jakub106GTI Odesláno 28. červenec 2008 Autor Odesláno 28. červenec 2008 Původně zaslal: P607Olda To bude více příčin. Vibrace v táhlé zatáčce - homokineťák. Nech zkontrolovat manžety, případně kouknout pod ně, jestli tam není sucho. Vibrace kolem 110 až 130 km/h - kola: pneumatiky nekvalitní, různé hustoty (v hmotě mohou být jakoby hrče těžší, tvrdší), protektory, nebo obrzděné do nekruhového tvaru - plošky. Disky - stál jsi u vyvažovačky, když se točí? Přípustné házení do 1 mm. Záleží, jak to upne, bavil jsem se se servisákem, vyvážené kolo na druhé upnutí ukáže do 20 g nevývahy. Disky - průměr dosedacího kruhu - nemáš tam vůli? (nějaké hliníkáče s jiným průměrem). Vůle v podvozku znásobí vibrace od kol. Ale samotné vibrace vznikají nevývahou kol. Kotouče by způsobovaly vibrace při brždění. Geometrie: nezpůsobuje vibrace, ale sjíždění kol, případně plavání auta (každé kolo chce jinam...) [upravil dne 28.7.2008 P607Olda] [upravil dne 28.7.2008 P607Olda] Kola a pneu to myslím že nedělají pneu jsou dobré nová ne protektor rychlostní a vzorek je hodně dobrej jo a před tou výměnou ramen se to neklepalo. homokineťák nechám zkontrolovat to mě vubec nenapadlo díky moc U vyvažovačky jsem byl a je pravda že mu žo nějak moc vyvážit nešlo poprvé to bylo 30g pak na jiné to bylo 20 a když to dal zpět na tu první vyvažovačku tak to bylo 15g. jo a to byla barumka Citovat
omegaalfa Odesláno 28. červenec 2008 Odesláno 28. červenec 2008 já mám stejný problém u 307 BK po jarní výměně předních kol za zadní...na autě nic neměněno, žádná díra nevymetená a najeto 45 tkm takže vyžvejkanýho by nic být nemělo....jsem přesvědčenej že to je kolama.....zatím jsem to nepřehodil zpět protože ty přední mám 4mm vzorku a zadní 2mm vzorku....ale přehodím to tento týden a dám vědět to cukání volantu mě točí Citovat
jakub106GTI Odesláno 28. červenec 2008 Autor Odesláno 28. červenec 2008 a při jaké rychlosti ti to dělá? Citovat
omegaalfa Odesláno 28. červenec 2008 Odesláno 28. červenec 2008 115 to začne a při 130 - 135 to končí a při zomalování třeba ze 150 si to v tom pásmu taky zacuká ( před prohozením kol to nic nedělalo). Auto mám nebourané, bez vůlí, žádné vymetené díry... Citovat
AnotherOne Odesláno 28. červenec 2008 Odesláno 28. červenec 2008 Nie je to náhodou závislé od otáčok motora nie od rýchlosti? Citovat
omegaalfa Odesláno 28. červenec 2008 Odesláno 28. červenec 2008 nee dělá to na 4 rychlostní stupěn i na pátý i na vyřazenou rychlost....alespon u mě Citovat
jakub106GTI Odesláno 28. červenec 2008 Autor Odesláno 28. červenec 2008 No jak to píšeš připadá mě to podobné jako mám já..a jako tebe taky mě to strašně s.... Citovat
janou Odesláno 28. červenec 2008 Odesláno 28. červenec 2008 Predná náprava má iný odklon kolies ako zadná ,nemožu biť tie gumy nesúmerne zodrané trochu viac z jednej strany? Citovat
omegaalfa Odesláno 28. červenec 2008 Odesláno 28. červenec 2008 ...když jsem měl na báwu předtím vyčochtané tyčky stabilizátoru a ramena, tak to dělalo nepravidelně při různých rychlostech, a při vadné geometrii auto táhne jinam a to tak že furt....takže já jsem přesvědčenej o tech kolech......náhodou nějaké závaží ti třeba neulítlo ? Citovat
omegaalfa Odesláno 28. červenec 2008 Odesláno 28. červenec 2008 Původně zaslal: janou Predná náprava má iný odklon kolies ako zadná ,nemožu biť tie gumy nesúmerne zodrané trochu viac z jednej strany? to je možný Citovat
jakub106GTI Odesláno 28. červenec 2008 Autor Odesláno 28. červenec 2008 no o tom sjetí pneu sjíždějí se uplně rovnoměrně ...to závaží nevím, že bych po 3 jel na vyvážení? Citovat
AnotherOne Odesláno 28. červenec 2008 Odesláno 28. červenec 2008 Nemáš náhodou bezpečnostné skrutky kolies? Aké sú čo do hmotnosti oproti ostatným? Citovat
jakub106GTI Odesláno 28. červenec 2008 Autor Odesláno 28. červenec 2008 nemám...Mám tam podložky ale ty tam byly už před tím Citovat
omegaalfa Odesláno 12. srpen 2008 Odesláno 12. srpen 2008 tak jsem hodil zpět zadní kola za přední a klepání je pryč ( z viditelného klepání volantu to na 99,9% zmizlo), podle mě je to hrozně citlivé i na bezpečnostní šrouby a ventilky. Věřím že kdybych si vyměnil ty kovové čepičky za plastové tak je to pryč i to 0,1% (tím 0,1% myslím že ten kdo o tom neví že to klepalo by to nikdy nepoznal, spíš je to subjektivní pocit), takže jsou to ty kola - ono asi ty středové krytky, kovové čepičky a bezpěčnostní šroub udělají svoje (a ty na vyvažovačce nejsou) Citovat
AnotherOne Odesláno 12. srpen 2008 Odesláno 12. srpen 2008 Stredové krytky nie, tie sú symetricky v strede kolesa, čiapočky zas veľmi ľahké s rovnakou hmotnosťou môžeš mať napr. kamienok v dezéne, ale tie bezpečnostné skrutky môžem potvrdiť z vlastnej skúsenosti. Citovat
lancer Odesláno 14. srpen 2008 Odesláno 14. srpen 2008 Me se treba klepe Citroen ZX kolem 90km/h, ale je to zavisle od plynoveho pedalu..Kdyz an nej slapnu,klepe se, kdyz mu povolim, prestane. A klepani auta je o dost horsi,cim dyl jedu a je zahraty..pak treba rychlost spatne preliza pres 80km/h, proste se mu enchce,protoze se klepe a netahne vubec..Ale mam podezreni na silentblok motoru Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.