Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

vaha vzduchu 2,5td

Recommended Posts

Odesláno

nevite jestli vaha vzduchu je to male cidlo co je na te plastove trubce co vede od vzduch.filtru??asi 15cm..ulomil se mi v nem takovy tenky plisek,ale zda se mi ze to jede porad stejne..tak jsem z toho zmatenej:myslim:myslim:papa

Odesláno

no vaha vzduchu je pripevnena na pravej strane kde je tlmic, vedie donho tenka hadicka s toho umeleho sania, ked ju odpojis, ide to strasne slabo, ale so super spotrebou... ozaj aku mas ty spotrebu?? veris tomu pocitacu?

Odesláno

ja si myslim ze je to vaha vzduchu to vedle vzduch.filtru,jelikoz je blbost aby vaha vzduchu byla na druhe strane,ne?jezdim ted za 10-11 na 17alu a zda se mi to nak moc..:grr

Odesláno
Původně zaslal: koutny

ja si myslim ze je to vaha vzduchu to vedle vzduch.filtru,jelikoz je blbost aby vaha vzduchu byla na druhe strane,ne?

jestli čtu dobře, ptáš se na váhu vzduchu u 2,5td???? :roll

Už jsi něco takového, jako je váha vzduchu viděl u dieselu? :o:o

Ať je tam cokoliv, váha to nebude.

Guest minimaxa
Odesláno
Původně zaslal: Kdo

ja si myslim ze je to vaha vzduchu to vedle vzduch.filtru,jelikoz je blbost aby vaha vzduchu byla na druhe strane,ne?

jestli čtu dobře, ptáš se na váhu vzduchu u 2,5td???? :roll

Už jsi něco takového, jako je váha vzduchu viděl u dieselu? :o:o

Ať je tam cokoliv, váha to nebude.

jistě, ostatně jakou každého dieslu a u td samosebou taky. ono ostaně vše, co měří množství nasávaného vzduchu je váha vzduchu. je to měsíc, co jsem ji měnil u sebe, a ejhle, spotřeba o 1,4l dolu :P

[upravil dne 2/6/08 minimaxa]

Odesláno
Původně zaslal: minimaxa

jistě, ostatně jakou každého dieslu a u td samosebou taky.

U každého??? Opravdu víš o klasických dieslech, které mají váhu vzduchu?? :myslim

Nemluvím o HDI, TDI a pod. Mluvím o klasickém s komůrkou, tedy nepřímý vstřik, což 2,5td je. A o tom je řeč.

ono ostaně vše, co měří množství nasávaného vzduchu je váha vzduchu.

To ano, ale je na klasickém diselu něco, co měří množství nasávaného vzduchu?? A proč?? K čemu to slouží??

[upravil dne 2.6.08 Kdo]

Guest minimaxa
Odesláno

no pokud vím, tak diesel je vše co jezdí na naftu ;) tak jsi to napsal ty, a jestli vím o dieslu, který má váhu vzduchu, tak opakuju že jistě. Já mám na dieslu samosebou zařízení měřící množství vzduchu, jinak by moje JTD nevědělo, kolik má dávkovat nafty :mrk Jestli je zájem, mužu princip váhy vysvětlit ;) Ale myslím si, že i starý TD bude množství vzduchu taky měřit, nebo alespoň jeho teplotu (ale nechci se hádat) Klasická váha vzduchu měří oboje (u hdi, jtd, tdi a pod.)

Odesláno

no pokud vím, tak diesel je vše co jezdí na naftu ;) tak jsi to napsal ty, a jestli vím o dieslu, který má váhu vzduchu, tak opakuju že jistě. Já mám na dieslu samosebou zařízení měřící množství vzduchu, jinak by moje JTD nevědělo, kolik má dávkovat nafty :mrk Jestli je zájem, mužu princip váhy vysvětlit ;) Ale myslím si, že i starý TD bude množství vzduchu taky měřit, nebo alespoň jeho teplotu (ale nechci se hádat) Klasická váha vzduchu měří oboje (u hdi, jtd, tdi a pod.)

Staré komůrkové diesely nic takového nemají, protože to k ničemu nepotřebují. Ne všechny diesely jsou stejné konstrukce, jako tvoje. Jsou i jiné. :D:papa

Guest minimaxa
Odesláno

ok, řekněme že všechny staré diesly (nikoli PD od vw) se 4mi vstřiky (5ti, 6ti...) a jedním čerpadlem nemají váhu vzduchu, protože množství nafty ovládáme přímo plynovým pedálem. Pokud o množství nafty rozhoduje elektronika, váhu to mít prostě musí (dnes již všechna vyráběná auta)

[upravil dne 2/6/08 minimaxa]

Odesláno

ok, řekněme že všechny staré diesly (nikoli PD od vw) se 4mi vstřiky (5ti, 6ti...) a jedním čerpadlem nemají váhu vzduchu, protože množství nafty ovládáme přímo plynovým pedálem.

No bezva. A protože jsme ve vlákně P605, kterých se to konstrukčně týká a dotaz zněl, jestli TYTO motory mají váhu vzduchu, tak správná odpověď zní, že NEMAJÍ.

Odesláno
Původně zaslal: Fusion

2,5 má váhu, 2,1 ne.

Nemůžu najít obrázek ale má ji.

Bez ohledu na obsah to jsou identické motory (jiné vrtání, ev. zdvih podle kliky), tedy nepřímý vstřik s předkomůrkou. I kdyby byl osazený čerpadlem Epic, tak váhu nepotřebuje. Množství nafty dávkuje podle polohy pedálu čerpadlo. Vzduch jde přes turbo a IK. K čemu by váha byla?? :myslim

Odesláno

Vahu vzduchu to ma na sto pero,da se totiz objednat za nakych 6litru v nahrade..me zajimalo jestli je to to prvni cidlo co je kousek od vzd.filtru,prvni co je na te nasavaci trubce..??:myslim

Odesláno

2.5 váhu vzduchu má, jelikož si zní počítá množství nasátýho vzduchu, protože tady už šlapeš na elektronickej pedál, nikoliv lanko k čerpadlu.

Odesláno

Vahu vzduchu to ma na sto pero,da se totiz objednat za nakych 6litru v nahrade..me zajimalo jestli je to to prvni cidlo co je kousek od vzd.filtru,prvni co je na te nasavaci trubce..??:myslim

to je teplota nasavaneho vzduchu...

Odesláno

Takže asi máte pravdu, i když se mluví o \"váze vzduchu\" , není to klasická váha s klapkou a potenciometrem, která měří množství nasávaného vzduchu, ale o kalibrační odpor. Tedy jen čidlo s odporovým drátkem v jinak neomezeném profilu sání.

Guest minimaxa
Odesláno

Kdo: co to je prosím pěkně \"klasická váha vzduchu s klapokou a potenciometrem\"??? že by se dřív dělali nějaké mechanické váhy vzduchu?

Pokud já se dobře pamatuju, dnešní \"klasická\" váha vzduchu pracuje na principu ohřevu tělíska na 200 st.C a jeho následného ochlazování proudem vzduchu a výpočtem potřebného proudu ke znovu ohřátí tělíska na 200 st.C a tím dochází ke zjištění množství proudícího vzduchu. Ještě obsahuje čidlo na měření teploty nasávaného vzduchu aby měření proudem nebylo ovlivněno různou teplotou na vstupu.

No pokud se pletu, tak mě opravte, a budu zase chytřejší :myslim

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...