Guest koutny Odesláno 31. květen 2008 Odesláno 31. květen 2008 nevite jestli vaha vzduchu je to male cidlo co je na te plastove trubce co vede od vzduch.filtru??asi 15cm..ulomil se mi v nem takovy tenky plisek,ale zda se mi ze to jede porad stejne..tak jsem z toho zmatenej:myslim:myslim:papa Citovat
Guest koutny Odesláno 1. červen 2008 Odesláno 1. červen 2008 a cidlo teploty ceho??a kde je vaha vzduchu? Citovat
ondris Odesláno 1. červen 2008 Odesláno 1. červen 2008 no vaha vzduchu je pripevnena na pravej strane kde je tlmic, vedie donho tenka hadicka s toho umeleho sania, ked ju odpojis, ide to strasne slabo, ale so super spotrebou... ozaj aku mas ty spotrebu?? veris tomu pocitacu? Citovat
Guest koutny Odesláno 1. červen 2008 Odesláno 1. červen 2008 ja si myslim ze je to vaha vzduchu to vedle vzduch.filtru,jelikoz je blbost aby vaha vzduchu byla na druhe strane,ne?jezdim ted za 10-11 na 17alu a zda se mi to nak moc.. Citovat
Kdo Odesláno 2. červen 2008 Odesláno 2. červen 2008 Původně zaslal: koutny ja si myslim ze je to vaha vzduchu to vedle vzduch.filtru,jelikoz je blbost aby vaha vzduchu byla na druhe strane,ne? jestli čtu dobře, ptáš se na váhu vzduchu u 2,5td???? Už jsi něco takového, jako je váha vzduchu viděl u dieselu? :o Ať je tam cokoliv, váha to nebude. Citovat
Guest minimaxa Odesláno 2. červen 2008 Odesláno 2. červen 2008 Původně zaslal: Kdo Původně zaslal: koutny ja si myslim ze je to vaha vzduchu to vedle vzduch.filtru,jelikoz je blbost aby vaha vzduchu byla na druhe strane,ne? jestli čtu dobře, ptáš se na váhu vzduchu u 2,5td???? Už jsi něco takového, jako je váha vzduchu viděl u dieselu? :o Ať je tam cokoliv, váha to nebude. jistě, ostatně jakou každého dieslu a u td samosebou taky. ono ostaně vše, co měří množství nasávaného vzduchu je váha vzduchu. je to měsíc, co jsem ji měnil u sebe, a ejhle, spotřeba o 1,4l dolu [upravil dne 2/6/08 minimaxa] Citovat
Kdo Odesláno 2. červen 2008 Odesláno 2. červen 2008 Původně zaslal: minimaxa jistě, ostatně jakou každého dieslu a u td samosebou taky. U každého??? Opravdu víš o klasických dieslech, které mají váhu vzduchu?? Nemluvím o HDI, TDI a pod. Mluvím o klasickém s komůrkou, tedy nepřímý vstřik, což 2,5td je. A o tom je řeč. Původně zaslal: minimaxa ono ostaně vše, co měří množství nasávaného vzduchu je váha vzduchu. To ano, ale je na klasickém diselu něco, co měří množství nasávaného vzduchu?? A proč?? K čemu to slouží?? [upravil dne 2.6.08 Kdo] Citovat
Guest minimaxa Odesláno 2. červen 2008 Odesláno 2. červen 2008 no pokud vím, tak diesel je vše co jezdí na naftu tak jsi to napsal ty, a jestli vím o dieslu, který má váhu vzduchu, tak opakuju že jistě. Já mám na dieslu samosebou zařízení měřící množství vzduchu, jinak by moje JTD nevědělo, kolik má dávkovat nafty Jestli je zájem, mužu princip váhy vysvětlit Ale myslím si, že i starý TD bude množství vzduchu taky měřit, nebo alespoň jeho teplotu (ale nechci se hádat) Klasická váha vzduchu měří oboje (u hdi, jtd, tdi a pod.) Citovat
Kdo Odesláno 2. červen 2008 Odesláno 2. červen 2008 Původně zaslal: minimaxa no pokud vím, tak diesel je vše co jezdí na naftu tak jsi to napsal ty, a jestli vím o dieslu, který má váhu vzduchu, tak opakuju že jistě. Já mám na dieslu samosebou zařízení měřící množství vzduchu, jinak by moje JTD nevědělo, kolik má dávkovat nafty Jestli je zájem, mužu princip váhy vysvětlit Ale myslím si, že i starý TD bude množství vzduchu taky měřit, nebo alespoň jeho teplotu (ale nechci se hádat) Klasická váha vzduchu měří oboje (u hdi, jtd, tdi a pod.) Staré komůrkové diesely nic takového nemají, protože to k ničemu nepotřebují. Ne všechny diesely jsou stejné konstrukce, jako tvoje. Jsou i jiné. Citovat
Guest minimaxa Odesláno 2. červen 2008 Odesláno 2. červen 2008 ok, řekněme že všechny staré diesly (nikoli PD od vw) se 4mi vstřiky (5ti, 6ti...) a jedním čerpadlem nemají váhu vzduchu, protože množství nafty ovládáme přímo plynovým pedálem. Pokud o množství nafty rozhoduje elektronika, váhu to mít prostě musí (dnes již všechna vyráběná auta) [upravil dne 2/6/08 minimaxa] Citovat
Kdo Odesláno 4. červen 2008 Odesláno 4. červen 2008 Původně zaslal: minimaxa ok, řekněme že všechny staré diesly (nikoli PD od vw) se 4mi vstřiky (5ti, 6ti...) a jedním čerpadlem nemají váhu vzduchu, protože množství nafty ovládáme přímo plynovým pedálem. No bezva. A protože jsme ve vlákně P605, kterých se to konstrukčně týká a dotaz zněl, jestli TYTO motory mají váhu vzduchu, tak správná odpověď zní, že NEMAJÍ. Citovat
Fusion Odesláno 4. červen 2008 Odesláno 4. červen 2008 2,5 má váhu, 2,1 ne. Nemůžu najít obrázek ale má ji. Citovat
Kdo Odesláno 4. červen 2008 Odesláno 4. červen 2008 Původně zaslal: Fusion 2,5 má váhu, 2,1 ne. Nemůžu najít obrázek ale má ji. Bez ohledu na obsah to jsou identické motory (jiné vrtání, ev. zdvih podle kliky), tedy nepřímý vstřik s předkomůrkou. I kdyby byl osazený čerpadlem Epic, tak váhu nepotřebuje. Množství nafty dávkuje podle polohy pedálu čerpadlo. Vzduch jde přes turbo a IK. K čemu by váha byla?? Citovat
Guest koutny Odesláno 4. červen 2008 Odesláno 4. červen 2008 Vahu vzduchu to ma na sto pero,da se totiz objednat za nakych 6litru v nahrade..me zajimalo jestli je to to prvni cidlo co je kousek od vzd.filtru,prvni co je na te nasavaci trubce..?? Citovat
Freedy Odesláno 4. červen 2008 Odesláno 4. červen 2008 2.5 váhu vzduchu má, jelikož si zní počítá množství nasátýho vzduchu, protože tady už šlapeš na elektronickej pedál, nikoliv lanko k čerpadlu. Citovat
ondris Odesláno 4. červen 2008 Odesláno 4. červen 2008 Původně zaslal: koutny Vahu vzduchu to ma na sto pero,da se totiz objednat za nakych 6litru v nahrade..me zajimalo jestli je to to prvni cidlo co je kousek od vzd.filtru,prvni co je na te nasavaci trubce..?? to je teplota nasavaneho vzduchu... Citovat
Kdo Odesláno 5. červen 2008 Odesláno 5. červen 2008 Takže asi máte pravdu, i když se mluví o \"váze vzduchu\" , není to klasická váha s klapkou a potenciometrem, která měří množství nasávaného vzduchu, ale o kalibrační odpor. Tedy jen čidlo s odporovým drátkem v jinak neomezeném profilu sání. Citovat
Guest minimaxa Odesláno 5. červen 2008 Odesláno 5. červen 2008 Kdo: co to je prosím pěkně \"klasická váha vzduchu s klapokou a potenciometrem\"??? že by se dřív dělali nějaké mechanické váhy vzduchu? Pokud já se dobře pamatuju, dnešní \"klasická\" váha vzduchu pracuje na principu ohřevu tělíska na 200 st.C a jeho následného ochlazování proudem vzduchu a výpočtem potřebného proudu ke znovu ohřátí tělíska na 200 st.C a tím dochází ke zjištění množství proudícího vzduchu. Ještě obsahuje čidlo na měření teploty nasávaného vzduchu aby měření proudem nebylo ovlivněno různou teplotou na vstupu. No pokud se pletu, tak mě opravte, a budu zase chytřejší Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.