -> repase Citovat
Medvěd Odesláno 14. červen 2008 Odesláno 14. červen 2008 Jenom dotaz - nejdou Ti opravdu přepnout z tlumených dálkové, nebo Ti jen nejde světelná houkačka (problik) u rozsvícených světel??? Ta světelná houkačka u rozsvícených světel totiž nefunguje už z výroby, problik jde jen u zhasnutých světel. Páčku by možná mohl mít Oddie, ale jestli s ní poběží na poštu opravdu netuším - odkud jsi?? Co se týče toho rachtání - může to být poloosa, homokinetický kloub, stabilizátor, čepy nebo uložení tlumičů - zastav se někde v servajzu a nech je nápravu zkontrolovat, oni to diagnostikují lépe a snadněji než my u PC Citovat
Marousek Odesláno 14. červen 2008 Autor Odesláno 14. červen 2008 Opravdu mi nejde přepnout na dálkové. Nerozsvítí se dálkové ani kontrolka na přístrojovce, předpokládám že tam nějaká je. To klepání prověřím přes týden. Známej se vrací z dovolené tak to zvědnem a kouknem na to. Jen doufám že to není drahej špáz Ps: Jsem od Olomouce. Je tu nějaký vrakoviště z Peugeotama v okolí? Citovat
dabomb Odesláno 14. červen 2008 Odesláno 14. červen 2008 podle mě to rachtáni maji za nasledek čepy.Kdyby byl špatny homokinetak,tak to v tom rachotí pořád(popřípadě by ti to dávalo rány do volantu) Citovat
Marousek Odesláno 15. červen 2008 Autor Odesláno 15. červen 2008 Tak rány do volantu to nedává takže snad to budou jen ty čepy. Na kolik přijde asi tak výměna? A ještě bych měl jeden dotaz. Chci měnit olej a všechny filtry. Takže by mě zajímalo jaký olej tam nalít popřípadě kolik a taky kolik to dohromady asi tak vyjde s těmi filtry? Citovat
aaischa Odesláno 15. červen 2008 Odesláno 15. červen 2008 Původně zaslal: Marousek Tak rány do volantu to nedává takže snad to budou jen ty čepy. Na kolik přijde asi tak výměna? A ještě bych měl jeden dotaz. Chci měnit olej a všechny filtry. Takže by mě zajímalo jaký olej tam nalít popřípadě kolik a taky kolik to dohromady asi tak vyjde s těmi filtry? čepy = ramena, nekdo malo to umí vyndat a hodit zpátky ale je to humus a doma bych se do toho nepouštěl, snad sem o tom jenom čet... rameno kolem 500 podle toho od koho a nebo kam pro to pudeš... uvidite az to rozeberes a poznas jestli sou čepy hotový nebo ne.... oleje 5L dle knížky, filtry jukni na cenu do eshopu autokelly.cz atd.... a hned uvidis zalezi od koho vybereš atd.... Citovat
Fix3 Odesláno 15. červen 2008 Odesláno 15. červen 2008 Za rameno pocitej neoriginalka kolem 800Kc(sem sehnal nejlevnejsi) a origo kolem 2000kc(dle katalogu Servisu Peugeot) :( Rameno sem vymenoval doma a je to humus:bojim + este sem musel udelat geometrii 400Kc. Původně zaslal: aaischa Původně zaslal: Marousek Tak rány do volantu to nedává takže snad to budou jen ty čepy. Na kolik přijde asi tak výměna? A ještě bych měl jeden dotaz. Chci měnit olej a všechny filtry. Takže by mě zajímalo jaký olej tam nalít popřípadě kolik a taky kolik to dohromady asi tak vyjde s těmi filtry? čepy = ramena, nekdo malo to umí vyndat a hodit zpátky ale je to humus a doma bych se do toho nepouštěl, snad sem o tom jenom čet... rameno kolem 500 podle toho od koho a nebo kam pro to pudeš... uvidite az to rozeberes a poznas jestli sou čepy hotový nebo ne.... oleje 5L dle knížky, filtry jukni na cenu do eshopu autokelly.cz atd.... a hned uvidis zalezi od koho vybereš atd.... [upravil dne 15/6/08 Fix3] Citovat
Marousek Odesláno 18. červen 2008 Autor Odesláno 18. červen 2008 Kluci mám ještě jednu otázku. Co tam nalít za olej? 10W-40 nebo 15W-40? Myslím že by měla stačit ta 10 ne. Jinak páčku s dálkama už jsem celkem rozchodil, občas to nejde přepnout, ale zatím ji měnit nebudu. Jinak to bouchání teď nějak ustalo. Najel jsem asi 100 km a nic. ¨tak fakt nevím co to přesně je. Citovat
aaischa Odesláno 18. červen 2008 Odesláno 18. červen 2008 Původně zaslal: Marousek Kluci mám ještě jednu otázku. Co tam nalít za olej? 10W-40 nebo 15W-40? Myslím že by měla stačit ta 10 ne. Jinak páčku s dálkama už jsem celkem rozchodil, občas to nejde přepnout, ale zatím ji měnit nebudu. Jinak to bouchání teď nějak ustalo. Najel jsem asi 100 km a nic. ¨tak fakt nevím co to přesně je. často na předku něco klepe nebo někdy bouchá, sou lidi kerý vyměnili ramena, silembloky stabilizatoru a další věci a stejně se to dějě, všecko pevně drží atd... jestli máš motor prevazne suchej nikde nic nesákne - olej.... tak klidně 10W40 ... 15W je lepší když už je to s těsností trošku horší ale i tak bys tim nic nezkazil ale bylo by to zbytečný... Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.