Lluciano Odesláno 3. červen 2008 Odesláno 3. červen 2008 Zdarec. Přezul jsem, snížil profil pneu o 15 a ejhle - brzdy jdou přerušovaně, a to hodně. Zvlněné kotouče, nejspíš, tak jsem je nechal přelíznout a problém přetrvává. Když zatáhnu ručku, auto skáče hodně, takže to budou zadní bubny. Ale zjistil jsem taky slušnou vůli ložiska u jednoho zadního kola. Nemůže to z velké části být tím ložiskem? Asi bych měl nechat přesoustružit ty bubny, což? Citovat
Geri007 Odesláno 3. červen 2008 Odesláno 3. červen 2008 tak to asi muze byt vic moznosti... kazdpadne vule v lozisku taky neni moc good, bubny by mozna chtelo zkouknout eve. liznout na soustruhu bo v lepsim pripade zainvestovat a koupit novy...ale to jsou jen ciste teorie.. muze to byt cokoliv.tezko takhle rict, kdyz to clovek nevidi... u prednich bych asi resila novy kotouce + desky a musi bejt klid...+ vymenit brzdovku + odvzdusnit.... Citovat
Lluciano Odesláno 3. červen 2008 Autor Odesláno 3. červen 2008 Výměna zní nejjednodušeji, ale když jsou desky zánovní a kotouče podle měření téměř nesjeté, tak mi přijde škoda to celé měnit. Nechám přejet i ty bubny, to si člověk doma nezměří. Jinak nový buben stojí 1500,- tak to si člověk rozmyslí.. :-) To muselo bejt už od toho patlala, co to měl přede mnou, jen jsem to na těch papučích s profilem 65 skoro nepoznal. Citovat
pastorek Odesláno 3. červen 2008 Odesláno 3. červen 2008 Predpokladám že pneu je nové , správne nasadené a vyvážené. Potom to môžu byť iba kotúče. Vôľa v ložisku sa prejaví plávaním auta a hlukom, nespôsobí prerušované brzdenie. Odporúčam vymeniť kotúče i s doštičkami. Zadné bubne bývajú málokedy krivé, ale možné to je. Tam by stálo za úvahu presústruženie. Citovat
Geri007 Odesláno 3. červen 2008 Odesláno 3. červen 2008 jjj to asi jo..jasny davat za bubny 3000.- + evenmtuelne dalsi veci, novy, kdyz uz to clovek meni... na mym starym aute mi treba stacilo je poradne zevnitr ocistit, hrany od prachu atd..a auto brzdilo celkove hnedka jinak, by clovek nerekl... uvidis, drzim palce, at se to vyresi co nejlip;) Citovat
Lluciano Odesláno 3. červen 2008 Autor Odesláno 3. červen 2008 Díky za rekace. Auto neplave, nehučí, při průjezdu zatáčkami taky nic, takže ložisko dám nové, ale tím to asi nebude. Kotouče jsou zdravé, nejhorší je to když při jízdě zkusím přibrzdit ručkou, to je jak kdybych seděl na pračce... Jinak už jsem na ty bubny koukal, očistil, je to stejné. Soustruh na ně! Citovat
Geri007 Odesláno 3. červen 2008 Odesláno 3. červen 2008 tak zkus jeste eventuelne jednu variantu s tou brzdovkou - vymenit, odvzdusnit:-))))) uvidis, co to udela.. Citovat
pastorek Odesláno 3. červen 2008 Odesláno 3. červen 2008 Původně zaslal: Geri007 tak zkus jeste eventuelne jednu variantu s tou brzdovkou - vymenit, odvzdusnit:-))))) uvidis, co to udela.. Nechcem byť na teba zlý keď máš \"sluníčkovatou\" náladu ale zavzdušnené brzdy to nemôžu spôsobovať. To by poznal iba na slabšom brzdnom účinku a mäkým - pružiacim pedálom. Každopádne výmenou nič nepokazí. Citovat
Geri007 Odesláno 3. červen 2008 Odesláno 3. červen 2008 Původně zaslal: pastorek Původně zaslal: Geri007 tak zkus jeste eventuelne jednu variantu s tou brzdovkou - vymenit, odvzdusnit:-))))) uvidis, co to udela.. Nechcem byť na teba zlý keď máš \"sluníčkovatou\" náladu ale zavzdušnené brzdy to nemôžu spôsobovať. To by poznal iba na slabšom brzdnom účinku a mäkým - pružiacim pedálom. Každopádne výmenou nič nepokazí. :super ok... jen jsem myslela, ze by to nebyl zrovna spatnej napad ji taky vymenit. Citovat
Lluciano Odesláno 3. červen 2008 Autor Odesláno 3. červen 2008 Jsem na straně Pastorka. S kapalinou nic dělat nehodlám, účinek je OK, navíc je auto měsíc po STK. (těžko říct, jak tam čemu rozumí, když jim nevadilo to cukání...) Citovat
agresssor Odesláno 3. červen 2008 Odesláno 3. červen 2008 U bejavliho auta sem mel ten samej problem a brzdama to nebylo... kdyz sem zacal brzdit rozvibrovalo, a rozklepalo se mi cely auto... bylo to litakama byli bouchli a sisaty .... Citovat
Lluciano Odesláno 3. červen 2008 Autor Odesláno 3. červen 2008 Původně zaslal: agresssor U bejavliho auta sem mel ten samej problem a brzdama to nebylo... kdyz sem zacal brzdit rozvibrovalo, a rozklepalo se mi cely auto... bylo to litakama byli bouchli a sisaty .... Nestraš..... Ale auto vibrovalo už i předtím, na zimákách, jen o poznání méně, teda spíš skoro vůbec, a při brzdění při vyšších rychlostech. Citovat
Geri007 Odesláno 3. červen 2008 Odesláno 3. červen 2008 Lluciano: kazdopadne az zavadu vyresis, tak dej vedet, co to bylo:-) Citovat
pastorek Odesláno 3. červen 2008 Odesláno 3. červen 2008 Původně zaslal: Lluciano Původně zaslal: agresssor U bejavliho auta sem mel ten samej problem a brzdama to nebylo... kdyz sem zacal brzdit rozvibrovalo, a rozklepalo se mi cely auto... bylo to litakama byli bouchli a sisaty .... Nestraš..... Ale auto vibrovalo už i předtím, na zimákách, jen o poznání méně, teda spíš skoro vůbec, a při brzdění při vyšších rychlostech. No, ten rozdiel by mohol byť tým znížením profilu. Zimné z väčším balónom dokázali to kmitanie viacej utlmiť. Citovat
Berkoff Odesláno 3. červen 2008 Odesláno 3. červen 2008 muj nazor: soustruzene bubny nebo kotouce sou naprd, lepsi je proste koupit nove, u kejticky sme je nechavali taky stocit na soustruhu, ale jak se ohrejou, coz je dvakrat slapnout na brzdy, je to to samy, novy pomohly, a to jako ze vyrazne, a pak taky, kdyz jsme prezuli ze starych odrbanych michelinek, na uplne nove barumky, prestalo to hazet dyz se jede, takze i nove pneu maji neco do sebe, a kdyz se to na zimu prezouva, tak si pamatovat co kde bylo, aby to pak zase bylo tam co driv. Lozistko, nevim no, rek bych ze ma jen axialni vuli, a to ne takovou aby to rozhoupalo 306ku .... end of muj nazor Citovat
Lluciano Odesláno 3. červen 2008 Autor Odesláno 3. červen 2008 Původně zaslal: pastorek Původně zaslal: Lluciano Původně zaslal: agresssor U bejavliho auta sem mel ten samej problem a brzdama to nebylo... kdyz sem zacal brzdit rozvibrovalo, a rozklepalo se mi cely auto... bylo to litakama byli bouchli a sisaty .... Nestraš..... Ale auto vibrovalo už i předtím, na zimákách, jen o poznání méně, teda spíš skoro vůbec, a při brzdění při vyšších rychlostech. No, ten rozdiel by mohol byť tým znížením profilu. Zimné z väčším balónom dokázali to kmitanie viacej utlmiť. Toť i můj názor. Už domlouvám známého na to přesoustružení. Citovat
slavco25 Odesláno 6. červen 2008 Odesláno 6. červen 2008 Původně zaslal: Berkoff muj nazor: soustruzene bubny nebo kotouce sou naprd, lepsi je proste koupit nove, u kejticky sme je nechavali taky stocit na soustruhu, ale jak se ohrejou, coz je dvakrat slapnout na brzdy, je to to samy, novy pomohly, a to jako ze vyrazne, a pak taky, kdyz jsme prezuli ze starych odrbanych michelinek, na uplne nove barumky, prestalo to hazet dyz se jede, takze i nove pneu maji neco do sebe, a kdyz se to na zimu prezouva, tak si pamatovat co kde bylo, aby to pak zase bylo tam co driv. Lozistko, nevim no, rek bych ze ma jen axialni vuli, a to ne takovou aby to rozhoupalo 306ku .... end of muj nazor s tym prezuvanim nemas pravdu, pokial budes davat pneumatiky vzdy na to miesto kde si ich mal minulu sezonu, tak sa ti nezjazdia rovnomerne. Staci, ze ti trochu berie jednu stranu das tie pneumatiky znova na tu stranu a mas polovicu pneumatiky v prdeli. Pokial mas pneu vyvazene pred nahodenim, tak ziadny problem nebude. Citovat
Guest Lubk0 Odesláno 6. červen 2008 Odesláno 6. červen 2008 Ja to taktiez tak delam. Kazdu sezonu prehadzujem zadne za predne. Nakolko predne sa opotrebuvavaju ovela viac ako zadne. Auta maju predny nahod, takze zaberaju predne kolesa, zadne sa vezu, tj predne pneu su viac namahane. Takisto v predu su kotuce s vetsim brzdnym ucinkom, tj zase viac sa opotrebuvavaju predne. Keby som ich nemenil, tak predne mam vydrane a zadne su plne funkcny Citovat
pastorek Odesláno 6. červen 2008 Odesláno 6. červen 2008 Původně zaslal: slavco25 Původně zaslal: Berkoff muj nazor: soustruzene bubny nebo kotouce sou naprd, lepsi je proste koupit nove, u kejticky sme je nechavali taky stocit na soustruhu, ale jak se ohrejou, coz je dvakrat slapnout na brzdy, je to to samy, novy pomohly, a to jako ze vyrazne, a pak taky, kdyz jsme prezuli ze starych odrbanych michelinek, na uplne nove barumky, prestalo to hazet dyz se jede, takze i nove pneu maji neco do sebe, a kdyz se to na zimu prezouva, tak si pamatovat co kde bylo, aby to pak zase bylo tam co driv. Lozistko, nevim no, rek bych ze ma jen axialni vuli, a to ne takovou aby to rozhoupalo 306ku .... end of muj nazor s tym prezuvanim nemas pravdu, pokial budes davat pneumatiky vzdy na to miesto kde si ich mal minulu sezonu, tak sa ti nezjazdia rovnomerne. Staci, ze ti trochu berie jednu stranu das tie pneumatiky znova na tu stranu a mas polovicu pneumatiky v prdeli. Pokial mas pneu vyvazene pred nahodenim, tak ziadny problem nebude. Dovolím si trochu oponovať. Odporúča sa prehodenie pneu zo zadu do predu a opačne lebo predné sa viacej opotrebovávajú. Vždy je treba zachovať smer otáčania olesa. Ak dáš pneu opačne ako bola jazdená opotrebuje sa skorej a po výmene je veľmi hlučná. Hlavne je to poznať u tých ktoré boli jazdené na prednej náprave. Ak ti \"trochu berie jednu stranu\" tak je zlá geometria alebo hustenie pneumatiky. Je to individuálny poruchový stav a nedá sa podľa toho zovšeobecnovať pravidlo pre všetkých. Citovat
mio Odesláno 7. červen 2008 Odesláno 7. červen 2008 Původně zaslal: Berkoff muj nazor: soustruzene bubny nebo kotouce sou naprd, lepsi je proste koupit nove, u kejticky sme je nechavali taky stocit na soustruhu, ale jak se ohrejou, coz je dvakrat slapnout na brzdy, je to to samy, novy pomohly, a to jako ze vyrazne, a pak taky, kdyz jsme prezuli ze starych odrbanych michelinek, na uplne nove barumky, prestalo to hazet dyz se jede, takze i nove pneu maji neco do sebe, a kdyz se to na zimu prezouva, tak si pamatovat co kde bylo, aby to pak zase bylo tam co driv. Lozistko, nevim no, rek bych ze ma jen axialni vuli, a to ne takovou aby to rozhoupalo 306ku .... end of muj nazor Souhlas,přesoustružení nepomůže,pouze výměna.U 306 dost častá závada vyhřaté bubny.Hodně lidí při koupi 306 dotahuje lanovody na ruční brzdu z důvodu že jim zabírá hodně nahoře ale při zatížení zadní nápravy,dojde k přenastavení zátěžáku z. brzd a zkrátí se dráha ruční brzdy(můžete si to vyskoušet při naloženém voze zabírá ručka dřív),zadní brzdy se začnou vyhřívat a je problém.Závada je i v zarezlém lanovodu ruční brzdy kdy se po povolení ruční brzdy nevrátí zpět tam kam mají a opět se začnou vyhřívat.Už u dvou 306 jsem měl tento broblém vždy to byla jen jedna strana .Nejjednoduší je zajet na stk a oni ti vyzkouší brzdný účinek každého kola zvlášt a hned bude jasno jestli je chyba v bubnech. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.