Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

chtěl by se jen zeptat na váš názor. po 1,5 roce užívání mě čeká servis na 306 cabriu 1,6 8v.

1.začala papkat olej mrška jedna tak dostane go hlavy s rozvodama, leštěný a slícovaný kanálky. jen nevím zda dát pro jistotu i nové pístní kroužky aby se na už později nemuselo ale nevím aby to nebylo třeba horší když se nebude dělat výbrus. tak poradtě dát či nedávat.

2.a od včereška se mi už ozývá i levá poloosa když je auto v mírném tahu nebo brzdí motorem pravidelně tuká.takže další otázka měnit jen homokinetycký kloub nebo celou poloosu?

jinak kupuji všechny díly přímo u peugeota mám jisté možnosti slevy jen nevím jak s poloosou je drahá tak třeba jiný kvalitní výrobce. Jinak moje auto podle service boxu poloosy nemá:D:myslim

Odesláno

Tak poloosu celou-repas.stojí asi 2500kč.Kroužky bych vyměnil,určitě to pomůže.říkali to všichni lidi ze zkušenosti.I já měl tu zkušenost že to na nějaký čas pomůže.Kolik máš najeto že to žere olej?chci to vědět hlavně ze zajímavosti.Díky

Odesláno

tak poolosa už je doma. zítra přijde na výměnu.

mam 142 000 km když jedu tak nic nečoudí ani nesmrdí ale po studenym startu vylítne modrej obláček a ted s tim jezdim do práce tak si něco veme. Tak to jsem rád že jsou s tím dobré zkušenosti určitě je vyměním taky. Bál jsem se že by nový do jetýho válce nesedli.

Odesláno

jen nestraš čuchám to na gufera ale dělat toho budu pro jistotu víc. ale jinak dík

Původně zaslal: PeterG

keby si potreboval motor, tak mam. 1.6 8V. TU5JP.

Odesláno
Původně zaslal: Capy

mam 142 000 km když jedu tak nic nečoudí ani nesmrdí ale po studenym startu vylítne modrej obláček a ted s tim jezdim do práce tak si něco veme. Tak to jsem rád že jsou s tím dobré zkušenosti určitě je vyměním taky. Bál jsem se že by nový do jetýho válce nesedli.

Tie krúžky vymeň. Nič nepokazíš. Odporúčam značku Goetze s ktorými mám veľmi dobré skúsenosti v starých motoroch.

Odesláno

no ved pave preto som myslel. motor ti dam za 4tis. ma 137000km. menene rozvody, olej, sviecky, ma vsetko dobre.

ak mas dat za opravy viac, oplati sa ti kupit tento motor a mas kopu ND keby v buducnosti nieco bolo.

to bola len taka ponuka.

myslel som to tak ze je jednoduchsie vymenit cely motor za dobry ak mas taku ponuku, ako rozoberat, pretesnovat, kruzky nieco budu stat, treba mozno hlavu zarovnat, tesnenie vymenit.

aj ked zas na druhu stranu je pravda ze takto budes mat tie veci vymenene za nove. kdezto u vymeny za moj motor by sa ti mohlo stat ze to prdne o polroka.

to je fakt. aj ked mne fungoval v pohode, ale clovek nikdy nevie.

ale trochu je problem s dopravou.

[upravil dne 2.6.2008 PeterG]

Odesláno

kroužky dám tedy nové. Já mam možnost kupovat origo díly peugeot tak jsem myslel že bych dal i origo kroužky než kupovat druhovýrobu.

taky jsem o tom přemýšlel vyměnit motor, ale mám v úmyslu si auto nechat docela dlouho a to pak nevíš za jak dlouho bych to dělal najiném. tyhle motory prý na gufera trpejí. Proto jsem se rozhod udělat takovou menší GO a bude z poloviny novej a snad vydrží. Nerad bych vyměnil motor a pak dělal go stejně.

jinak problém s polosou vyřešen. byla to kost na pravém kole. Nikdy bych nevěřil že by mohla dělat takovej bordel a mít příznaky poloosy.

Odesláno

jenom se zeptám kolik stojí v servisu aby ti zjistili závadu když ti něco tuka...?trebas me tuka při plným rejdu a přidání plynu..mam pocit že to bude poloosa...díky za opdověd

Odesláno

Gufera na ventilech určitě vyměn,ten modrý obláček při startu je jasný důkaz.Ale na pístní kroužky bych se vybod,myslim si že při naj 140000km je to zbytečnost.Tyhle motory vydrží 300000km a co se kazí jsou opravdu jen ty gufera na ventilech.Určitě víš že jde ty gufera vyměnit i bez demontáže hlavy z motoru.Takže náklady minimální a uvidíš že vše bude OK.
Odesláno

gufera jsou jasný o kroužkách přemýšlím aby to bylo vše najednou nejde o velké peníze.o práci taky nejde dělám si to sám (o guferech bez sundání hlavy jsem slyšel ale jak se to dělá v praxi to opravdu nevím.(třeba jak podržet ventyl aby nezapad do motoru:myslim) jedně proti němu nastavit písty.mylel jsem že bych sundal hlavu zkouknul srovnal a dal nové těsnení a nové rozvody k tomu.

Odesláno

gufera jsou jasný o kroužkách přemýšlím aby to bylo vše najednou nejde o velké peníze.o práci taky nejde dělám si to sám (o guferech bez sundání hlavy jsem slyšel ale jak se to dělá v praxi to opravdu nevím.(třeba jak podržet ventyl aby nezapad do motoru:myslim) jedně proti němu nastavit písty.mylel jsem že bych sundal hlavu zkouknul srovnal a dal nové těsnení a nové rozvody k tomu.

Nene nastavovat písty proti ventilům nemusíš.Stačí kompresor a nějakou starší zapalovací svíčku.Svíčku rozbiješ a použiješ pouze dutý spodek(myslim to kovové bez porcelánu,jiskřiště se závitem),na to navaříš nějakou trubičku na kterou pak nasadíš hadici z komresoru.Zašroubuješ nasadíš hadici a jednoduše pustíš tlak z komresoru do válce který ti přidrží ventil na hoře.Tak uděláš postupně všechny.Hlavně vždy po vyšroubování svíčky vždy zakrýt nebo našroubovat původní svíčku, aby ti do válce něco nespadlo a nemusel jsi opravdu sejmout hlavu!!
Odesláno

mio: tak to je super že to jde takhle jednoduše asi hlavu tedy sundavat nebudu a udělám to takto. krožky vydrží ještě dlouho tak sundání hlavy odložím až to bude potřebovat.

habada: to jde těžko říct v servisu ti vymění půl auta než na to přijdou.napřed zjisti bez servisu o co jde a pak zajed na výměnu. já sem taky myslel že mi mlátí levá poloosa a byla to pravá kost. zjistil jsem to naparkovišti kdy sem běhal u jedoucího auta jako deb.l ale našlo se odkud jdou ty zvuky.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...