Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno
Původně zaslal: P607Olda

To bude více příčin.

Vibrace v táhlé zatáčce - homokineťák. Nech zkontrolovat manžety, případně kouknout pod ně, jestli tam není sucho.

Vibrace kolem 110 až 130 km/h - kola: pneumatiky nekvalitní, různé hustoty (v hmotě mohou být jakoby hrče těžší, tvrdší), protektory, nebo obrzděné do nekruhového tvaru - plošky.

Disky - stál jsi u vyvažovačky, když se točí? Přípustné házení do 1 mm. Záleží, jak to upne, bavil jsem se se servisákem, vyvážené kolo na druhé upnutí ukáže do 20 g nevývahy.

Disky - průměr dosedacího kruhu - nemáš tam vůli? (nějaké hliníkáče s jiným průměrem).

Vůle v podvozku znásobí vibrace od kol. Ale samotné vibrace vznikají nevývahou kol.

Kotouče by způsobovaly vibrace při brždění.

Geometrie: nezpůsobuje vibrace, ale sjíždění kol, případně plavání auta (každé kolo chce jinam...)

[upravil dne 28.7.2008 P607Olda]

[upravil dne 28.7.2008 P607Olda]

Kola a pneu to myslím že nedělají pneu jsou dobré nová ne protektor rychlostní a vzorek je hodně dobrej jo a před tou výměnou ramen se to neklepalo.

homokineťák nechám zkontrolovat to mě vubec nenapadlo díky moc

U vyvažovačky jsem byl a je pravda že mu žo nějak moc vyvážit nešlo poprvé to bylo 30g pak na jiné to bylo 20 a když to dal zpět na tu první vyvažovačku tak to bylo 15g.

jo a to byla barumka

Odesláno

já mám stejný problém u 307 BK po jarní výměně předních kol za zadní...na autě nic neměněno, žádná díra nevymetená a najeto 45 tkm takže vyžvejkanýho by nic být nemělo....jsem přesvědčenej že to je kolama.....zatím jsem to nepřehodil zpět protože ty přední mám 4mm vzorku a zadní 2mm vzorku....ale přehodím to tento týden a dám vědět to cukání volantu mě točí

Odesláno

115 to začne a při 130 - 135 to končí a při zomalování třeba ze 150 si to v tom pásmu taky zacuká ( před prohozením kol to nic nedělalo). Auto mám nebourané, bez vůlí, žádné vymetené díry...

Odesláno

...když jsem měl na báwu předtím vyčochtané tyčky stabilizátoru a ramena, tak to dělalo nepravidelně při různých rychlostech, a při vadné geometrii auto táhne jinam a to tak že furt....takže já jsem přesvědčenej o tech kolech......náhodou nějaké závaží ti třeba neulítlo ?

• O 3 týdny později...
Odesláno

tak jsem hodil zpět zadní kola za přední a klepání je pryč ( z viditelného klepání volantu to na 99,9% zmizlo), podle mě je to hrozně citlivé i na bezpečnostní šrouby a ventilky. Věřím že kdybych si vyměnil ty kovové čepičky za plastové tak je to pryč i to 0,1% (tím 0,1% myslím že ten kdo o tom neví že to klepalo by to nikdy nepoznal, spíš je to subjektivní pocit), takže jsou to ty kola - ono asi ty středové krytky, kovové čepičky a bezpěčnostní šroub udělají svoje (a ty na vyvažovačce nejsou)

Odesláno

Stredové krytky nie, tie sú symetricky v strede kolesa, čiapočky zas veľmi ľahké s rovnakou hmotnosťou môžeš mať napr. kamienok v dezéne, ale tie bezpečnostné skrutky môžem potvrdiť z vlastnej skúsenosti.

Odesláno

Me se treba klepe Citroen ZX kolem 90km/h, ale je to zavisle od plynoveho pedalu..Kdyz an nej slapnu,klepe se, kdyz mu povolim, prestane. A klepani auta je o dost horsi,cim dyl jedu a je zahraty..pak treba rychlost spatne preliza pres 80km/h, proste se mu enchce,protoze se klepe a netahne vubec..Ale mam podezreni na silentblok motoru

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...