Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

Zdravím,

mám peugeota 206 z roku 2000 s origo reprakama i radiem a chtěl bych si tam pořídit nové rádio. Jde mi předevšim o kvalitu zvuku a samozřejmě aby to byla dobrá značka :) . Chtěl bych do toho dát okolo 5000kč možná lehce přes ale max je 6000kč ale spíš méně. Žádné extra požadavky nemám (USB a konektor na iPod výhodou) :) Vůbec se v tom neorientuju takze dekuji za kazdou radu...

A jeste bych se chtel zeptat jestli to nove radio pujde zapojit na tu packu u volantu abych s ni mohl stelovat hlasitos a dalsi pisnicku.

Předem moc dík....

Odesláno

A jakou sestavu s jakou cenou by jsi mi teda doporucil ty aby to hralo kvalitne a pekne? Pripada mi ze ty origo repraky hrajou celkem slusne...

Jinak sem porad piste tipy na radio ;) dík

Odesláno

No tak to radio vypada pekne znacka je vyborna :) ale nevyznam se v tech ostatnich parametrech... jeste sem se chtel zeptat jestli je mozny na nejake takove radio zapojit tu packu u volantu na ovladani volume atp... :)

Odesláno
Původně zaslal: Sandak

No tak to radio vypada pekne znacka je vyborna :) ale nevyznam se v tech ostatnich parametrech... jeste sem se chtel zeptat jestli je mozny na nejake takove radio zapojit tu packu u volantu na ovladani volume atp... :)

Je, u některých rádií, ale adaptér mezi páku a rádio stojí cca 2500.

Jinak doporučit sestavu je těžký, každej má na to jinej názor, např. jestli repra koupit stejnou značku jako rádio apod.

Pokud máš teď rozpočet 5tis. na to rádio tak nějaký rozumný kup, hrát to na origo rep. bude a pak časem kup slušný reproduktory a budeš mít velkou radost z toho o kolik líp to hraje :)

Odhad na dobrý nový repra bych počítal dalších 5tis.

Odesláno

Ten odhad na nový repra je jako pro 4 reproduktory? Nebo jsi do toho počítal i nějakej subwoofer? Jinak jestli koupim rádio od Alpine okolo 4000-5000 tak se nemůžu zmýlit a kvalita to bude dobrá? A co třeba značka Pioneer? No a s to rádio asi nemá moc cenu kupovat pod 4000 nebo i za 3000 se dá sehnat kvalitni ktere zvladne iPoda?

Díky moc za rady...

Odesláno

Zdar..Ja mam Pioneer DEH 3900 MP a zesik V12 a max spokojenost..Jen jeste resim tu packu pod volantem ale vidim to tak ze nez to nejak vykoumam tak si na ni proste odvyknu(ze zacatku sem za ni bral porad ale ted uz me to pousti)..Jinak taky potrebuju radu.Je pro kamosku..Ma cervene auto a shani nejake radio s cervenym podsvicenim..na znacce celkem nesejde,ale aby to bylo kvalitni(pioneer,alpine,kenwood,sony..),melo podobne fce jako moje(vystup na zesik vzadu,vystup na AUX ve predu..) a tak kolem 4000,-.je pro holku takze nejakej libivej design(aby nebylo moc hranaty atd)..Diky za navrhy a zkusenosti..Jinak sorry ze to cpu sem ale prislo mi jako blbost zakladat novej topic...:papa

Odesláno

Ak prefereujete zvuk, tak jednoznacne Alpine. To je ale len cast. Dalej sa tu diskutovalo o reprakoch. Tie stare je mozne vyhodit do kosa. Nie odlozit na policu v garazi, ale vyhodit do kosa. Odporucam kupit komponentne reproduktory (nie koaxialne). Ak s tym nemas vaznejsie umysly, staci Ti entry level od nejakej renomovanej znacky v cene do 1600-2500,- Sk, velmi dobre su napr. Hertz DSK165 - tie sa specialne odporucaju vtedy, ak neplanujdes zosik. Dalsou VELMI dolezitou castou je tlmenie dveri, uzavretie dveri, nalepenie ANS peny na tapacir + osadenie repro do MDF medzikruzkov a kvalitna kabelaz. Je to robota aj peniaze naviac (cca 1500,-Sk), ale zvuk je neporovnatelne lepsi. Ak nemas tolko penazi, odporucam zacat vytlmenim a uzavretim dveri, osadenim do MDF a v druhej etape kupit repro. Zostava hra neporovnatelne lepsie pri \"sunkovych\" reprakoch, ale s tlmenym autom, ako nove repraky bez tlmenia. Najprv pories predok, ten je najdolezitejsi, zadok mozes aj vynechat, alebo to nechat na koniec. Ak by si planoval aj zosik, to je zas ina tema. To iste plati pre HNJUPIS-a, co sa tyka radia. Vsetky kvalitnejsie radia uz maju min jeden RCA vystup na zosik, tie lepsie dva, tri - ale pokial neplanujes viac ako 1 zosik, postacuje 1 RCA vystup. Vystup AUX je tiez uz beznym standardom.

Odesláno

Tak ja tam radio( http://pioneer.elektrosvet.cz/pioneer-deh3900mp+dp93411/ ) uz mam i zesik mam a hraje to moc dobre i s origo reprama(jasne ze s nejakyma novyma by to byl asi vetsi narez ale tohle na normalni poslouchani staci)..Slo mi spis o to jake radio s cervenym podsvicenim(bez barevneho displeie,ten nejlepe cerny a bile pismo) a slusny design pro divku.a ta cena kolem 4000...Kdyby treba nejaka slecna mela neco v autiku a byla spokojena tak at napise..sem rad za kazdou radu..Diky :papa

Odesláno
Původně zaslal: Sandak

Ten odhad na nový repra je jako pro 4 reproduktory? Nebo jsi do toho počítal i nějakej subwoofer? Jinak jestli koupim rádio od Alpine okolo 4000-5000 tak se nemůžu zmýlit a kvalita to bude dobrá? A co třeba značka Pioneer? No a s to rádio asi nemá moc cenu kupovat pod 4000 nebo i za 3000 se dá sehnat kvalitni ktere zvladne iPoda?

Díky moc za rady...

Repra počítám odhadem 1700 komponentní 165mm dopředu a nějaký ovály do plata.

S těma značkama je to podle mě tak, že pokud nekoupíš nějakej totální vergl tak to hrát bude a v kombinaci s dobrýma reproduktorama ještě líp. Někdo bude tvrdit, že nejlepší je to, někdo zas tam to. Hlavně abys měl záruku abys mohl případně reklamovat nedostatky.

Já nedávno taky měnil v autě rádio místo origa a možností bylo několik včetně CD changeru k origu. Pak sem ale nad tím přemýšlel a uvědomil sem si, že vypalovat a vozit sebou CDčka, který se stejnak časem poškrábou (nebaví mě je dávat do krabiček, to abych se u toho vyboural) mě už nebaví tak vyhrálo rádio s SD a bluetooth streamem. Na 4GB SDčko se mě vejde přes 50 \"cédéček\". A kdyby ani to nestačilo, je tam aux, na kterej připojím třeba Playstationa. Vyhrála dá se říct lenost nad vším ostatním. Ale i tak sem pořídil dobrý rádio za 4 papouchy a pokud ještě vyřeším problém se zapeklitým origo zesilovačem, bude všechno supr.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...