Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Zdravím,

nevím jestli se zde už tohle téma probíralo ale já osobně se v tomto směru celkem ztrácím. Někde čtu to a někde zase támhle to. Ve většině článků ať je to časopis nebo web se mluví o zásadních krocích tuningu jako třeba výměna motoru,komplet podvozku nebo velké zásahy do karoserie atd... Že prý se musí předložit jakýsi plán přestavby. Já osobně auto ještě nedodělal ale zatím mam jen laděné svody kit sání nové těsnění motoru a celý laděný výfuk plánuji už jen tlumiče a spoilery ale nevím jak na STK. Sice mám kontakty a za menší příplatek bych prošel ale zajímalo by mě zdali někdo není v tomto oboru zaběhlejší a nevěděl by jak projít tzv. LEGÁLNĚ

Díky za každou odpověď:myslim:super

Odesláno
Původně zaslal: 106Toy

Zdravím,

nevím jestli se zde už tohle téma probíralo ale já osobně se v tomto směru celkem ztrácím. Někde čtu to a někde zase támhle to. Ve většině článků ať je to časopis nebo web se mluví o zásadních krocích tuningu jako třeba výměna motoru,komplet podvozku nebo velké zásahy do karoserie atd... Že prý se musí předložit jakýsi plán přestavby. Já osobně auto ještě nedodělal ale zatím mam jen laděné svody kit sání nové těsnění motoru a celý laděný výfuk plánuji už jen tlumiče a spoilery ale nevím jak na STK. Sice mám kontakty a za menší příplatek bych prošel ale zajímalo by mě zdali někdo není v tomto oboru zaběhlejší a nevěděl by jak projít tzv. LEGÁLNĚ

Díky za každou odpověď:myslim:super

legálně je potřeba mít homologace od daných tuningových dílů, samo ne těsnění ale třeba u výfuku to bývá potřeba atd

Odesláno

Kdysi jsem se tím (homologací) trochu zabýval. V Praze na Lihovarské 12 je ÚVMV, kde jsou docela rozumní lidi, fandové do aut, a myslím, že konzultaci by ti poskytli zadarmo.

U této organizace nehrozí odebrání TP, je to komerční organizace, spíš ti řeknou, co můžeš mít bez schvalování, a co musí být zvlášť schváleno a za kolik.

http://www.tuv-uvmv.cz/

PS: viděl jsem např. v Německu FIAT 600 s vestavěným osmiválcem, homologovaný. V Německu jsou na to jasné předpisy, technik tam přesně ví, co musí být dodrženo, a co je naopak šumafuk. U nás se před pár lety teprve zaváděly evropské předpisy (mám zkušenosti asi z r. 2000), zřejmě teď už i u nás je jasný výklad předpisů.

[upravil dne 30.5.2008 P607Olda]

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...